Witam,
Powiedzmy że mam następujące domeny:
TanieKsiazki.pl i tanie-ksiazki.pl
Jako domenę nadrzędną i promowaną wybieram TanieKsiazki.pl Natomiast tanie-ksiazki.pl
przekierowujemy 301 na domenę tanieksiazki.pl
Czy mogę pozycjonować przez dodawanie do katalogów witrynę tanie-ksiazki.pl (mam tutaj 2 słowa kluczowe mocne i pożądane, a nie zbitek 2 słów interpretowanych przez G "tak sobie").
Czy likowanie w tym konkretnym przypadku przez domenę z myślnikiem:
1. Ma sens ?
2. Czy "przejdzie" przez moderację webmasterów - bo w sumie strona otworzy się z innym adresem?
3. Czy macie w tym temacie szersze doświadczenia?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Linkujac do strony A, ktora przekierowuje przez 301 do B, strona B otrzymuje prawie cala (ponad 50%, ale ile dokladnie - nie wiadomo) wartosc odnosnika, ktora by otrzymala, gdyby nie bylo przekierowania. Zrodlo - ktorys filmik Matta Cuttsa.
Mialem kilka takich przypadkow i nie zauwazylem szalu przy linkowaniu do przekierowania. Wydaje mi sie, ze wtedy adres nie bedacy koncowym nie jest w ogole brany pod uwage. Mozna to nawet sprawdzic, wklepujac do Google koncowki z serwisow skracajacych linki w formie 301, np. wyszukac "josaijdoa" (przyklad wymyslony) jesli ktos na jakiejs stronie linkowal do bit.ly/josaijdoa (chociaz nie wiem, czy bitly robi bezposrednie 301) i sprawdzic, czy Google znajdzie strone docelowa.
Suma sumarum: raczej sie nie oplaca. Lepiej linkowac do wlasciwej strony docelowej.
Pewnie. Kto by tam na to patrzyl.
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-

zwierz - Posty: 48
- Miejscowość: Poznań
Zamiast pisać Ci obszerne info odeśle cię do bardzo dobrego arta. Napisał go człowiek z bardzo dużym doświadczeniem. Moje doświadczenia pokrywają się z tym co napisał. Aby przeczytać cały art konieczna jest darmowa rejestracja ale warto.
Co do punktu 2 - jest różnie ale około raczej sporo takich linków nie przechodzi przez moderacje.
Co do punktu 2 - jest różnie ale około raczej sporo takich linków nie przechodzi przez moderacje.
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Jako moderator mogę Ci powiedzieć że u mnie by nie przeszło - ale ponieważ różnica to tylko "-" to tu akurat może się udać i moderator może tej drobnej różnicy nie zauważyć.
-

swirus71 - Posty: 292
zwierz napisał(a):Czy likowanie w tym konkretnym przypadku przez domenę z myślnikiem:
1. Ma sens ?
Linkujac do strony A, ktora przekierowuje przez 301 do B, strona B otrzymuje prawie cala (ponad 50%, ale ile dokladnie - nie wiadomo) wartosc odnosnika, ktora by otrzymala, gdyby nie bylo przekierowania. Zrodlo - ktorys filmik Matta Cuttsa.
Mialem kilka takich przypadkow i nie zauwazylem szalu przy linkowaniu do przekierowania. Wydaje mi sie, ze wtedy adres nie bedacy koncowym nie jest w ogole brany pod uwage. Mozna to nawet sprawdzic, wklepujac do Google koncowki z serwisow skracajacych linki w formie 301, np. wyszukac "josaijdoa" (przyklad wymyslony) jesli ktos na jakiejs stronie linkowal do bit.ly/josaijdoa (chociaz nie wiem, czy bitly robi bezposrednie 301) i sprawdzic, czy Google znajdzie strone docelowa.
Suma sumarum: raczej sie nie oplaca. Lepiej linkowac do wlasciwej strony docelowej.
zwierz napisał(a):2. Czy "przejdzie" przez moderację webmasterów - bo w sumie strona otworzy się z innym adresem?
Pewnie. Kto by tam na to patrzyl.
Rozsądna cena hostingu to 300zł rocznie. Wybierz najlepszy hosting, aby nie mieć problemów ze swoją stroną WWW. Z kolei aby nie mieć problemów ze swoim komputerem, wybierz najlepszy antywirus i zainstaluj go zgodnie z moimi instrukcjami.
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Dziękuję za informacje, przetestuje i dam znać za jakiś czas!
Muzyka na imprezie? To jeden z podstawowych czynników udanej zabawy! Zaproś GOŚCIE Cover Band a Twoja impreza na pewno nie będzie nudna!
-

zwierz - Posty: 48
- Miejscowość: Poznań
I jak poszło?
W sumie pierwszy raz spotykam się z tym, że ktoś chce przekierować przez 301 adres PRZED linkowaniem go i umacnianiem. No ale czlowiek sie wciąż uczy
W sumie pierwszy raz spotykam się z tym, że ktoś chce przekierować przez 301 adres PRZED linkowaniem go i umacnianiem. No ale czlowiek sie wciąż uczy
podobno skuteczne pozycjonowanie stron internetowych
- alterneo
Działa
Sam testowałem przekierowanie 301. Linkuję też od czasu do czasu rzadziej domenę na której jest przekierowanie na nową 
-

vanda - Posty: 210
Tak doładować stronę można przez 301 z kilku domen. Skutek ... Double Blast ... jest siłłła 
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Działa takie rozwiązanie, ale nie można zapomnieć, że domena która nabrała tematyczności daje więcej mocy w 301
Profesjonalny audyt SEO - agencja reklamowa Damtox - pozycjonowanie stron, tworzenie stron, linki sponsorowane
-

damtox_pl - Posty: 90
- Miejscowość: Warszawa
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-