Witam,
planuje kupic jakis program ktory wspomoze mnie w pozycjonowaniu stron, i teraz mam pytanie ktory program wybrac Seolite czy publikera, czym te dwa programy sie roznia oprocz ceny i ktory wy polecacie. A moze jest na rynku cos lepszego. Bede wdzieczny za wszystkie wskazowki.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Ale trzeba za to pamiętać, że pozycjonowanie to nie tylko katalogi i precle
Jeżeli chcesz wypozycjonować mocno konkurencyjne frazy to sam Publiker nie wystarczy 
Masz oczywiście rację. Zawsze to powtarzam. Chyba nie do końca jasno się wyraziłem wcześniej. Chodziło mi o to, że Publiker całkowicie wystarcza jako narządzie pomocne w pozycjonowaniu (automatyzacji części pracy pozycjonerskiej). To znaczy, że nie trzeba kupować już innych tego typu narzędzi.
Natomiast zdobywanie linków Publikerem to oczywiście tylko część pracy, jaka nas czeka przy pozycjonowaniu. Linkowanie własnych serwisów, wymiana partnerska, komentowanie na blogach z linkami follow czy budowa własnego zaplecza to nawet ważniejsze sposoby na linki. Choć oczywiście o wiele bardziej czasochłonne. Stąd sporo osób idzie na łatwiznę: kupują automat i myślą, że to wystarczy. Na proste frazy czasami sama optymalizacja wystarczy na czołówkę w Google. A na mega-topowe frazy trzeba wielu miesięcy pracy i sporego zaplecza, żeby dojść do top3.
Dobrze Mateuszu, że wspomniałeś o tym, że automatyzacja zdobywania linków to tylko część zadań dla pozycjonera.
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

bartekorcz - Posty: 18
- Miejscowość: Welwyn Garden City
Nie mogę się wypowiedzieć o SEOLite (w sumie nawet nie mogę znaleźć strony tego programu - jakaś strona z hostingiem wyskakuje), ale używam Publikera i jestem zadowolony. Ma sporo opcji, dzięki, którym można linkować w różny sposób swoje stronki.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Nie dziwie ci sie Pawle ze nie mozesz znalesc, bo sierota ktora zaczela ten watek zle wpisala nazwe powinno byc http://www.seolight.pl 
-

Akurat Seolighta też mam
To co wybierzesz zależy od tego jak chcesz katalogować, preclować. Seolight to półautomat, czyli masz porobione szablony wszystkie, teksty itp. ale samodzielnie dodajesz do katalogów (nie wiem czy w seolighcie są precle, nawet się nie interesowałem). Jest to o tyle plus, że zawsze dodasz do dobrej kategorii i możesz sprawdzić wpis przed dodaniem.
Z kolei Publiker jest to automat. Tworzysz opisy, ustawiasz co ma linkować i jak i system sam działa. Z tym, że tu czasem może dodać do złej kategorii (sporadycznie), czasem do śmieciowych katalogów/precli, ale generalnie baza katalogów i precli jest na bieżąco aktualizowana - duży plus (w seolight masz jakąś bazę, która nie jest aktualizowana, ale nie jest to zła baza).
Osobiście korzystam z obydwu oprogramowań. Więc to w sumie zależy od Ciebie czy chcesz, automatycznie dodawać linki, czy samodzielnie z bardzo dużą pomocą programu.
Ps. Zmieniłem tytuł wątku na poprawny
Z kolei Publiker jest to automat. Tworzysz opisy, ustawiasz co ma linkować i jak i system sam działa. Z tym, że tu czasem może dodać do złej kategorii (sporadycznie), czasem do śmieciowych katalogów/precli, ale generalnie baza katalogów i precli jest na bieżąco aktualizowana - duży plus (w seolight masz jakąś bazę, która nie jest aktualizowana, ale nie jest to zła baza).
Osobiście korzystam z obydwu oprogramowań. Więc to w sumie zależy od Ciebie czy chcesz, automatycznie dodawać linki, czy samodzielnie z bardzo dużą pomocą programu.
Ps. Zmieniłem tytuł wątku na poprawny
-

Ja posiadam Publikera i spokojnie mogę go polecić każdej osobie. Program posiada dużo opcji, ale korzystanie z niego jest wręcz banalne. Baza katalogów i precli jest na bieżąco aktualizowana, możliwość podlinkowywania wpisów w katalogach itd. Jeżeli zdecydujesz się na Publikera to poświęć chwilę czasu na odpowiednią konfigurację programu, aby wycisnąć z niego jak najwięcej. Mówię tutaj głównie o Cronie, bo z nim miałem na początku trochę problemów. Jeżeli kupisz Publikera to gwarantuje, że będziesz z niego zadowolony. Jeżeli chcesz zobaczyć jak wygląda Publiker od środka to pisz na PW.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-

Mateusz - Posty: 73
Także polecam Publikera. Będę stronniczy, bo współpracuję z twórcą tego oprogramowania 
Ten soft ma naprawdę świetne możliwości konfiguracyjne. Można zbudować w oparciu tylko o ten skrypt dowolną strategię pozycjonerską - nawet z linkowaniem sporego zaplecza.
Na stronie programu znajdziesz trochę instrukcji video (tutoriali) odnośnie konfiguracji. Oczywiście trzeba samemu trochę się pobawić, żeby we wszystkim dobrze się orientować, jednak Publiker jest bardzo prosty w obsłudze.
Dodam, że ten program jest cały czas doskonalony - trwają prace nad kolejnymi funkcjonalnościami. Zatem można być niemal pewnym, że Publiker się nie zestarzeje i będzie nadążał za trendami seo.
W zasadzie Publiker całkowicie wystarcza dla wspomożenia pozycjonowania - nie trzeba kupować już nic innego. Zatem trzeba zainwestować te parę stówek i działać.
Ten soft ma naprawdę świetne możliwości konfiguracyjne. Można zbudować w oparciu tylko o ten skrypt dowolną strategię pozycjonerską - nawet z linkowaniem sporego zaplecza.
Na stronie programu znajdziesz trochę instrukcji video (tutoriali) odnośnie konfiguracji. Oczywiście trzeba samemu trochę się pobawić, żeby we wszystkim dobrze się orientować, jednak Publiker jest bardzo prosty w obsłudze.
Dodam, że ten program jest cały czas doskonalony - trwają prace nad kolejnymi funkcjonalnościami. Zatem można być niemal pewnym, że Publiker się nie zestarzeje i będzie nadążał za trendami seo.
W zasadzie Publiker całkowicie wystarcza dla wspomożenia pozycjonowania - nie trzeba kupować już nic innego. Zatem trzeba zainwestować te parę stówek i działać.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):W zasadzie Publiker całkowicie wystarcza dla wspomożenia pozycjonowania - nie trzeba kupować już nic innego. Zatem trzeba zainwestować te parę stówek i działać.
Ale trzeba za to pamiętać, że pozycjonowanie to nie tylko katalogi i precle
-

Mateusz - Posty: 73
Mateusz napisał(a):Ale trzeba za to pamiętać, że pozycjonowanie to nie tylko katalogi i precle Jeżeli chcesz wypozycjonować mocno konkurencyjne frazy to sam Publiker nie wystarczy
Masz oczywiście rację. Zawsze to powtarzam. Chyba nie do końca jasno się wyraziłem wcześniej. Chodziło mi o to, że Publiker całkowicie wystarcza jako narządzie pomocne w pozycjonowaniu (automatyzacji części pracy pozycjonerskiej). To znaczy, że nie trzeba kupować już innych tego typu narzędzi.
Natomiast zdobywanie linków Publikerem to oczywiście tylko część pracy, jaka nas czeka przy pozycjonowaniu. Linkowanie własnych serwisów, wymiana partnerska, komentowanie na blogach z linkami follow czy budowa własnego zaplecza to nawet ważniejsze sposoby na linki. Choć oczywiście o wiele bardziej czasochłonne. Stąd sporo osób idzie na łatwiznę: kupują automat i myślą, że to wystarczy. Na proste frazy czasami sama optymalizacja wystarczy na czołówkę w Google. A na mega-topowe frazy trzeba wielu miesięcy pracy i sporego zaplecza, żeby dojść do top3.
Dobrze Mateuszu, że wspomniałeś o tym, że automatyzacja zdobywania linków to tylko część zadań dla pozycjonera.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Dzieki chlopaki za pomoc, za wasza rada zaopatrze sie w publikera. Niewiem czy maja oni jakis program partnerski, ale jezeli tak to moze mi ktorys z was podeslac linka na PW. Ja i tak go planuje kupic takze mi bez roznicy czy kupie go ze strony producenta czy dam ktoremus z was zarobic(musimy sobie pomagac nie
)
-

-

12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-