Witam.
Chciałem zapytać czy nie będzie problemów z pozycjonowaniem strony z bez treści , z której następuje przekierowanie 301 na inną domenę a właściwie subdomenę? ( oczywiście opis strony i słowa kluczowe dotyczą tej subdomeny ).
Druga sprawa , to przekierowanie 301 z domeny bezpłatnej już dodawanej do katalogów na płatną. Czy po przekierowaniu płynnie mogę przejść do dalszego katalogowania, pozycjonowania już tej nowej domeny?
Pozdrawiam
Marek Grzecznik
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Przekierowanie da najlepsze efekty, gdy strona osiągnie już jakieś pozycje.
Tzn. Stwórz stronę z zoptymalizowaną treścią > pozycjonuj ją > czekaj na wysokie pozycje > zrób przekierowanie.
Po przekierowanie i bez przekierowania możesz do razu pozycjonować kolejną stronę.
Pozdrawiam
Miłosz Gądziak
Tak, można zrobić przekierowania z kilku stron na jedną.
Przekierowania tych stron na pewno Ci nie zaszkodzą
Tak, nie ma możliwości usunięcia końcówki .html w CSS.
Strony na subdomenach można dodawać do katalogów.
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Szkoda, że nikt nie jest mi w stanie pomóc...
A chciałem zadać nastę pne w tym temacie.
Może nie dość precyzyjnie sformułowałem pytania?
Pozdrawiam
Marek
A chciałem zadać nastę pne w tym temacie.
Może nie dość precyzyjnie sformułowałem pytania?
Pozdrawiam
Marek
- markg
markg napisał(a):Witam.
Chciałem zapytać czy nie będzie problemów z pozycjonowaniem strony z bez treści , z której następuje przekierowanie 301 na inną domenę a właściwie subdomenę? ( oczywiście opis strony i słowa kluczowe dotyczą tej subdomeny ).
Druga sprawa , to przekierowanie 301 z domeny bezpłatnej już dodawanej do katalogów na płatną. Czy po przekierowaniu płynnie mogę przejść do dalszego katalogowania, pozycjonowania już tej nowej domeny?
Pozdrawiam
Marek Grzecznik
Tzn. Stwórz stronę z zoptymalizowaną treścią > pozycjonuj ją > czekaj na wysokie pozycje > zrób przekierowanie.
Po przekierowanie i bez przekierowania możesz do razu pozycjonować kolejną stronę.
Pozdrawiam
Miłosz Gądziak
- miloszgadz
Przekierowania tworzy się albo dla zoptymalizowanych serwisów, jak pisze miloszgadz, albo by zdobyć ruch na stronę docelową (ale w tym przypadku nie zyskujesz pozycjonersko).
Pozycjonowanie pustych stron może być bardzo trudne, bo duża część (większość?) wartościowych katalogów je odrzuca.
Pozycjonowanie pustych stron może być bardzo trudne, bo duża część (większość?) wartościowych katalogów je odrzuca.
-

Grzegorz 'gregorbu' Bujanowski - Posty: 59
- Miejscowość: Warszawa
Pozdrawiam
Miłosz Gądziak
Dziękuję za odpowiedż
A czy można zrobić przekierowania z kilku stron na jedną?
Czy zawartość tych stron musi być podobna do tej nowej strony, czy w skrajnym przypadku może to być zupelnie inny tekst, a nawet zupełnie inny temat?
Jestem nowicjuszem w sprawach pozyvcjonowania i i nowym członkiem e-biznesy ale zdążyłem już poczytać trochę wpisów na temat przekierowań z wwww na bez wwww i i podobnie z html.Jestem obecny na blogowaniu - blox.pl i zauważyłem, że tam chyba wszystkie przekierowania tzn. www i html są już ustawione. Przyznam się próbowałem pozbyć się końcówki html w CSS ale zauważyłem, że jest to niemożliwe.
Czy mam rację?
Pozdrawiam
Marek
Pozdrawiam
Miłosz Gądziak
Dziękuję za odpowiedż
Czy zawartość tych stron musi być podobna do tej nowej strony, czy w skrajnym przypadku może to być zupelnie inny tekst, a nawet zupełnie inny temat?
Jestem nowicjuszem w sprawach pozyvcjonowania i i nowym członkiem e-biznesy ale zdążyłem już poczytać trochę wpisów na temat przekierowań z wwww na bez wwww i i podobnie z html.Jestem obecny na blogowaniu - blox.pl i zauważyłem, że tam chyba wszystkie przekierowania tzn. www i html są już ustawione. Przyznam się próbowałem pozbyć się końcówki html w CSS ale zauważyłem, że jest to niemożliwe.
Czy mam rację?
Pozdrawiam
Marek
- markg
Przekierowania tworzy się albo dla zoptymalizowanych serwisów, jak pisze miloszgadz, albo by zdobyć ruch na stronę docelową (ale w tym przypadku nie zyskujesz pozycjonersko).
A co gorsze tej subdomeny też nie można będzie chyba dodawać do katalogów, bo większość katalogów przyjmuje tylko strony główne.
Poza tym to co jest za ukośnikiem "/" , czyli mój nick po wejściu na stronę docelową sie już nie wyświetla, czyli tej docelowej strony chyba nawet się nie da wypozycjonować, bo prawdopodobnie pozycjonowałbym stronę głowną, czyż nie tak?
Pozdrawiam
Marek
A co gorsze tej subdomeny też nie można będzie chyba dodawać do katalogów, bo większość katalogów przyjmuje tylko strony główne.
Poza tym to co jest za ukośnikiem "/" , czyli mój nick po wejściu na stronę docelową sie już nie wyświetla, czyli tej docelowej strony chyba nawet się nie da wypozycjonować, bo prawdopodobnie pozycjonowałbym stronę głowną, czyż nie tak?
Pozdrawiam
Marek
- markg
Czy mam rację?
Pozdrawiam
Marek
Czy mam rację?
Pozdrawiam
Marek
markg
- markg
markg napisał(a):A czy można zrobić przekierowania z kilku stron na jedną?
Tak, można zrobić przekierowania z kilku stron na jedną.
markg napisał(a):Czy zawartość tych stron musi być podobna do tej nowej strony, czy w skrajnym przypadku może to być zupelnie inny tekst, a nawet zupełnie inny temat?
Przekierowania tych stron na pewno Ci nie zaszkodzą
markg napisał(a):Czy mam rację?
Tak, nie ma możliwości usunięcia końcówki .html w CSS.
markg napisał(a):subdomeny też nie można będzie chyba dodawać do katalogów
Strony na subdomenach można dodawać do katalogów.
FM Group For Home - zobacz katalog FM Group For Home
Szukasz Sponsora w FM Group? Kliknij tutaj: Sponsor FM Group
Sprawdź plan marketingowy FM Group!
Szukasz Sponsora w FM Group? Kliknij tutaj: Sponsor FM Group
Sprawdź plan marketingowy FM Group!
- Konsultant FM Group
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-