Witam. Jaki system linków polecacie dla zaczynajacego przygode z linkami i dlaczego? Chodzi mi tu dokladnie o skutecznosc oraz obsługę (żeby była prosta) aha i jescze jedno pytanie.
Czy można jedna strone dodac np. do dwoch systemów wymiany linków? Nie bedzie to wpływało jakos na skutecznosc pozycjonowania?
35 posty(ów)
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Ja w ogóle odradzam korzystanie z takich systemów. Ale oczywiście to moje zdanie
Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
-

bartekmedon - Posty: 718
Kurde mol a dlaczego odradzasz? Jestem poczatkujacy i z tego co czytałem na forach to zachwalaja raczej nie zniechecaja. Mozesz wytłumaczyc mi czemu tak sadzisz? 
-

waskiphoto - Posty: 14
Powiem Ci, że sam kiedyś trochę się bawiłem w takie systemy i nie mam dobrych doświadczeń. Znam też osoby które przez korzystanie z takich nazwijmy to usług miały potem problemy z Google tzn stroną. Chociaż możliwe że wiele się zmieniło w tym temacie, ja po prostu dałem z tym sobie spokój i wolę samemu zdobywać w przemyślany sposób linki. Poza tym nadejdzie zapewne czas kiedy Google będzie sobie dobrze radziko z rozpoznaniem tego, że ktoś korzysta z takiego czy innego systemu. To oczywiście moje zdanie więc poczekajmy co powiedzą inni bo sam jestem ciekaw.
Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
-

bartekmedon - Posty: 718
waskiphoto napisał(a):Kurde mol a dlaczego odradzasz? Jestem poczatkujacy i z tego co czytałem na forach to zachwalaja raczej nie zniechecaja. Mozesz wytłumaczyc mi czemu tak sadzisz?
Google walczy z takimi systemami i jeżeli wykryje to na stronie to nakłada filtr.. i lecisz z wyników wyszukiwania ..
Tysiąc i więcej z programów partnerskich - Programy partnerskie od A do Z
Skuteczna nauka języków obcych, dzięki - kursom językowym..
Skuteczna nauka języków obcych, dzięki - kursom językowym..
-

Archie - Posty: 106
Opinie i wypowiedzi jakie czytałem są różne.
Niektórzy twierdzą, że jest to dobre rozwiązanie - pomaga w pozycjonowaniu - ale nie dla świeżych stron. Świeże strony powinny być najpierw linkowane normalnie, a dopiero później, gdy domena jest już starsza i ma jakąś bazę linków prowadzących do niej można dodać do nie jakiegoś SWLa.
Osobiście jednak nie stosuję SWLi i odradzam taką praktykę. Raz, że nigdy dokładnie nie wiesz gdzie są linki do Twojej strony (często w jakichś śmietniskach są). Dwa, że systemy te są zwalczane przez Google. Dziś jesteś wysoko w wynikach wyszukiwania, a jutro ban/filtr i nie ma Cię.
Niektórzy twierdzą, że jest to dobre rozwiązanie - pomaga w pozycjonowaniu - ale nie dla świeżych stron. Świeże strony powinny być najpierw linkowane normalnie, a dopiero później, gdy domena jest już starsza i ma jakąś bazę linków prowadzących do niej można dodać do nie jakiegoś SWLa.
Osobiście jednak nie stosuję SWLi i odradzam taką praktykę. Raz, że nigdy dokładnie nie wiesz gdzie są linki do Twojej strony (często w jakichś śmietniskach są). Dwa, że systemy te są zwalczane przez Google. Dziś jesteś wysoko w wynikach wyszukiwania, a jutro ban/filtr i nie ma Cię.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Dostałam reklamę na firmę, takiego czegoś 
http://promujmy.pl/
To też jest system wymiany linków z tego co zrozumiałam. Czy na stronę firmową, która istnieje od 2006 roku, i jest już trochę wypozycjonowana, jest na pierwszej stronie na wybraną frazę, warto wrzucić takie coś?
Czy lepiej nie.
http://promujmy.pl/
To też jest system wymiany linków z tego co zrozumiałam. Czy na stronę firmową, która istnieje od 2006 roku, i jest już trochę wypozycjonowana, jest na pierwszej stronie na wybraną frazę, warto wrzucić takie coś?
Czy lepiej nie.
"Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale to osiem godzin czekania na wyjście to już lekka przesada."
-

Agata 'soleil' Rutowicz - Posty: 387
- Miejscowość: Ziębice
Ja również odradzam SWL-e. Niby zdania są różne tak jak wspomniał Paweł jednak w regulaminie Google jest nadmienione że SWL jest nieetycznym sposobem podnoszenia pozycji. A jak wiadomo Google lepiej nie drażnić.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Czyli SWL "odpada (moze nie dla wszystkich) ale powiedzmy ze odpada, więc jak linkujecie swoje zaplecza bo przeciez tez trzeba to robic? 
Ahaaaa. wlasnie a jak wordpressy (jako zaplecze) pozycjonowac?
Ahaaaa. wlasnie a jak wordpressy (jako zaplecze) pozycjonowac?
-

waskiphoto - Posty: 14
google zabrania korzystania z tego , jest chyba taki zapis w regulaminie - ja bym nie ryzykował , nie lada chwila zbanuja wszystkie takie strony ;O
- nolimts
35 posty(ów)
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
-