Rok założenia: 2008Kontakt
pisz śmiało - każdy temat dozwolony! (jedyne takie miejsce na tym forum
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ezoteryczny świat pseudo biznesmenów

Postprzez Ewa Pruska
napisane: 24 Sie 2010, o 08:57

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Od dwóch lat pracuję w systemie MLM. Tyko dwa, ponieważ nikt wcześniej nie dotarł do mnie z dobrą nowiną, a ja sama specjalnie nie szukałam. Od momentu osiągnięcia przeze mnie pierwszych sukcesów zaczęłam otrzymywać różne, różniste:) oferty biznesowe. Naturalnie od osób z tegoż samego sektora branżowego.
Kilka miesięcy temu pewien dojrzały BIZNESMEN, skontaktował się ze mną w celu przedstawienia mi SUPER oferty. Zgodziłam się. Na miejscu twierdził nawet, iż dla mnie przejechał 300 km :hmm2: Spotkaliśmy się na parkingu. On widział moje auto otrzymane od firmy z którą współpracuję, choć sprawiał wrażenie, że go nie widzi:) a ja widziałam jego ...Przynajmniej dziesięcioletnie autko z wyraźną korozją progów i krzywo przyklejonymi naklejkami firmy, której... jak mi się wówczas wydawało ofertę miał przedstawić.
Lekkie zdumienie ogarnęło mnie już przy samym powitaniu, gdy podał mi swoją wizytówkę, która miała logo innej firmy niż reklama z auta :shock:
W restauracji Biznesmen załączając swego laptopa opowiadał mi o swej strukturze, którą nabył współpracując z firmą z którą związana jestem ja sama :hmm2: ...mówiąc przy tym, że w TEJ firmie sukcesu osiągnąć się nie da!!! Pomyślałam to koniec, co ja tu robię? :tokoniec: Niespodzianek jednak nie było końca! Wreszcie BIZNESMEN przeszedł do sedna! Wyjął materiały na temat współpracy jeszcze z inną firmą, niż firma ...z reklam na aucie, wizytówki czy tą "moją". :wisze: Ale to nie koniec. Mówił o wysokich zarobkach jakie osiąga i o możliwościach jakie ja mogę zyskać przenosząc swoją strukturę do prezentowanej firmy, delikatnie wspominając iż pod jego skrzydłami czeka mnie wielka kariera- przecież jest już kilkanaście lat w branży.
Na to wszystko rozpoczął wywód na temat internetu i jak to powiedział " pseudo biznesmenów dłubiących przed komputerem". Naturalnie internet też nie działa! ...on to wie, przecież kilkanaście lat próbuje i nic... :wall:
...I wiecie co, powiedziałam mu, że ma rację :D Zazwyczaj nie marnotrawię czasu na podobne spotkanka, te jednak uświadomiło mi jak wielu ignorantów jest na świecie i jakie możliwości daje mi internet:)
Pozdrawiam
Ewa Pruska
http://www.MLMinternetowy.pl
http://www.EwaPruska.pl

//Przeniesiono z działu Nowości / Aktualności na forum
Paweł

Awatar użytkownika
Ewa Pruska

Heh niezłe

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 24 Sie 2010, o 10:40

Typowy przykład jak ludzie wciągają się i nie potrafią nic sensownego zrobić, oprócz nagadywania ludzi o super zarobkach w jeszcze genialniejszych programach. Podoba mi się ta historia.

Ps. Witam Ewo na forum :)

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Witaj Ewo :)

Postprzez Daniel 'siewca' Nakoneczka
napisane: 24 Sie 2010, o 12:43

Ewa Pruska napisał(a):Naturalnie internet też nie działa! ...on to wie, przecież kilkanaście lat próbuje i nic...

Buhahahahhahaa :crazy:
Niezłe, naprawdę. Kiedyś też mi się zdarzyła podobna sytuacja rozmowy z pewnym jegomościem :)

Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Naprawdę niezłe, heh

Postprzez Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka
napisane: 26 Sie 2010, o 18:45

Cześc Ewo,
To Ci się udało spotkanko, heh trochę straconego czasu w sumie, chociaż...
Jedna rzecz mi się tu nasuwa - spotkanie z takim byznesmynem ze słomą w butach podwyższa jednak poczucie własnej wartości.
Człowiek widzi, że to co robi nie jest już takim byle czym, i na pewno na górnej półce dziedziny życia zwanej biznesem.

pozdrowienia :slonko:

Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

Naprawdę dobre

Postprzez marcinbalzer
napisane: 27 Sie 2010, o 14:45

Witam Cie Ewo
Po pierwsze gratuluję Ci, że wytrzymałaś trochę z tym gościem- biznesmenem. Mogłaś się ewakuować wcześniej, gdy już coś wydawało się " nie tak". Ale masz co do opowiadania ;)

Awatar użytkownika
marcinbalzer

Witaj Ewo,

Super, że podzieliłaś się z nami już w pierwszym poście swoim doświadczeniami ;). Będę musiał też pomyśleć nad jakimś zdarzeniem ze swojego życia, aby obdarowywać nim znajomych na nowych forach i tak łagodnie przekazywać kontakt do siebie :)

Dla mnie bomba :bomb: - na serio.

Michał Otroszczenko

Miejscowość: Warszawa

naprawde edukacyjna historia :)

Postprzez GrandSyndicate
napisane: 5 Wrz 2010, o 11:18

zwłaszcza dla mlm'owców :slonko:

Awatar użytkownika
GrandSyndicate

Miejscowość: 3miasto

Akurat na czasie

Postprzez Stanisław Tylenda
napisane: 21 Wrz 2010, o 19:58

Witam Pani Ewo
Kilka dni temu dostałem maila od w ogóle nieznanego mi osobnika (biznesmena MLM) z Pani firmy. Najpierw pomyślałem sobie, że to kawał, ale później uświadomiłem sobie, że jednak nie. Podjąłem z nim dalszą korespondencje, która potwierdziła, że to jednak nie kawał, ale to już inna sprawa.
Zacytuje poniżej tego maila i ciekawi mnie, jakie ma Pani na ten temat zdanie.
Co mogło spowodować taki desperacki krok tego dystrybutora.
Dla mnie to strzał we własne kolano.

...........................................................................................................................

Witam
Jestem liderem w firmie FM Groub. Mam w swojej strukturze 820 solidnych dystrybutorów. Dystrybutorzy wypracowywują mi 21% (max w FM czyli ponad 30,000PLN). Można wykorzystać bazę kontaktów aby wprowadzić ich do innych firm MLM np.Twojej. Moi dystrybutorzy poszerzą gamę proponowanych produktów swoim klientom oraz sami zaczną tworzyć swoje struktury.
Możesz być ich liderem.

Co chce w zamian?

Wpiszesz się pode mnie w FM Group i będziesz budować sieć dystrybutorów.(koszt 30 zł za starter).
Za każdą osobę którą podepniesz pod siebie umówię Cię z 4 wybranymi dystrybutorami z mojego drzewka. Sam ich wskażesz.
Sam będziesz zarabiać tworząc strukturę w FM

Dlaczego potrzebuję kogoś do współpracy? A nie sam wpisuję do innych firm? 820 spotkań dla 1 osoby to trochę dużo.
Oczywiście możemy spotkać się i porozmawiać w 4 oczy. Na pewno chciałbyś zobaczyć moją sieć dystrybutorów.

Odpisz na pocztę albo gg XXXXXXXX
Jestem z Rz..........

Z uszanowaniem
K.............

........................................
http://www.stanislawtylenda.pl
http://www.zapraszam.info.pl

Awatar użytkownika
Stanisław Tylenda

Miejscowość: Suwałki

Odp

Postprzez Ewa Pruska
napisane: 23 Wrz 2010, o 19:03

Stanisław Tylenda napisał(a):Witam Pani Ewo
Kilka dni temu dostałem maila od w ogóle nieznanego mi osobnika (biznesmena MLM) z Pani firmy.

Witam Panie Stanisławie,
ów osobnik nie współpracuje ze mną (...nie jest "z mojej firmy", wiem o tym gdyż prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą :D ) ...Wiem, wiem chodzi Panu o to, iż mnie i tegoż osobnika łączy FM.
Szczerze Panu powiem, jest mi go nawet żal. Nie dlatego, iż dopuścił się tak desperackiego czynu..., po prostu trudno uwierzyć, że tacy idioci chodzą po świecie... :tokoniec:
Myślę nawet, że nie ma on pojęcia co oznacza słowo LIDER, bo żaden!!! lider nie odda SWOICH LUDZI, ba mało tego!!! ...820 solidnych dystrybutorów??? Rany!!! :wall: - zapewne kolesiowi ktoś przypadkiem zbudował zespół/ być może jest to i prężnie działająca grupa- jednak może w jednej linii (sam mówi "dystrybutorzy wypracowują mi 21%", a i jeszcze mówi że "21% to max w FM"). Kolo nie zna planu marketingowego, ...albo liczy, iż Pan go nie zna ;)
Stanisław Tylenda napisał(a):Dlaczego potrzebuję kogoś do współpracy? A nie sam wpisuję do innych firm? 820 spotkań dla 1 osoby to trochę dużo.
Oczywiście możemy spotkać się i porozmawiać w 4 oczy. Na pewno chciałbyś zobaczyć moją sieć dystrybutorów.

-Rozmowa w 4 oczy? Ja najchętniej kopnęłabym go w 4 litery!!! :kijemgrozi: ...Pożal się Boże ...lider! :shock: Jak to mój Kolega z Teamu mówi: BETON!!!! -...o!!! co o tym myślę! :)

Awatar użytkownika
Ewa Pruska

MLM-y

Postprzez MichaelloClass
napisane: 23 Wrz 2010, o 20:05

Widzę, że na forum jest coraz więcej osób związanych z Marketingiem Wielopoziomowym. Fajnie, zawsze można dowiedzieć się czegoś nowego. Moja dziewczyna jest konsultantką Oriflame i jakoś jej idzie.

Ja jeszcze nie próbowałem swoich sił w tym biznesie ponieważ kojarzy mi się ze sprzedażą bezpośrednią a cienki jestem w te klocki :roll:

Lubię programy partnerskie w Internecie, ponieważ nie muszę nikogo namawiać w realu do kupna.

Awatar użytkownika
MichaelloClass

Miejscowość: Łódź

Następna

Wróć do Luźne pogawędki