Witam
Codziennie dodaję sobie po 4-5 wpisów do katalogów. Staram się wybierać te z wysokim PR. Niestety większość jest albo płatna, albo wymagają linka zwrotnego na mojej stronce. Tak więc utworzyłem na podstronę linki i tam wrzucam linki zwrotne. Na ten moment mam ich około piętnastu. Zastanawiam się czy to jest dobre rozwiązanie, jak google na to zareaguje??
W jaki inny sposób mogę tą kwestię rozwiązać?? Bo nie wyobrażam sobie mieć za 2 miesiące 200, a za 4 -400 linków na jednej stronie:)
Pozdrawiam
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Ja olewam katalogi które wymagają link zwrotny. Jeśli chodzi o Twój serwis to nie jest dobry pomysł umieszczenia tylu linków do katalogów na jednej podstronie. Linki wychodzące są bardzo potrzebne ale lepiej jak to są linki do powiązanych tematycznie stron partnerskich albo czegoś podobnego.
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powiem szczerze. że katalogów wymagających linków zwrotnych nie używam wogóle. W teorii strona powinna mieć jak najmniej linków wychodzących, spamowanie linkami zwrotnymi jest bardzo złym pomysłem. Wolę zapłacić tego sms'a niż wrzucać na stronę w większości bezwartościowe linki, które w efekcie mogą bardziej Ci zaszkodzić w kwestii pozycjonowania niż pomóc.
-

Artur Smolicki - Posty: 211
kagashi napisał(a):To znaczy jaka ilość linków zwrotnych nie spowoduje jakichś ujemnych konsekwencji? Da się to jakoś stwierdzić?
Ja olewam katalogi które wymagają link zwrotny. Jeśli chodzi o Twój serwis to nie jest dobry pomysł umieszczenia tylu linków do katalogów na jednej podstronie. Linki wychodzące są bardzo potrzebne ale lepiej jak to są linki do powiązanych tematycznie stron partnerskich albo czegoś podobnego.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Popieram przedmówców. Nie kataloguje w katalogach, które wymagają linku zwrotnego. Takie katalogowanie jest bez sensu.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Ja się trochę wybiję w inną stronę i powiem, że warto umieszczać wpisy w katalogach wymagających linki zwrotne ale...
No właśnie, jest jedno duże "ale". W takim schemacie pozyskiwania linków musisz sobie zdawać sprawę, że Google nie lubi linkowania do stron niepowiązanych tematycznie. Dlatego w takim schemacie istotne jest posiadanie stron zapleczowych, które można poświęcić na wymianę linkami. Schemat prosty, oferujesz link zwrotny lecz nie ze strony której dotyczy wpis, tylko ze strony zapleczowej. Nie każdy katalog na to pójdzie, lecz jeśli strona którą zaoferujesz stanowi jakąś tam wartość, myślę że admini nie pogardzą tym i przyjmą Twoją ofertę.
No właśnie, jest jedno duże "ale". W takim schemacie pozyskiwania linków musisz sobie zdawać sprawę, że Google nie lubi linkowania do stron niepowiązanych tematycznie. Dlatego w takim schemacie istotne jest posiadanie stron zapleczowych, które można poświęcić na wymianę linkami. Schemat prosty, oferujesz link zwrotny lecz nie ze strony której dotyczy wpis, tylko ze strony zapleczowej. Nie każdy katalog na to pójdzie, lecz jeśli strona którą zaoferujesz stanowi jakąś tam wartość, myślę że admini nie pogardzą tym i przyjmą Twoją ofertę.
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
Ja tam radzę omijać katalogi, które wymagją umieszczenia na swojej stronie liknu zwrotnego. Szkoda czasu. Lepiej poszukać damrowych katalogów, a jest ich tysiące.
- DC2darek
- Miejscowość: Szczecin
Również jestem zdania aby omijać takie katalogi szerokim łukiem. W sieci jest masę katalogów nie wymagających takiej "wierności"
. Oprócz tego bardzo często jest tak, że takie katalogi z linkami zwrotnymi są wątpliwej jakości.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Powiedzcie czy pozycjonowanie w katalogach przynosi wam jeszcze jakieś wymierne efekty ?
Największa hurtownia odzieży Japan Style - sukienki, tuniki, żakiety, spodnie, torebki, swetry, dresy, bielizna
- Japaneczek
Oczywiście, że tak. Podstawa zdobywania linków to katalogowanie i preclowanie. Oczywiście lepiej mieć swoje duże zaplecze, ale nie każdego stać na duże zaplecze SEO.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-