co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
łącza, odnośniki, linki - nazwy są różne, rola jedna: pozycjonowanie na wybrane frazy

co wy o tym myślicie???!?

https://ssl.allegro.pl/show_item.php?item=694801383

Temat przeniesiony z forum Pytania i Wątpliwości, KL

"Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale to osiem godzin czekania na wyjście to już lekka przesada."
Awatar użytkownika
Agata 'soleil' Rutowicz

Miejscowość: Ziębice

Wystarczy spojrzeć na jedno - "okres 30 dni". Jeżeli zależy Ci za pozycjonowaniu, to nie ma według mnie żadnego sensu wykupywanie jakichkolwiek, nawet najmocniejszych linków. Pozycjonowanie, to proces długotrwały.
Chyba, że zależy Ci tylko na zwykłej reklamie. Na zasadzie "a może ktoś zajrzy, kliknie i zostanie". Wtedy jak najbardziej (chociaż to i tak mało skuteczna by była reklama).

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Sprzedaż linku w katalogu?

Postprzez Paweł Landzberg 30 Lip 2009, o 18:40

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Popieram przedmówcę. Po pierwsze cena jest wygórowana. To jest tylko katalog. Zbyt zróżnicowana treść jest, żeby to miało sens. No i te 30 dni. To nie jest pozycjonowanie. Możesz jedynie zyskać kilka dodatkowych wejść na stronę.

Gdybym miał kupić jakieś linki, to nie w celu wypozycjonowania, tylko reklamy w tematycznych serwisach.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

No właśnie ja zaliczyłam szok jak zobaczyłam, że na allegro gościu sprzedaje linki. Mam nadzieję, że chodziło mu tylko o dodatkową reklamę, bo nie wiem czy ktoś się dał na to nabrać,
Chociarz jest jedna osoba, która kupiła, bo widać pod opisem, ale przypuszczam że to jakiś znajomy, żeby miał, że ktoś wogóle to kupił.

"Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale to osiem godzin czekania na wyjście to już lekka przesada."
Awatar użytkownika
Agata 'soleil' Rutowicz

Miejscowość: Ziębice

Temat ten jest już odległy jednak napiszę, może komuś się przyda. Jeśli chodzi o linki sprzedawane na allegro to jest jedna ciekawa rzecz, którą można nabyć. Kiedyś kupiłem od jakiejś kobiety link na dwa tygodnie, dlaczego to zrobiłem? Link znajdował się w podpisach pod postami na forum dla kobiet. A że osoba ta była bardzo aktywna na forum, zyskałem sporo odwiedzin oraz wzrosła sprzedaż torebek.
Więc Agato jeśli kiedyś zobaczysz taką ofertę odnośnie forum o tematyce podobnej do Twojej strony, śmiało możesz wykupić, najczęściej są to groszowe sprawy.

Sam chętnie kupię taki link, więc jak ktoś coś ma to proszę o PW.

Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
Mój sklepik: Torebki damskie
Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Co do takiego kupna linków to bym się zgodził :) Wykupienie w celu reklamy, promocji to jak najbardziej.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Re: Sprzedaż linków na allegro :-\

Postprzez Rocky 21 Kwi 2010, o 14:48

pamiętajmy też, że kupowanie linków jest niezgodne z wytycznymi wyszukiwarek, więc jak to już robić to po cichu ... ;)

[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam :)[/size]
Rocky

Sprzedaż linków na allegro :-\

Postprzez Mar_Dal 8 Lip 2010, o 19:56

I te oferty na allegro często bywają dziadowate :)

Dowiedz się jak odzyskać odszkodowanie i jak powinien przebiegać proces likwidacji roszczenia. Prawie każde odszkodowania jest się wstanie odzyskać.
Mar_Dal

Wróć do Linki