Nie wiem czy post pasuje tutaj (choć dotyczy linka) czy bardziej w dziale technicznej optymalizacji, najwyżej Wielcy Bracia przeniosą go gdzie trzeba...
Do rzeczy.
Powiedzmy że projektuje witryny internetowe (w sumie tak jest
Dam 5% upustu od ceny jeśli pozwoli mi Pan umieścić kilka linków w treści. Dodatkowo zapewniam Pana że taki link nie będzie widoczny dla odwiedzających i w jakikolwiek sposób nie zaszkodzi Pana ofercie i wizerunkowi oraz nie "rozproszy" uwagi odwiedzającego. I prezentuje przykład linka umieszczonego w treści jego strony który opisany css'em wygląda jak zwykły tekst dopiero po najechaniu "hover" podkreśla się.
Pytanie:
1. Czy ktoś miał doświadczenia jak G traktuje takie linki? W sumie jest jakby nie było ukrycie linka w tekście trochę na podobnej zasadzie jak tekst małą czcionką w kolorze zbliżonym do tła...
2. Czy moje zapewnienie klienta, że nie zaszkodzę takim linkiem przy ocenie strony przez G jest rzetelne i prawdziwe?
3. Pytanie uzasadniam obserwacją: Na podstronach serwisów typu Onet czy WP linki w artykułach (czasami to zwykły bezwartościowy precel typu bla bla bal) są "chamsko" podkreślone (czasami nawet 2x) i w odróżnieniu do całego tekstu najczęściej z atrybutem <strong> i kolorem typu "żarówa"
Jestem bardzo Ciekawy odpowiedzi, mam swoje teorie, ale chciałbym poznać Wasze zdanie!