Witam,
Mam pewien problem. Mam dwie strony. Jedną pozycjonowała mi firma pozycjonerska, a drugą zrobiłem sobie mniej więcej pół roku później i zacząłem pozycjonować sam, we własnym zakresie, gdy stwierdziłem, że raczej nie doczekam się top10 od firmy pozycjonerskiej. Minął rok i oczywiście nie przedłużyłem umowy z firmą pozycjonerska, a że nie były mi potrzebne dwie strony o podobnej treści zrobiłem przekierowanie 301 tej strony starszej (pozycjonowanej przez firmę) na tą stronę pozycjonowaną przeze mnie.
I po 2 dniach od przekierowania spadły mi pozycje na łeb na szyję. Liczba zindeksowanych linków spadła do 5! Jest kilkanaście razy mniej. Zniosłem już to przekierowanie. Proszę o radę, bo narobiłem się przy pozycjonowaniu. Pozycjonowałem kilka miesięcy i przy najlepszych dla mnie frazach byłem w top5.
Dodam jeszcze, że ta wcześniejsza strona mimo dużej ilości zaindeksowanych linków nie była nawet w top 50 na słabe frazy, co oznacza, że mogło być z nią coś nie tak.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Dziwna sprawa.... żeby od przekierowania take rzeczy się porobiły. Jak dawno zostało zdjęte przekierowanie ?
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Też mnie to dziwi, bo czytałem, że moc z jednej strony idzie na drugą. Dziś dopiero zdjąłem (wczoraj wszystko spadło) ale piszę na gorąco, bo strasznie mnie to zdenerwowało i musiałem się trochę wyżalić.
Niestety nic innego nie robiłem z tą stroną odchodzącego od normy pozycjonowania oprócz przekierowania, a pozycje od dłuższego czasu były bardzo stabilne, więc to raczej na pewno wina tego przekierowania.
Pewnie trzeba poczekać parę dni, aż google zauważy zmiany. Miał ktoś kiedyś coś podobnego?
Niestety nic innego nie robiłem z tą stroną odchodzącego od normy pozycjonowania oprócz przekierowania, a pozycje od dłuższego czasu były bardzo stabilne, więc to raczej na pewno wina tego przekierowania.
Pewnie trzeba poczekać parę dni, aż google zauważy zmiany. Miał ktoś kiedyś coś podobnego?
- Darekda
Po dwóch dniach to pewnie jeszcze przekierowanie nie zostało zauważone.
Podaj adres stron to łatwiej będzie coś powiedzieć.
Podaj adres stron to łatwiej będzie coś powiedzieć.
Skuteczne pozycjonowanie stron - Kontakt PW
- miloszgadz
jeśli nie wykonałeś kroków przyspieszających "załapanie" przekierowania przez Google to raczej niemożliwe żeby tak szybko Google załapało o co kaman. Bardzo często jest to kwestia kilkunastu dni
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Chodzi o stronę www.sprzatanie-biur-warszawa.pl. To jest strona, którą sam pozycjonowałem. Przez kilka tygodni była np. na 3 miejscu na frazę sprzątanie biur Warszawa. Dziś jest na 30
- Darekda
- Darekda
-

Robert Kociubinski - Posty: 33
- Miejscowość: Wrocław
Sprawdz, czy masz jakies komunikaty w google webmaster tools - http://www.google.com/webmasters/tools/?hl=pl
W biznesie internetowym bardzo ważne jest, by mieć najlepszy hosting, który zapewni stabilność strony WWW. Awarie serwera hostingowego mogą spowodować wyrzucenie Twojej witryny z Google, ponieważ (naturalnie) nie linkują oni do niedziałających stron. W codziennej pracy pomoże Ci natomiast najlepszy antywirus (oczywiście darmowy!) - polecam go zainstalować. Sam używam wiele lat i nigdy nie narzekałem na robaki, spyware i inne zagrożenia 
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-