co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
łącza, odnośniki, linki - nazwy są różne, rola jedna: pozycjonowanie na wybrane frazy

Witam, mam pytanie odnośnie linków partnerskich. Wyczytałem niedawno w artykule, że takie jeżeli są umieszczone na stronie, to google automatycznie obniża jej wartość. Natomiast jeżeli przerobi się ten link partnerski na stronie http://tinyurl.com lub http://skocz.pl to już będzie ok. Autor sam sprawiał wrażenie, że nie wie czy to jest prawdą...

Twoja darmowa bramka sms - wysyłaj sms-y za free.
Naprawdę łatwy zarobek w zasięgu Twojej ręki.
Awatar użytkownika
MichaelloClass

Miejscowość: Łódź

Pierwsze słyszę. Może ktoś potwierdzić tę tezę?

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Wspomniała o tym autorka ebooka pod tytułem "Moje początki w programie partnerski". Strona 14 - rozdział o maskowaniu linków. Pdany fragment można przeczytać w darmowym wydaniu.

Awatar użytkownika
MichaelloClass

Link jak link, kolejny link wychodzący ze strony, czy to do tinuurl, czy bezpośrednio jeden kij. tyle ze z tinyurl nikt ci id partnerskiego nie usunie.

Zawsze mozna jeszcze używać linków z java albo własne mini serwisy do skracania linków, zamiast tych serwisów do skracania (zastanów się co będzie jak serwis do skracania padnie? - przeciez nie dają gwarancji ze będą działać?

link zamaskowany z javasript wygladałby jakoś tak:
Kod: Zaznacz wszystko
<a href="http://tajemniceebiznesu.pl/" onclick="window.open('http://tajemniceebiznesu.pl/?a=000010');" >na krzywego idziemy</a>

btw. Jak bys promowac krzywego zapraszam do propartnera:)

A autorce mogę się tylko domyślac o co chodziło, ale zrobiła bardzo szeroki skrót myślowy przy okazji mieszając kilka rzeczy. Jezeli chodzi o rozszerzenie php i php z parametrami np. index.php?sws=opoiop&uyui=9890 to takie strony rzeczywiście mogą się gorzej pozycjonować, ale się pozycjonują. Ale dotyczy to tychże stron, a nie stron linkujących do nich. Stąd cała moda na adres zakończone html i całe mod rewrite żeby strona mogła udawać statyczną - a nie chwilową.

Zapraszam do zespołu- wspólny ebiznes, wspólne cele, wspólna praca...
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
Awatar użytkownika
precelik

Dzięki za odpowiedzi. Właśnie jestem w trakcie robienia małej strony o pp, mam już listę programów, które chciałem tam promować. Wyrzucę jakiś, którego jeszcze nie opisałem i wrzucę tam propartnera.

Awatar użytkownika
MichaelloClass

Re: Linki partnerskie szkodzą naszej stronie?

Postprzez MateuszKowalski 1 Lut 2010, o 11:17

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

MateuszKowalski

Przed chwilą przeczytałem, wszystkie nowe info się przydadzą. Obecnie wielkich nadziei w pp nie pokładam, to jest takie moje zajęcie po godzinach. Teraz mam tylko trochę więcej czasu bo sesję udało mi się bardzo wcześnie zaliczyć.
Niestety trochę za słaby jestem w tworzeniu stron, żeby coś zdziałać i zarobić.

Awatar użytkownika
MichaelloClass

Re: Linki partnerskie szkodzą naszej stronie?

Postprzez MateuszKowalski 1 Lut 2010, o 16:57

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Nie o to mi chodziło. Chodziło mi o to, że chcesz zrobić jakąś mini stronę na temat pp, a takich katalogów są dziesiątki, jeżeli nie setki w Internecie i raczej na tym nie zarobisz. Lepiej wyjdziesz jak wybierzesz konkretny produkt z propartnera i zaczniesz go promować.

Na początek wybierz http://www.netkelner.pl/ . Dodaj parametr partnerski do adresu i ustaw w status na gadu. Dopisz "Masz ochotę na pizzę on-line?". Po tym od razu wstaw ten adres z Twoim parametrem partnerskim i Voila! Zacznij zarabiać i poczuj smak pieniędzy. Jak zobaczysz, że naprawdę da się zarobić, to dopiero wtedy przejdziesz do większych działań.

MateuszKowalski

Teraz dobrze mi idzie z programem partnerskim snajpera aukcyjnego, ale tylko dlatego, że reklamuję go na swoich aukcjach a na Allegro mam ich obecnie 300, na świstaku 200. Na inne produkty też mnie nachodzą pomysły, te lepsze zapisuję. Zaraz zapisuję się do propartnera ;)

Awatar użytkownika
MichaelloClass

Wróć do Linki