Nie będę ukrywał, że pewnym natchnieniem do tego ruchu był dla mnie mail Pawła, który niedawno otrzymałem (choć myślałem już wcześniej nad postawieniem precla).
Strona już stoi pod adresem: http://nitka.slask.pl
W tej chwili jeszcze nie jest zaindeksowana, PR n/a
Może serwer nie jest najwydajniejszy... ale jeśli strona wypełni się treścią to z pewnością przerzucę go na inny
NIE zamierzam wrzucać na niego żadnego SWL-a (od tego mam autoblogi). Ma to być zaplecze wartościowe zarówno dla nas jak i dla potencjalnych odwiedzających - więc artykuły proszę pisać dla ludzi a nie pajączków.
Nie zamierzam też dopuszczać do automatycznej publikacji przez roboty.
W zasadzie postawiłem go jako zaplecze dla własnych serwisów... ale dlaczego miałbym się nie podzielić. (w końcu też na tym zyskam).
Na stronie jest możliwość zalogowania się i założenia konta, jednak jeśli nie otrzymam osobnego potwierdzenia przez ten formularz http://nitka.slask.pl/kontakt.html(lub na priv forum do 7 dni), że jest to użytkownik "swój" czyli z forum.e-binesy.pl to konto zostanie zablokowane a artykuły nie zostaną opublikowane.
Zasady publikacji artykułów są proste:
1. Dodawanie artykułów
Wszystkie dodane artykuły są moderowane. Zastrzegam sobie możliwość odrzucenia artykułu bez podania przyczyny, jego edycji - formatowania, wstawienia reklamy kontekstowej, usunięcia linków do stron uznawanych powszechnie za szkodliwe - wiemy o co chodzi
2. Ograniczenia:
* artykuł powinien zawierać minimum 1000 znaków (jednak możliwe jest dopuszczenie do publikacji artykułów krótszych)
* artykuł powinien być unikalny
* maksymalnie 2 linki w tekście artykułu
3. Sprawy nierozstrzygnięte w powyższych 2 punktach będą rozstrzygane wyłącznie według mojego uznania serwisu (ale to nie znaczy, że nie można się ze mną dogadać).
W chwili obecnej założone są tylko sekcje (informatyka, internet, e-biznes, zdrowie i uroda, motoryzacja, budownictwo) - brak kategorii - te będą zakładane w miarę potrzeb.
Oczywiście jeśli czegoś nie ma to nie znaczy, że nie można założyć (w menu na stronie jest pozycja kontakt).
PS. Jeśli wrzuciłem to w niewłaściwe miejsce to proszę o przeniesienie tam gdzie być powinno.