Wszystko pięknie - tylko chyba zapomnieliśmy powiedzieć o jakiej ilości zaplecz rozmawiamy. Jeśli linkujesz do 10-20 to ok. Ale ile musiałbyś wywalić punktów na podlinkowanie 200 domen do poziomu o którym mówisz?
50 domen do takiego poziomu da się bez problemu doprowadzić (na razie więcej mocnych nie potrzebuje) a jeśli była by potrzeba na większą ilość to też bym dała radę jednak zmieniłbym taktykę tzn. SWL plus dodatek:) ( ale jeśli nie ma potrzeby to zostaje przy SWL)
P.S 50 mocnych domen wielotematycznych i na potrzeby klienta zmienna liczba tematycznych.
Kolejna rzecz - 100k BL zaindexowanych w yahoo (bo chyba o takich mówimy?).
Tak w Yahoo
Rozumiesz przez to 100k linków z różnych domen? Czy wliczasz w to podstrony? Sprawa następna - jakość owych linków.
100k linków z różnych domen, ale nie ukrywam, że pewnie z niektórych domen idzie mnóstwo linków z podstron (nieuniknione).
Ale zadaj sobie pytanie ile linków z Twoimi wpisami jest na pierwszej stronie w katalogach? Hmm Myślę, co najmniej w danej kategorii lub podkategorii a w dodatku w tzw. szczegółach wpisu.
[/quote]
Wiem, jak zdobywa się punkty w systemach - poza statlinkiem można i robi to większość - stawia się śmieci (ew. mini stronki z bladym contentem pod e-weblinka). Najzwyklejszy spam podlinkowany innym spamem z SWL.
Śmieci

hehe nie ! zdobywa się na stronach o wątpliwej jakości
A jeśli jedziesz automatem to wiesz również, że pomagasz budować te ŚMIECI:)Katalogi - 100k linków z różnych domen nie złapię, bo nie ma tylu katalogów/precli. Bez problemu jednak kilka tysięcy w krótkim czasie osiągam. Spora część katalogów/precli jest naprawdę mocna, a linki dodane siedzą stabilnie. Całość można, jesli zaplecze jest warte zachodu podlinkować w seokatalogach (rzadko to robię).
Pewnie, że szkoda zachodu bo łatwiej jest gdy automat chodzi bez przerwy i uzupełnia straty (logiczne).
Śmiem twierdzić, że wyżej opisana metoda jest o wiele skuteczniejsza,pewniejsza
Śmiem twierdzić, że moja metoda mnie jeszcze nigdy nie zawiodła i daję super efekty.
i o wiele tańsza niż linkowanie z SWL. Pamiętaj, że jak zmniejszysz ilość pkt. to moc zaplecza będzie spadać. Katalogi codziennie pojawiają się nowe, a dodawanie linków jest darmowe
Mnie pkt również nic nie kosztują no jedynie statlink bo płace za art/precle, ale Ty do precli również potrzebujesz art.
Katalogi pojawiają się i znikają automat chodzi na bieżąco (wiadomo), ale pkt ustawione w SWLach również na bieżąco uzupełniają starty linków.
Potwierdzone testami?
Nie potrzeba testów. Do zaplecza wielotematycznego pasuje każdy link. UWAGA (Nie twierdzę, że link na temat lekarstw nie może być umieszczany na stronie o pozycjonowaniu )-zdarzają się upierdliwi klienci.
Osobiście walę zapleczówki tematyczne, bez "mocnego zaplecza". Uważam jednak, że tematyka zaplecza nie odgrywa większego znaczenia jeśli chodzi o siłę pozycjonowania. Robię tak jednak, bo wielu klientów ma taki stereotyp (moim zdaniem) i łatwiej mi pchać linki.
Skoro tak uważasz to czemu nie. Mi łatwej jest dać kilka linków zamiast kilkunastu.
Pamiętaj jednak, że 1k to 1k, a automat do katalogowania działa nieprzerwanie w tle
Tak ja pisałem wyżej SWL również na bieżąco uzupełnia straty.
Punkty pozyskujesz ze swoich śmieci/kupujesz?
Tak jak napisałem wyżej - Stawiam własne strony w wątpliwej jakości

i podobnie wyżej -
katalogując/ preclując automatem pomagasz zdobywać pkt:)Nie chce, żebyś myślał, że używam tylko SWL
Bo tak nie jest - Również kataloguje i precluje, ale to dla mnie za małoAle faktycznie z katalogów można wyciągnąć wiele linków.
Chyba zbyt edukujące są te nasze posty nie sądzisz ?Ja się muszę poskromić hehe