Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Za darmo to teraz nawet po mordzie trudno dostać
Lepiej kup hosting np w netmarku i zarejestruj domenę też normalnie.
W home czy nazwie zarejestrujesz za free ale za to za następny rok zapłacisz 2x tyle co np w przytoczonym wcześniej netmarku.
Ceny hostingów - można mieć w miarę przyzwoity hosting już od około 40 zł/rok - nazwa czy home tego nie mają.
Jak chcesz za darmo to 1&1 ma teraz promocję konto + domena pl gratis na 2 lata - wchodzą do Polski i chcą wejść "mocno".
jakie ramy?? i na co Ci taki program - osobiście nie znam jednego... ale ja ogólnie słabo się znam na komputerach
PDFCreator albo OpenOffice
Jak widzę z Twojego posta to nie poruszasz się w necie zbyt sprawnie - jeśli potrzebowałbyś pomocy z uruchomieniem strony (na jakimś CMS-ie) to za niewielką odpłatnością mogę pomóc.
Pozdrawiam
Wojtek
Tego nie można sprawdzić na pewno (w tym przypadku).
Prawdopodobnie zarejestrował domenę na siebie, jako osobę fizyczną, a nie firmę. W Polsce dane osobowe osób fizycznych nie są jawne - obowiązuje ustawa o ochronie danych osobowych. Jawne są tylko wtedy, gdy domena jest zarejestrowana przez firmę. Jeśli jednak rejestrujemy domenę międzynarodową, to dane te są ujawniane.
Informacje, które podałaś mówią tylko o tym, że domena jest zaparkowana na serwerze współdzielonym, na którym jest jeszcze 19 innych serwisów, że dane o domenie były zmieniane 29 razy oraz, że email Rejestratora (firmy domeniarskiej - pośrednika, a nie właściciela domeny) jest skojarzony z ponad 76 tys. innych domen.
Warto czytać ze zrozumieniem lub sprawdzić co dane informacje znaczą, np. w Googlach
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
witam, chciałem założyć stronę internetową i podczas szukania hostingu zobaczyłem stronę nazwa.pl jest tam promocja "Domeny za darmo! Tu mieszka sukces" gdzie domeny są na rok za darmo to samo na home.pl i tutaj pytanie czy wiecie jakie haczyki tam są ponieważ nie wierze żeby to było bez haczyków.
- Unnamend
witam, mam parę pytań:
1.Czy w serwisach nazwa.pl oraz home.pl jest hosting za darmo ponieważ widziałem takie promocje że za 0 złotych, probówaliście lub wiecie coś więcej na ten temat czy są jakieś haczyki ?
2.Czy znacie jakiś dobry program taki który będzie cały czas śledził połączenia z komputera, wydajonść, ramy, predkosc internetu itp takie wszystko w jednym monitoring własnego systemu, komputera.
3.Czy znacie dobry program do tworzenia w formacie PDF?
Dziękuje za pomoc z góry.
Pozdrawiam
1.Czy w serwisach nazwa.pl oraz home.pl jest hosting za darmo ponieważ widziałem takie promocje że za 0 złotych, probówaliście lub wiecie coś więcej na ten temat czy są jakieś haczyki ?
2.Czy znacie jakiś dobry program taki który będzie cały czas śledził połączenia z komputera, wydajonść, ramy, predkosc internetu itp takie wszystko w jednym monitoring własnego systemu, komputera.
Dziękuje za pomoc z góry.
Pozdrawiam
- Unnamend
Za darmo to teraz nawet po mordzie trudno dostać
Lepiej kup hosting np w netmarku i zarejestruj domenę też normalnie.
W home czy nazwie zarejestrujesz za free ale za to za następny rok zapłacisz 2x tyle co np w przytoczonym wcześniej netmarku.
Ceny hostingów - można mieć w miarę przyzwoity hosting już od około 40 zł/rok - nazwa czy home tego nie mają.
Jak chcesz za darmo to 1&1 ma teraz promocję konto + domena pl gratis na 2 lata - wchodzą do Polski i chcą wejść "mocno".
jakie ramy?? i na co Ci taki program - osobiście nie znam jednego... ale ja ogólnie słabo się znam na komputerach
PDFCreator albo OpenOffice
Jak widzę z Twojego posta to nie poruszasz się w necie zbyt sprawnie - jeśli potrzebowałbyś pomocy z uruchomieniem strony (na jakimś CMS-ie) to za niewielką odpłatnością mogę pomóc.
Pozdrawiam
Wojtek
-

swirus71 - Posty: 292
ovh.pl ma promocję teraz hosting na 2 lata z domena .pl za darmo.
Sam wykupiłem ten hosting.
Link:
http://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/host ... ic_4tb.xml
Link:
http://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/host ... ic_4tb.xml
-

Za$ada - Posty: 25
bazy mysql z ograniczeniem do 25 MB
ale z drugiej strony... "darowanemu koniowi ponoć w zęby się nie zagląda...."
ale z drugiej strony... "darowanemu koniowi ponoć w zęby się nie zagląda...."
-

swirus71 - Posty: 292
Jestem nowa na internecie, ale Paweł doradził mi w swoim kursie żeby używać SeoQuake.
Dzięki temu programowi możesz zobaczyć kto jest właścicielem danej domeny internetowej.
Moim zdaniem to obciach, kiedy twoja strona jest własnością kogoś innego. Chodzi o to że często w necie spotykam fajne strony.
Kiedy sprawdzę kto jest właścicielem, wychodzi że jest to firma hostingowa i posiada na własność kilka tysięcy stron.
Dlatego, proszę, upewnij się że domena będzie na twoje nazwisko. Nie rób z siebie balona.
Dzięki temu programowi możesz zobaczyć kto jest właścicielem danej domeny internetowej.
Moim zdaniem to obciach, kiedy twoja strona jest własnością kogoś innego. Chodzi o to że często w necie spotykam fajne strony.
Kiedy sprawdzę kto jest właścicielem, wychodzi że jest to firma hostingowa i posiada na własność kilka tysięcy stron.
Dlatego, proszę, upewnij się że domena będzie na twoje nazwisko. Nie rób z siebie balona.
- kapsztad
Sprawdziłam że nawe nasz mistrz Paweł Krzyworączka nie zarejestrował tego forum na siebie.
To bardzo zły przykład.
Oto cytat z SeoQuake
Reverse Whois:
"Ebiznesy.pl"
Email Search:
is associated with about 76,711 domains
Whois History:
29 records have been archived since 2008-09-01 .
Reverse IP:
19 other sites hosted on this server.
Log In or Create a FREE account to start monitoring this domain name
DomainTools for Windows®
Now you can access domain ownership records anytime, anywhere... right from your own desktop! Download Now>
To bardzo zły przykład.
Oto cytat z SeoQuake
Reverse Whois:
"Ebiznesy.pl"
Email Search:
is associated with about 76,711 domains
Whois History:
29 records have been archived since 2008-09-01 .
Reverse IP:
19 other sites hosted on this server.
Log In or Create a FREE account to start monitoring this domain name
DomainTools for Windows®
Now you can access domain ownership records anytime, anywhere... right from your own desktop! Download Now>
- kapsztad
kapsztad napisał(a):Sprawdziłam że nawe nasz mistrz Paweł Krzyworączka nie zarejestrował tego forum na siebie.
Tego nie można sprawdzić na pewno (w tym przypadku).
Prawdopodobnie zarejestrował domenę na siebie, jako osobę fizyczną, a nie firmę. W Polsce dane osobowe osób fizycznych nie są jawne - obowiązuje ustawa o ochronie danych osobowych. Jawne są tylko wtedy, gdy domena jest zarejestrowana przez firmę. Jeśli jednak rejestrujemy domenę międzynarodową, to dane te są ujawniane.
Informacje, które podałaś mówią tylko o tym, że domena jest zaparkowana na serwerze współdzielonym, na którym jest jeszcze 19 innych serwisów, że dane o domenie były zmieniane 29 razy oraz, że email Rejestratora (firmy domeniarskiej - pośrednika, a nie właściciela domeny) jest skojarzony z ponad 76 tys. innych domen.
Warto czytać ze zrozumieniem lub sprawdzić co dane informacje znaczą, np. w Googlach
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
Dokładnie
Dane te nie są ujawnione 
Fragments z whois ze strony dns.pl
Tak że firma rejestrująca jest ujawniona. Właściciel domeny niekoniecznie
Fragments z whois ze strony dns.pl
REGISTRANT: data restricted
REGISTRAR: Consulting Service Robert Siebielski
Tak że firma rejestrująca jest ujawniona. Właściciel domeny niekoniecznie
-