Rok założenia: 2008Kontakt
pisz śmiało - każdy temat dozwolony! (jedyne takie miejsce na tym forum
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

właśnie

Postprzez it-spleen
napisane: 21 Sty 2012, o 12:41

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Właśnie chciałem to samo napisać po poście użytkownika kaczor. To jest nasza wada narodowa - zazdrościmy, że ludzie mają lepiej niż my. Przypomina mi się taki obrazek - siedzi mąż z żoną przed nowym telewizorem 52 calowym, a w ramce napis 'Twoi sąsiedzi właśnie kupili sobie dużo większy i lepszy telewizor'.:):)

Z drugiej jednak strony, w Polsce zaczyna się nurt 'nowobogackich'. Zarabiają średnią krajową, ale bardzo, bardzo chcą pokazać, że ich stać na piękny dom, super samochód itd. Pożyczają, babci emeryturę biorą itd., tylko po to, żeby pokazać się przed ludźmi. I to jest równie żałosne. Znałem taką dziewczynę z liceum. Chata, auta, ciuchy - palce lizać. Ale uwierzcie mi, nie chcielibyście do tej rodziny należeć:):):)

Nowoczesne meble kuchenne od firmy Simme to niespotykane dotąd połączenie nowoczesnego designu z wysokim poziomem funkcjonalnym. Nasze nowoczesne meble kuchenne to powód do dumy dla ich właścicieli. Nie zwlekaj - nowoczesne i w pełni funkcjonalne meble kuchenne tylko z Simme Design.
Awatar użytkownika
it-spleen

Miejscowość: Tarnowskie Góry

polska rzeczywistość

Postprzez colibri
napisane: 26 Sty 2012, o 14:34

Niestety w Polsce ciągle pokutuje przekonanie, że wszyscy którzy do czegoś doszli to oszuści i złodzieje, bo tak najlepiej wytłumaczyć swoją bezczynność; jeśli komuś się podwinie noga, to dowód na to że moja strategia jest dobra, bo tamten się niepotrzebnie męczył i stracił, więc lepiej nic nie robić i niepotrzebnie się nie męczyć; smutne to lecz prawdziwe.

Artykuły dekoracyjne w stylu shabby chic skandynawskim, angielskim i prowansalskim
Awatar użytkownika
colibri

lepiej

Postprzez it-spleen
napisane: 27 Sty 2012, o 10:34

Ale miejmy nadzieję, że to się zmieni. Są przecież wśród nas ludzie pozytywni, mających dobre charaktery i nie będący 'zazdrośnikami'. Niech będzie lepiej:)

Meble kuchenne i szafy wnękowe od Ekki Design to połączenie najwyższej jakości z wysokim poziomem funkcjonalnym. Ekki Design od wielu lat działa na rynku wykończenia wnętrz. Po meble kuchenne i szafy tylko do Ekki. Zapraszamy!
Awatar użytkownika
it-spleen

Miejscowość: Tarnowskie Góry

Poprzednia

Wróć do Luźne pogawędki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości