Witam, Mam duży problem z dodawaniem postów do WP za pomocą Publikera. Uruchomiłem rejestrację Wordpressów i po dwóch dniach działania CRONa - ciągle mam zero aktywnych wordpressów. Nie wiem co jest grane.
Może ktoś miał podobny problem.
Publikera używam już kilka miesięcy, ale linkowałem tylko katalogami, skutek jest raczej słaby. W preclach WP upatruję lepszych wyników, niestety na razie automat nie działa.
Proszę o pomoc.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Publiker świetnie sobie radzi z WP. Zrobiłeś sobie osobnego emaila (bez przekierowań poczty, konto mailowe tylko dla publikera) i ustawiłeś go w publikerze? Zakładka: katalogi - > Lista e-maili do rejestracji
Chodzi o to że Publiker mając dostęp do skrzynki rejestruje się w WP, włazi na skrzynkę na której WP przysyła hasło i dokańcza rejestrację.
Sprawdź czy wszystko masz ok w powyższych ustawieniach.
Chodzi o to że Publiker mając dostęp do skrzynki rejestruje się w WP, włazi na skrzynkę na której WP przysyła hasło i dokańcza rejestrację.
Sprawdź czy wszystko masz ok w powyższych ustawieniach.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Wielkie dzięki za odpowiedź, jednak wydaje mi się że to wszystko zrobiłem OK.
Oddzielny e-mail, bez przekierowań
Oddzielny e-mail, bez przekierowań
-

Sebastian Jarosz - Posty: 59
A ile minęło czasu od początku procesu rejestracji na WP?
Dobrze masz skonfigurowanego CRON-a na serwerze? Co minutę?
Dobrze masz skonfigurowanego CRON-a na serwerze? Co minutę?
-

-

Ja obstawiam że masz coś źle ustawione w konfiguracji związanej z emailem do rejestracji. W sumie jeśli cron działa to tylko to możesz mieć źle.
-

Też myślę, że może to być coś z mailem.
Ja w jednym z publikerów dałem do rejestracji tego samego maila co w innym publikerze. Rezultat był taki, że wszystkie WP zostały odrzucone - nie wpadłem na to, że nie można się rejestrować na tego samego maila w WP - logiczne. I automat nie mógł się zarejestrować, a precle uznał za niedziałające. Zmieniłem maila i trochę tam rejestracji już jest.
Ja w jednym z publikerów dałem do rejestracji tego samego maila co w innym publikerze. Rezultat był taki, że wszystkie WP zostały odrzucone - nie wpadłem na to, że nie można się rejestrować na tego samego maila w WP - logiczne. I automat nie mógł się zarejestrować, a precle uznał za niedziałające. Zmieniłem maila i trochę tam rejestracji już jest.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Ok, dzięki, spróbuję
Paweł, Daniel,
Jakie macie doświadczenia z wpisami do WP dodawanymi przez Publikera? Widać efekty w pozycjonowanych stronach.
Na razie linkowałem tylko do katalogów z Publikera i efekty mizerne. Na pewno wyrzucę qlweba - to chyba bez sensu dodawać tam wpisy. Czy myślicie że sa jeszcze jakieś katalogi, na które Google ma alergię?
Mam nadzieję, że wpisy do WP pociągną moje strony w górę.
Paweł, Daniel,
Jakie macie doświadczenia z wpisami do WP dodawanymi przez Publikera? Widać efekty w pozycjonowanych stronach.
Na razie linkowałem tylko do katalogów z Publikera i efekty mizerne. Na pewno wyrzucę qlweba - to chyba bez sensu dodawać tam wpisy. Czy myślicie że sa jeszcze jakieś katalogi, na które Google ma alergię?
Mam nadzieję, że wpisy do WP pociągną moje strony w górę.
-

Widać efekty, wszystko zależy od konfiguracji publikera, opisów, tytułów, linków, fraz itp.
Dobrze skonfigurowany publiker bardzo ładnie dodaje opisy oraz artykuły do precli, w zasadzie nie da się odróżnić czy to zrobił człowiek czy robot (należy pamiętać żeby artykuły i opisy były wartościowe). Ponadto ważne jest aby aktualizować sobie bazy katalogów i precli, najlepiej jako osobna grupa.
Ciężko mi powiedzieć dlaczego u Ciebie nie widać efektów, ale to pewnie jeden lub kilka z poniższych powodów:
- czas, czyli trzeba poczekać na publikacje i indeksację wpisów
- złe ustawienia, linki, frazy, tytuły itp.
- trudne frazy na które chcesz się pozycjonować
- filtr (w to wątpię, chyba że ostro pojechałeś z linkowaniem)
- młoda domena
- słabo zoptymalizowany serwis
- słabe katalogi w bazie publikera (warto włączyć filtr aby zaczynał katalogowanie od tych najlepszych)
- nie zaznaczona opcja "omijaj katalogi zbanowane przez Google"
Dobrze skonfigurowany publiker bardzo ładnie dodaje opisy oraz artykuły do precli, w zasadzie nie da się odróżnić czy to zrobił człowiek czy robot (należy pamiętać żeby artykuły i opisy były wartościowe). Ponadto ważne jest aby aktualizować sobie bazy katalogów i precli, najlepiej jako osobna grupa.
Ciężko mi powiedzieć dlaczego u Ciebie nie widać efektów, ale to pewnie jeden lub kilka z poniższych powodów:
- czas, czyli trzeba poczekać na publikacje i indeksację wpisów
- złe ustawienia, linki, frazy, tytuły itp.
- trudne frazy na które chcesz się pozycjonować
- filtr (w to wątpię, chyba że ostro pojechałeś z linkowaniem)
- młoda domena
- słabo zoptymalizowany serwis
- słabe katalogi w bazie publikera (warto włączyć filtr aby zaczynał katalogowanie od tych najlepszych)
- nie zaznaczona opcja "omijaj katalogi zbanowane przez Google"
-

Strony mam zoptymalizowane poprawnie, ale oczywiście nie ma rzeczy ktorej nie daloby sie poprawić - nieustanne poprawianie do znudzenia....racja
Czas - moja strategia nie zakłada szybkich efektów w miesiąc czy dwa, frazy faktycznie nie są łatwe, ale pozycjonując calkowicie recznie jeden serwis udalo mi się dojśc do pierwsze dziesiątki Google w pół roku na raczej trudną frazę. Nie moge sie jednak zajmować ręcznie tylko jednym serwisem bo pozostałe czekają - stąd PUBLIKER i ostatnio SEO Light, który wykorzystuję do tworzenia artów, bo ma świetny interfejs do synonimizowania.
Ustawienie fraz i linków w Publikerze to rzeczywiście wazna rzecz ale niełatwa - tutaj z pewnością musze popracować.
Domeny od świeżych do trzyletnich.
Katalogi myślę że nawet najlepsze nie dają takiego kopa jak precle.
Macie może jakąs dobra bazę precli i katalogow tematycznych w kategoriach TURYSTYKA, MOTORYZACJA i FINANSE. To branże, w których działam.
Czas - moja strategia nie zakłada szybkich efektów w miesiąc czy dwa, frazy faktycznie nie są łatwe, ale pozycjonując calkowicie recznie jeden serwis udalo mi się dojśc do pierwsze dziesiątki Google w pół roku na raczej trudną frazę. Nie moge sie jednak zajmować ręcznie tylko jednym serwisem bo pozostałe czekają - stąd PUBLIKER i ostatnio SEO Light, który wykorzystuję do tworzenia artów, bo ma świetny interfejs do synonimizowania.
Ustawienie fraz i linków w Publikerze to rzeczywiście wazna rzecz ale niełatwa - tutaj z pewnością musze popracować.
Domeny od świeżych do trzyletnich.
Katalogi myślę że nawet najlepsze nie dają takiego kopa jak precle.
Macie może jakąs dobra bazę precli i katalogow tematycznych w kategoriach TURYSTYKA, MOTORYZACJA i FINANSE. To branże, w których działam.
-

19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-