Rok założenia: 2008Kontakt
łącza, odnośniki, linki - nazwy są różne, rola jedna: pozycjonowanie na wybrane frazy
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

SeoQuake

Postprzez arthur
napisane: 10 Gru 2010, o 12:04

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam
Mam pewne banalne pytanie :). Chciałbym się dowiedzieć jakie informacje kryją sie w dodatku SeoQuke. Dokładnie chodzi o google index, alex rank oraz links (internal, external) W tym ostatnim jak przypuszczam chodzi o linki wychodzące oraz prowadzące do naszego serwisu. Niektóre serwisy mają bardzo mało linków i jednocześnie bardzo duży PR. Który w takim razie współczynnik ma bezpośrednie przełożenie na wartość strony?
Do ilu katalogów musiałbym dodać moją stronkę aby jej page rank podskoczył z zera?? Przy założeniu żę ze PR katalogów od 1 do 3. Dodatkowo ile artykułów z linkami (pressell) musiałbym napisać? Wiem że nie dostanę dokładnej odpowiedzi bo jest to pewnie niemożliwe, ale przybliżone informacje pozwolą mi okreśić ile pracy mnie czeka :)
W tym momencie page rank-0, google index-5, links- 16/4

Z góry dzięki!

arthur

Info seoquake

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 11 Gru 2010, o 11:57

Jak być kliknął na te informacje to by Ci się pewnie rozjaśniło co prezentują ;)

Google Index - ilość zaindeksowanych stron danej domeny w Google
Alexa Rank - ranking najpopularniejszych stron w sieci - im niższa ta wartość tym lepiej
Links Internal/External = ilość ilonków na danej podstronie wewnętrznych (prowadzących do innych podstron)/zewnętrznych (prowadzących na zewnątrz domeny)

Z PR ciężko powiedzieć, ale przecież nie pozycjonuje się, żeby PR był wysoki. Szacuję, że potrzebowałbyś kilkanaście-kilkadziesiąt linków z jakimś PR (czyli ze stron, które mają PR! w katalogach zwykle strona główna ma tylko PR), aby Twój skoczył. Zauważ też, że PR jest aktualizowany tylko 4 razy w roku.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

SeoQuake - PR

Postprzez Copywriting
napisane: 9 Sty 2011, o 20:50

PR już najprawdopodobniej ci nie podskoczy ;) Od kwietnia nie było aktualizacji i najprawdopodobniej już nie będzie.

Copywriting

Page Rank update

Postprzez Proelpack
napisane: 18 Sty 2011, o 12:15

Obecnie PR jest uwzględniany na bieżąco, kiedyś wystarczyło kilka dobrych linków ze stron z PR 1-4 a stronka dostawała te marne pi-er 2. Teraz to przekazywanie jest dość ciężkie, G z tego co widzę patrzy też na treść strony, jeżeli dobra to ceni tą stronę większym paskiem "zielonego". Obecnie mało kto ma zmiany PR a wpisy w katalogu nawet tych dobrych nie przekazują tak jak dawniej mocy. Po prostu linkuj, dobrymi linkami to efekt będziesz jakiś tam miał, ale po co Ci duży PR to nie wiem :crazy:

Proelpack

Wróć do Linki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość