co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
łącza, odnośniki, linki - nazwy są różne, rola jedna: pozycjonowanie na wybrane frazy

sprzedaż linków czy wymiana??

Postprzez ugregusa 5 Lut 2010, o 16:49

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam,

chciałbym się dowiedzieć od Was co myślicie na temat sprzedawania linków we własnym serwisie?

bo mam propozycję gdzie inny sklep chce wypić link w naszym sklepie, ale wiem że wymiana byłaby lepsza dla nas niż sprzedaż takiego linku

jakie są orientacyjne ceny takich linków ze stron o PR=4 a tym bardziej sklepu który ma stałą oglądalność

wiem że na allegro jest dużo takich ofert ale ja nie szukam opinii i pomocy na allegro tylko tutaj na forum

chciałbym się dowiedzieć w tym temacie od osób które takie rzeczy już robiły i mają doświadczenie ale zdanie innych osób także będzie mile widziane

Umiejętności: zdolny i chętny, z doświadczeniem w łączeniu wody z ogniem i wykonywaniu niewykonalnego.

Obecnie pracuje na: UBUNTU 10.04 Lucid Lynx

Kontakt:
GG: 4816374
Awatar użytkownika
ugregusa

Miejscowość: Jelenia Góra

Re: sprzedaż linków czy wymiana??

Postprzez PabloM 10 Lut 2010, o 22:10

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Musiałbyś poobliczać, jak wpłyną te linki na twoja pozycje (PR, tematyka) A ile będziesz miał zysku ze sprzedaży. Moze okazać sie ze wejdziesz wysoko, a to przełoży się na zyski, moze większe od sprzedaży linków.

Powodzenia.

PabloM

Oferty możesz sprawdzić np na Allegro ;) Trzeba jednak uważać bo większośc ofert to tzw "farmy linków" i jest tam masa stron wychodzących.

Istnieje tez serwis na którym możemy zamawiac linki - linklift.pl . Możemy także umieszczać linki na swoich stronach. Odpłatnie rzecz jasna :twisted:

Co do systemów wymian linków to mam z nimi nieciekawe wspomnienia i raczej mierne efekty ::P Jak już chcesz się wymieniac to lepiej z konkretnym serwisem.

Na stronie sprawdzającej Page Rank możesz sprawdzić raniking swojej strony Jeśli będzie odpowiednio wysoki system zaproponuje Ci wymianę

Pozdrawiam, Mateusz Kardaś
Marketing Partyzancki w Internecie
Awatar użytkownika
Mateusz Kardaś

Z kursu Krzywego pamiętam, że wymieniać linkami się nie opłaca bo jest to nieefektownie. Podobno google domyśle się, że linki są wtedy ustawione. Lepiej jak jest link w jedną stronę, albo facet ma dwie strony i w drugiej wstawi link wychodzący do Ciebie "zasada" A->B->C->A

Twoja darmowa bramka sms - wysyłaj sms-y za free.
Naprawdę łatwy zarobek w zasięgu Twojej ręki.
Awatar użytkownika
MichaelloClass

Miejscowość: Łódź

Wróć do Linki