co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
łącza, odnośniki, linki - nazwy są różne, rola jedna: pozycjonowanie na wybrane frazy

Witam

Nie będę ukrywał, że pewnym natchnieniem do tego ruchu był dla mnie mail Pawła, który niedawno otrzymałem (choć myślałem już wcześniej nad postawieniem precla).

Strona już stoi pod adresem: http://nitka.slask.pl
W tej chwili jeszcze nie jest zaindeksowana, PR n/a

Może serwer nie jest najwydajniejszy... ale jeśli strona wypełni się treścią to z pewnością przerzucę go na inny :)

NIE zamierzam wrzucać na niego żadnego SWL-a (od tego mam autoblogi). Ma to być zaplecze wartościowe zarówno dla nas jak i dla potencjalnych odwiedzających - więc artykuły proszę pisać dla ludzi a nie pajączków.

Nie zamierzam też dopuszczać do automatycznej publikacji przez roboty.

W zasadzie postawiłem go jako zaplecze dla własnych serwisów... ale dlaczego miałbym się nie podzielić. (w końcu też na tym zyskam).

Na stronie jest możliwość zalogowania się i założenia konta, jednak jeśli nie otrzymam osobnego potwierdzenia przez ten formularz http://nitka.slask.pl/kontakt.html(lub na priv forum do 7 dni), że jest to użytkownik "swój" czyli z forum.e-binesy.pl to konto zostanie zablokowane a artykuły nie zostaną opublikowane.

Zasady publikacji artykułów są proste:

1. Dodawanie artykułów
Wszystkie dodane artykuły są moderowane. Zastrzegam sobie możliwość odrzucenia artykułu bez podania przyczyny, jego edycji - formatowania, wstawienia reklamy kontekstowej, usunięcia linków do stron uznawanych powszechnie za szkodliwe - wiemy o co chodzi ;).

2. Ograniczenia:
* artykuł powinien zawierać minimum 1000 znaków (jednak możliwe jest dopuszczenie do publikacji artykułów krótszych)
* artykuł powinien być unikalny
* maksymalnie 2 linki w tekście artykułu

3. Sprawy nierozstrzygnięte w powyższych 2 punktach będą rozstrzygane wyłącznie według mojego uznania serwisu (ale to nie znaczy, że nie można się ze mną dogadać).

W chwili obecnej założone są tylko sekcje (informatyka, internet, e-biznes, zdrowie i uroda, motoryzacja, budownictwo) - brak kategorii - te będą zakładane w miarę potrzeb.
Oczywiście jeśli czegoś nie ma to nie znaczy, że nie można założyć (w menu na stronie jest pozycja kontakt).

PS. Jeśli wrzuciłem to w niewłaściwe miejsce to proszę o przeniesienie tam gdzie być powinno.

Awatar użytkownika
swirus71

hmm, to Twoje zaplecze to moim zdaniem zwykły katalog stron stworzony w CMS Joomla..

Suplement Diety VEMMA
Szalenie zdrowy napój energetyczny VERVE
Awatar użytkownika
nigraS

W tej chwili może to tak wygląda - jednak nie ma to być katalog - jak już to zwykły precel...

Widziałeś katalogi z opisem stron po 1K znaków? I chyba wyraźnie pisze "artykuły"...

Awatar użytkownika
swirus71

Zobaczymy co to będzie później. Zamierzasz może zmieniać jakoś wygląd swojej strony? Czy tak już pozostanie? Bo jak na razie jeżeli ma to być wartościowe i dla nas i dla użytkowników odwiedzających to jest odrzucające graficznie, przynajmniej dla mojego własnego oka :)

SMI Elnela - Portal społeczności eMarketingu
Szukasz dobrego tekstu? Copywriter.
Mateusz Szczęsny

Zamierzam zmienić... ale w tej chwili ważniejsze jest dla mnie wypełnienie tego treścią i zaindeksowanie niż zabawa w grafikę (której późniejsza zmiana nie wymaga ingerencji w treść i zajmuje naprawdę moment).

Google na grafikę nie patrzy, natomiast patrzy na szybkość ładowania strony i tekst - a ta templatka ładuje się naprawdę szybko ( w stosunku do innych).

Strona została postawiona dopiero parę dni temu - więc jest jeszcze czas na rozwój i zmiany.

Awatar użytkownika
swirus71

swirus71 zobaczymy, liczę, że wypali Ci pomysł.
Jak byś miał problemy z Joomla mógł bym Ci pomóc, w miarę moich możliwości.

Suplement Diety VEMMA
Szalenie zdrowy napój energetyczny VERVE
Awatar użytkownika
nigraS

nigraS: z Joomlą chyba w miarę sobie radzę (przynajmniej tak mi się wydaje) jeśli już to mam mały problem z WP - konkretnie po przeniesieniu strony na nowy serwer - frontend mi działa ale za cholerę nie potrafię się wbić na zaplecze :(

Dlatego wolę joomle - ma świetny komponent do backupu, który zresztą stosuję ostatnio też do świeżych instalacji - mam zrobiony backup "czystej" joomli z doinstalowanymi wszystkimi potrzebnymi dodatkami, i około 20 templatkami i zamiast doinstalowywać wszystko po uruchomieniu joomli mam to od razu po instalacji :D

Awatar użytkownika
swirus71

update: strona już zaindeksowana :)

Awatar użytkownika
swirus71

Wróć do Linki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość