kolejny dowód na to, że internet nie jest bezpieczny - przerażająca opowieść:
http://docs.google.com/View?id=dgg2hhpx_7dzgnvnd4
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
..,,ja pier''...
To jak historia za jakiegoś kiepskiego filmu, a raczej koszmaru!!
Bardzo Fajny i Ciekawy materiał. Polecam przeczytać
..pytanie, jak Tego skurw...dopadli ?
To jak historia za jakiegoś kiepskiego filmu, a raczej koszmaru!!
Bardzo Fajny i Ciekawy materiał. Polecam przeczytać
..pytanie, jak Tego skurw...dopadli ?
Myślę więc Jestem, Jestem więc się Uczę. Uczę się E-biznesu.
-

Piaskowski - Posty: 157
Ciekawe ile mu przybili, z 2 - 5 lat?
Albo i więcej za wstawienie sex ofert ze zdjęciami, to już podchodzi pod zniesławienie chyba.
Generalnie na takie coś i podobne sprawy jesteśmy narażeni wszyscy.
Jak go dorwali? Może namierzyli IP kompa z którego dawał ogłoszenia w portalach towarzyskich?
Albo i więcej za wstawienie sex ofert ze zdjęciami, to już podchodzi pod zniesławienie chyba.
Generalnie na takie coś i podobne sprawy jesteśmy narażeni wszyscy.
Jak go dorwali? Może namierzyli IP kompa z którego dawał ogłoszenia w portalach towarzyskich?
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
2 - 5 lat? chyba w zawieszeniu...
Człowieku to jest polska...
Tutaj takie kary to tylko jak kogoś zabijesz (link), ukradniesz ze sklepu jedzenie bo niemasz co włożyć do garnka, lub nieodprowadzisz podatku za działalność charytatywną (link).
Tutaj takie kary to tylko jak kogoś zabijesz (link), ukradniesz ze sklepu jedzenie bo niemasz co włożyć do garnka, lub nieodprowadzisz podatku za działalność charytatywną (link).
- Mateusz A.
- Miejscowość: Wrocław
jeśli się prowadzi e-biznes - to wszystko jest widoczne i łatwo dostępne - zdjęcia, telefony, kontakty.
Do tego nawet pobieżne przejrzenie portali społecznościowych daje masę informacji nieraz bardzo osobistych Np. o dzieciach, zwierzątkach domowych, sposobie spędzania czasu, rytmie życia, ilości czasu spędzanego w internecie itp.
Statystycznie rzecz biorąc, wśród tysięcy ludzi mających dostęp do tych danych może się znaleźć ktoś o "ciekawych" pomysłach. Im większa popularność biznesu/osoby tym więcej ludzi, tym większe ryzyko.
Kiedyś słuchałam audycji jak na podstawie obserwacji portali społecznościowych, można pozyskać informacje przydatne do łamania haseł - np. daty urodzin, imiona dzieci itp.
Do tego nawet pobieżne przejrzenie portali społecznościowych daje masę informacji nieraz bardzo osobistych Np. o dzieciach, zwierzątkach domowych, sposobie spędzania czasu, rytmie życia, ilości czasu spędzanego w internecie itp.
Statystycznie rzecz biorąc, wśród tysięcy ludzi mających dostęp do tych danych może się znaleźć ktoś o "ciekawych" pomysłach. Im większa popularność biznesu/osoby tym więcej ludzi, tym większe ryzyko.
Kiedyś słuchałam audycji jak na podstawie obserwacji portali społecznościowych, można pozyskać informacje przydatne do łamania haseł - np. daty urodzin, imiona dzieci itp.
Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
-

Elżbieta Kalinowska - Posty: 591
- Miejscowość: Warszawa
widziałam w tv 24 (chyba lub w tvn) i rozmawiałam ze znajomymi adwokatami
nie chce się nawet mysleć ani mówic o tym co mozna a czego nie w majestacie prawa.
Bandyta może wszystko a nawet jak się o niem wie wszystko a on powie że nie on-przyznanie się do winy-to doprawdy wyroki sa zdumiewające
nie chce się nawet mysleć ani mówic o tym co mozna a czego nie w majestacie prawa.
Bandyta może wszystko a nawet jak się o niem wie wszystko a on powie że nie on-przyznanie się do winy-to doprawdy wyroki sa zdumiewające

- lunasz
Mateusz A. napisał(a):2 - 5 lat? chyba w zawieszeniu...
Pamiętajcie, że nie był poszukiwany za nękanie tylko a bardziej za oszustwa itp. Na zawiasach się nie skończy.
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 451
Z takich akcji powinno się robić pokazówki i karać bardzo przykładnie. Wciąż jeszcze w podświadomości wielu ludzi siedzi myśl, że w necie jest się bezkarnym
- zecik1976
Tak naprawdę mogli go namierzyć nawet po kartach prepaid - jest przecież możliwość określenia lokalizacji telefonu przy pomocy triangulacji - nawet operatorzy mają taką usługą ( gdzie jesteś/gdzie jest dziecko..itd).
Nie daje to idealnej lokalizacji ale wystarcza do zgrubnego namierzenia delikwenta (powiedzmy z dokładnością do 50-100 m, a może i lepiej - dokładność zależy od ilości nadajników które "widzą" telefon więc w terenie miejskim jest dość duża).
Tylko nasza policja woli zajmować się poważniejszymi przestępstwami (łapać na radar, lepić mandaciki) a po co tracić czas i siły operacyjne na takie pierdoły...
Nie sądzę żeby biegał z lapkiem i stertą telefonów po mieście.
BTW. Kiedyś prowadziłem kafejkę internetową i przyszli do mnie dwaj panowie z Policji sprawdzić bo ktoś z mojego ip wystawiał lewe aukcje i naciągał klientów... przyszli pół roku po fakcie i pytają czy nie pamiętam kto pół roku temu korzystał o określonej godzinie z komputera...

Nie daje to idealnej lokalizacji ale wystarcza do zgrubnego namierzenia delikwenta (powiedzmy z dokładnością do 50-100 m, a może i lepiej - dokładność zależy od ilości nadajników które "widzą" telefon więc w terenie miejskim jest dość duża).
Tylko nasza policja woli zajmować się poważniejszymi przestępstwami (łapać na radar, lepić mandaciki) a po co tracić czas i siły operacyjne na takie pierdoły...
Nie sądzę żeby biegał z lapkiem i stertą telefonów po mieście.
BTW. Kiedyś prowadziłem kafejkę internetową i przyszli do mnie dwaj panowie z Policji sprawdzić bo ktoś z mojego ip wystawiał lewe aukcje i naciągał klientów... przyszli pół roku po fakcie i pytają czy nie pamiętam kto pół roku temu korzystał o określonej godzinie z komputera...

-

swirus71 - Posty: 278
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość