Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Korzystam z linkme ale i tak mogę Ci powiedzieć, że w linkme właśnie za 100-160 zł/miesiąc po odpowiedniej optymalizacji strony i jej podlinkowaniu z odpowiednim anchor textem, wejdziesz spokojnie do top10 na większość fraz.
Generalnie rzecz biorąc linki z systemu wymiany linkami, są tylko BLACK pomocnikiem do pozycjonowania WHITE właściwego. Jeśli chcesz używać TYLKO tych linków do pozycjonowania strony to zdecydowanie odradzam. Wszystko zależy od Twojej konkretnej sytuacji i od tego co masz zamiar robić.
No szybkie wejście do top10 - nie zalecam. Szybko wejdziesz i szybko spadniesz - pewnie kilka tygodni jak tamte linki znikną. Buduj treść i "prawdziwe linki" to jest podstawa. Ja proponuję mieć więcej cierpliwości
Jak masz nową stronę to taką technikę raczej odradzam.
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Witam. Zastanawiałem się jak opłacalny jest zakup linków w systemach wymiany linków. W takim gotlink.pl 100k linków kosztuje ok 100 - 160 zł/miesiac . Troche dużo ,ale czy to aż tak pomaga?
- Roguś
Roguś napisał(a):Witam. Zastanawiałem się jak opłacalny jest zakup linków w systemach wymiany linków. W takim gotlink.pl 100k linków kosztuje ok 100 - 160 zł/miesiac . Troche dużo ,ale czy to aż tak pomaga?
Korzystam z linkme ale i tak mogę Ci powiedzieć, że w linkme właśnie za 100-160 zł/miesiąc po odpowiedniej optymalizacji strony i jej podlinkowaniu z odpowiednim anchor textem, wejdziesz spokojnie do top10 na większość fraz.
- Krzysztof 'Junior' Trybulski
Po jak dlugim czasie można się wbić do top10 ? Bo kasy troche jest
Czy jak się przestanie kupować linki to strona spadnie ?
- Roguś
Roguś napisał(a):Po jak dlugim czasie można się wbić do top10 ? Bo kasy troche jestCzy jak się przestanie kupować linki to strona spadnie ?
Generalnie rzecz biorąc linki z systemu wymiany linkami, są tylko BLACK pomocnikiem do pozycjonowania WHITE właściwego. Jeśli chcesz używać TYLKO tych linków do pozycjonowania strony to zdecydowanie odradzam. Wszystko zależy od Twojej konkretnej sytuacji i od tego co masz zamiar robić.
- Krzysztof 'Junior' Trybulski
Krzysztof Trybulski napisał(a):Roguś napisał(a):Po jak dlugim czasie można się wbić do top10 ? Bo kasy troche jestCzy jak się przestanie kupować linki to strona spadnie ?
No szybkie wejście do top10 - nie zalecam. Szybko wejdziesz i szybko spadniesz - pewnie kilka tygodni jak tamte linki znikną. Buduj treść i "prawdziwe linki" to jest podstawa. Ja proponuję mieć więcej cierpliwości
Jak masz nową stronę to taką technikę raczej odradzam.
-

Marcin Godlewski - Posty: 610
- Miejscowość: Kraków
Też spotkałem się z tym, że linki z wymiany linków są pomocne, ale jako support do podstawowego pozycjonowania. Jeśli masz nową stronę, to wcale nie pchaj się w wymianę linków, musisz pozyskać samemu linki, samemu je zdobyć. Musisz mieć grunt do tego, aby skorzystać z wymiany linków.
Drugą sprawą jest to, że jeśli przestaniesz płacić i linki z wymiany znikną, to możesz się spodziewać rezultatów. Google nie lubi gdy nagle wzrasta ilość linków do Twojej strony, ale też nie lubi, gdy nagle znika duża ilość linków prowadzących do niej.
Drugą sprawą jest to, że jeśli przestaniesz płacić i linki z wymiany znikną, to możesz się spodziewać rezultatów. Google nie lubi gdy nagle wzrasta ilość linków do Twojej strony, ale też nie lubi, gdy nagle znika duża ilość linków prowadzących do niej.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Moje zdanie znacie w tym temacie. Co innego wymiana linkami ze znajomymi, co innego wrzucenie linków do miksera należącego do osoby trzeciej.
Jeśli ktoś chce używać systemów wymiany linków, to tylko do zaplecza. Głównych serwisów nie pozycjonuj w ten sposób. A jeśli już bardzo chcesz, to jak koledzy wspomnieli: SWLe niech będą tylko uzupełnieniem innych metod zdobywania linków. Wtedy - w momencie gdy np. nagle stracisz sporo linków z systemu - jest szansa, że nie polecisz na łeb na szyję.
Jeśli ktoś chce używać systemów wymiany linków, to tylko do zaplecza. Głównych serwisów nie pozycjonuj w ten sposób. A jeśli już bardzo chcesz, to jak koledzy wspomnieli: SWLe niech będą tylko uzupełnieniem innych metod zdobywania linków. Wtedy - w momencie gdy np. nagle stracisz sporo linków z systemu - jest szansa, że nie polecisz na łeb na szyję.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-