Może uda mi się coś wskórać, choć nie obiecuję, bo sam za dobry w modyfikacji .htaccessa nie jestem
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
18 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Isabel możesz trochę bardziej zobrazować swój problem? Może jakiś konkretny przykład, i jaki efekt chcesz osiągnąć.
Może uda mi się coś wskórać, choć nie obiecuję, bo sam za dobry w modyfikacji .htaccessa nie jestem
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
dzieki Plemniku za okazane zainteresowanie
no wiec problem dalej mam z tym, ze
1. jedna podstrona uparcie pojawia sie jako 404, choc przed zmiana .htaccess pieknie sie wczytywala,
2. aliasy uparcie sie nie zmieniaja i sa dokladnie takie jak wpisalam zanim zmienilam htaccess.txt na .htaccess,
3. nowy problem to brak mozliwosci dodania kodu html poprzez kopiuj + wklej. Filtr wylaczylam! dalej nie zezwala. Ponoc pomaga wpisanie kodu "z reki" ale dlugi jest zrobie probe z kawalkiem moze pomoze, slabe to rozwiazanie. Chce dodac formularz kontatkowy. Juz to widze jak wpisuje bezblednie z reki
uffa..
1. jedna podstrona uparcie pojawia sie jako 404, choc przed zmiana .htaccess pieknie sie wczytywala,
2. aliasy uparcie sie nie zmieniaja i sa dokladnie takie jak wpisalam zanim zmienilam htaccess.txt na .htaccess,
3. nowy problem to brak mozliwosci dodania kodu html poprzez kopiuj + wklej. Filtr wylaczylam! dalej nie zezwala. Ponoc pomaga wpisanie kodu "z reki" ale dlugi jest zrobie probe z kawalkiem moze pomoze, slabe to rozwiazanie. Chce dodac formularz kontatkowy. Juz to widze jak wpisuje bezblednie z reki
uffa..
-

Isabellix - Posty: 55
- Miejscowość: Saronno IT
dodanie kodu nastepuje po wylaczeniu opcji domyslnego WYSIWYG w panelu kontrolnym - konfiguracja- domyslny edytor WYSIWYG.
i.
i.
-

Ok, stwierdzam, że jednak nie potrafię rozwiązać Twojego problemu. W Joomla! jakoś to się tam robi chyba inaczej, nie wiem. Ja sam stworzyłem u siebie plik .htaccess i tam coś porobiłem, ale nie korzystam z żadnego cmsa, więc nie mam zbytnio problemu z przyjaznymi linkami.
Ale znalazłem coś w necie: http://www.jokris.info/component/option ... 5/catid,5/
Może tam znajdziesz rozwiązanie
Ale znalazłem coś w necie: http://www.jokris.info/component/option ... 5/catid,5/
Może tam znajdziesz rozwiązanie
-

Dzieki ci za okazane zainteresowanie. Prawdopodobnie bede musiala jeszcze raz zapisac wszystkie artykuly. Zrobilam tak z tym ktory upieral sie przy 404 i teraz jest super.
aha ten link ktory podales nie dziala, nawet jak zrobie kopiuj wklej do wyszukiwarki...
ale to przy okazji.
i.
aha ten link ktory podales nie dziala, nawet jak zrobie kopiuj wklej do wyszukiwarki...
ale to przy okazji.
i.
-

-

Iza, jeśli już masz przepisywać artykuły, bo Joomla! świruje, to przynajmniej pokopiuj je (w całości - razem z kodem)! Nie ma sensu wklejanie tekstu i powtórne, mozolne formatowanie. Lepiej skopiować ze wszystkim na raz.
A z CMSami czasem tak bywa. I można zrobić jedną z 2 rzeczy:
- męczyć sie z poszukiwaniem rozwiązania (czasami bardzo długo, czasami bez rezultatu)
- obejść problem - nie zawsze jest to optymalne, ale często rozsądne - chyba tak jest tutaj.
A z CMSami czasem tak bywa. I można zrobić jedną z 2 rzeczy:
- męczyć sie z poszukiwaniem rozwiązania (czasami bardzo długo, czasami bez rezultatu)
- obejść problem - nie zawsze jest to optymalne, ale często rozsądne - chyba tak jest tutaj.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Do Joomli w tej sprawie polecam używanie komponentu
OpenSEF 2.0.0-RC5_SP2 for Joomla! 1.0.8
http://www.joomlahacks.com/content/view/211/132/
Bardzo fajny, bardzo konfigurowalny i edytowalny
w większości rozwiązuje problemy - szkoda że już nie jest rozwijany ;/
OpenSEF 2.0.0-RC5_SP2 for Joomla! 1.0.8
http://www.joomlahacks.com/content/view/211/132/
Bardzo fajny, bardzo konfigurowalny i edytowalny
w większości rozwiązuje problemy - szkoda że już nie jest rozwijany ;/