Nie słuchaj ich, jesteś młody, więc potrzebujesz czegoś lepszego. Jam mam konto w citi i jest to bardzo przyzwoity bank.
Po za obsługą przez internetu masz dostęp do citiphone. Świetne narzędzie, przez które załatwisz wszystko. O np. ja ostatnio otwierałem konto walutowe, które otworzono mi w trakcie rozmowy, za które nie pobierano opłat (prowadzenie/wpłaty/wypłaty/przelew z zagranicy) i jeszcze przepięto mi kartę do konta, że za granicą wybierałem pieniądze z konta walutowego bez przewalutowania i opłat (w bankomatach citi), a po powrocie dostałem smsa, że powinienem przepiąć kartę z powrotem na rachunek w zł.
Dodatkowo, gdybym miał na wyspach otwarte również konto w citi, to miał bym przelewy online, do kraju za darmo w systemie 24h roboczych

Promocje, rabaty, program oszczędzania "reszta dla Ciebie", dostęp do różnych produktów bankowych (kredyty, karty, ubezpieczenia, lokaty itp) + to co napisałem powyżej sprawia, że jestem zadowolony.
Wcześniej miałem konta w dominecie i inteligo, teraz mam tylko w citi

A jeśli chodzi o bankomaty - których niestety nie jest za wiele - nadrabiam to kwestią euronetu (u mnie w mieście są dwa, albo trzy), a jeśli masz stałe wpływy powyżej 1500zł na konto, to masz wszystkie bankomaty w kraju (co do zagranicy nie jestem pewien) za darmo

A dodatkowo wspomnę, że citi jest w wielu krajach i te bankomaty (firmowe), też masz gratis bez żadnych warunków

Pozdrawiam
R.