Hej,
Mam kilka pytań, chyba podstawowych odnośnie mocy linków i ich badania:
1. Czy linki do wlasnej strony z wlasnej strony albo nawet link do strony, ktorej znajduje sie link, ma jakakolwiek siłę?
2. Jak sprawdzic ilosc linkow do danej witryny ze stron zewnetrznych, ALE takich unikalnych, czyli. jezeli strona buciory.pl ma linki z roznych podstron to strony buty.pl to chcialbym, aby obliczyło jako jeden.
3. Czy to, ze jakas strona ma wiele linkow do innej strony, ale z różnych podstron to na ile te linki są mocne? Czy lepiej miec jeden link ze strony glownej czy wiele z roznych podstron?
Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Oj źle wiesz
Dzięki za zainteresowanie.
Mam na myśli linki wewnetrzne do własnej strony, tylko innych podstron tego samego serwisu, z jednej domeny i jednego ip. Czy to ma jakikolwiek sens? Albo link do strony, na której znajduje się ten link. Twierdzisz, że jakąś moc ma, ale jaką?
Dzięki.
Bardziej chodziło mi o to czy warto starać się o linki z jakiejś tam podstrony serwisu albo z forum, bo wiadomo, że ze strony głównej ciężko o link. Konkretnie: Jesli jakis serwis ma załóżmy wysoki PR, to czy podstrony (lub forum) z tego serwisu też mają taką wartość czy duuużo mniejszą. A jeśli mniejszą to czy mimo wszystko warto?
Wybacz jeśli zamieszałem, mam nadzieję, że mnie zrozumiesz.
Pozdrawiam
Z tego co wiem podstrony serwisu mają mniejszą wartość niż strona główna. Ale linki każdego rodzaju warto zbierać.
Linkowanie wewnętrzne ma sens. Daje taką siatkę linków wewnętrznych, w związku z czym łatwo boty przeglądają strony, indeksują, aktualizują. Dobre polinkowanie wewnętrzne to podstawa. Jednak linkowanie wewnętrzne nie wypozycjonuje Cię.
Nie kumam tylko tego zdania: "Albo link do strony, na której znajduje się ten link." - nie potrafię sobie wyobrazić o co chodzi.
Google webmaster tools - dodaj tam stronę, to tego typu dane tam też są, choć nie są dokładne.
Oczywiście, że warto się starać.
Niekoniecznie. Zwykle podstrony serwisu mają mniejszą wartość PR lub nawet żadną (przy dużych serwisach najczęściej żadną). Ale nierzadko zdarza się, że niektóre podstrony mają taki sam PR jak strona główna. W skrajnych przypadkach podstrony mogą mieć większy PR niż strona główna - ale to by oznaczało już raczej jakieś nieprawidłowości w pozycjonowaniu i optymalizacji serwisu.
Ja kumam, przeważnie domyślnie skórki Wordpress mają tak, że na stronie wpisu tytuł jest podlinkowany do tej (pod)strony właśnie. Moim zdaniem to nie jest dobre, więc ja sobie zawsze to poprawiam.
Aha, już kumam
Zgadzam się, ja też nie linkuje na stronie do niej samej 
Tak, ale zauważ, że najlepsze efekty osiąga się kiedy serwis na każdym poziomie jest dobrze podlinkowany, nie tylko strona główna, lecz także artykuły, kategorie a niektórzy nawet linkują tagi czy strony z wynikami wyszukiwań.
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
1. Zależy czy te strony są na innych ip i kto jest właścicielem domen. Generalnie każdy link ma moc, ale jeśli linki są z serwisów, które maja jednego właściciela to moc spada. Jeśli masz 2 strony do pozycjonowania i mają linkować do siebie to najlepiej, żeby stały na różnych hostingach i kto inny był właścicielem domen. Wtedy Google potraktuje te linki jako naturlane.
2. Chodzi Ci o ilość unikalnych domen linkujących do danej strony. Majestic Seo ma taką opcje, ale jest płatne. Zainstaluj sobie Market Samurai tam pokazuje statystki takie.
3. Każdy link to jest jakaś moc, ale dużo linków z jednej domeny już jest dużo mniejsza. Jeśli masz możliwość to skup się na zdobywaniu możliwie dużej ilości linków z różnych domen. Jeśli chodzi o linki z jednego serwisu to dobra jest opcja kiedy linkują one do głębszych podstron indeksując je. Z tego co wiem boty Googlowskie indexują tylko podstrony do 3 poziomu od wejścia przez link zewnętrzny.
2. Chodzi Ci o ilość unikalnych domen linkujących do danej strony. Majestic Seo ma taką opcje, ale jest płatne. Zainstaluj sobie Market Samurai tam pokazuje statystki takie.
3. Każdy link to jest jakaś moc, ale dużo linków z jednej domeny już jest dużo mniejsza. Jeśli masz możliwość to skup się na zdobywaniu możliwie dużej ilości linków z różnych domen. Jeśli chodzi o linki z jednego serwisu to dobra jest opcja kiedy linkują one do głębszych podstron indeksując je. Z tego co wiem boty Googlowskie indexują tylko podstrony do 3 poziomu od wejścia przez link zewnętrzny.
-

patryksokalski - Posty: 95
- Miejscowość: Stargard Szczeciński
Z tego co wiem boty Googlowskie indexują tylko podstrony do 3 poziomu od wejścia przez link zewnętrzny.
Oj źle wiesz
Skuteczne pozycjonowanie stron - Kontakt PW
- miloszgadz
patryksokalski napisał(a):1. Zależy czy te strony są na innych ip i kto jest właścicielem domen. Generalnie każdy link ma moc, ale jeśli linki są z serwisów, które maja jednego właściciela to moc spada. Jeśli masz 2 strony do pozycjonowania i mają linkować do siebie to najlepiej, żeby stały na różnych hostingach i kto inny był właścicielem domen. Wtedy Google potraktuje te linki jako naturlane.
Dzięki za zainteresowanie.
Mam na myśli linki wewnetrzne do własnej strony, tylko innych podstron tego samego serwisu, z jednej domeny i jednego ip. Czy to ma jakikolwiek sens? Albo link do strony, na której znajduje się ten link. Twierdzisz, że jakąś moc ma, ale jaką?
patryksokalski napisał(a):2. Chodzi Ci o ilość unikalnych domen linkujących do danej strony. Majestic Seo ma taką opcje, ale jest płatne. Zainstaluj sobie Market Samurai tam pokazuje statystki takie.
Dzięki.
patryksokalski napisał(a):3. Każdy link to jest jakaś moc, ale dużo linków z jednej domeny już jest dużo mniejsza. Jeśli masz możliwość to skup się na zdobywaniu możliwie dużej ilości linków z różnych domen. Jeśli chodzi o linki z jednego serwisu to dobra jest opcja kiedy linkują one do głębszych podstron indeksując je. Z tego co wiem boty Googlowskie indexują tylko podstrony do 3 poziomu od wejścia przez link zewnętrzny.
Bardziej chodziło mi o to czy warto starać się o linki z jakiejś tam podstrony serwisu albo z forum, bo wiadomo, że ze strony głównej ciężko o link. Konkretnie: Jesli jakis serwis ma załóżmy wysoki PR, to czy podstrony (lub forum) z tego serwisu też mają taką wartość czy duuużo mniejszą. A jeśli mniejszą to czy mimo wszystko warto?
Wybacz jeśli zamieszałem, mam nadzieję, że mnie zrozumiesz.
Pozdrawiam
- RadekW
RadekW napisał(a): Jesli jakis serwis ma załóżmy wysoki PR, to czy podstrony (lub forum) z tego serwisu też mają taką wartość czy duuużo mniejszą. A jeśli mniejszą to czy mimo wszystko warto?
Z tego co wiem podstrony serwisu mają mniejszą wartość niż strona główna. Ale linki każdego rodzaju warto zbierać.
U nas znajdziesz sukienki, Tuniki , żakiety, spodnie, torebki, swetry, dresy, bielizna
- Japaneczek
RadekW napisał(a):Mam na myśli linki wewnetrzne do własnej strony, tylko innych podstron tego samego serwisu, z jednej domeny i jednego ip. Czy to ma jakikolwiek sens? Albo link do strony, na której znajduje się ten link. Twierdzisz, że jakąś moc ma, ale jaką?
Linkowanie wewnętrzne ma sens. Daje taką siatkę linków wewnętrznych, w związku z czym łatwo boty przeglądają strony, indeksują, aktualizują. Dobre polinkowanie wewnętrzne to podstawa. Jednak linkowanie wewnętrzne nie wypozycjonuje Cię.
Nie kumam tylko tego zdania: "Albo link do strony, na której znajduje się ten link." - nie potrafię sobie wyobrazić o co chodzi.
RadekW napisał(a):Jak sprawdzic ilosc linkow do danej witryny ze stron zewnetrznych, ALE takich unikalnych, czyli. jezeli strona buciory.pl ma linki z roznych podstron to strony buty.pl to chcialbym, aby obliczyło jako jeden.
Google webmaster tools - dodaj tam stronę, to tego typu dane tam też są, choć nie są dokładne.
RadekW napisał(a):Bardziej chodziło mi o to czy warto starać się o linki z jakiejś tam podstrony serwisu albo z forum, bo wiadomo, że ze strony głównej ciężko o link. Konkretnie: Jesli jakis serwis ma załóżmy wysoki PR, to czy podstrony (lub forum) z tego serwisu też mają taką wartość czy duuużo mniejszą. A jeśli mniejszą to czy mimo wszystko warto?
Oczywiście, że warto się starać.
Japaneczek napisał(a):Z tego co wiem podstrony serwisu mają mniejszą wartość niż strona główna. Ale linki każdego rodzaju warto zbierać.
Niekoniecznie. Zwykle podstrony serwisu mają mniejszą wartość PR lub nawet żadną (przy dużych serwisach najczęściej żadną). Ale nierzadko zdarza się, że niektóre podstrony mają taki sam PR jak strona główna. W skrajnych przypadkach podstrony mogą mieć większy PR niż strona główna - ale to by oznaczało już raczej jakieś nieprawidłowości w pozycjonowaniu i optymalizacji serwisu.
Zarabianie przez Internet - nie dla leniwców
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Paweł Landzberg napisał(a):Nie kumam tylko tego zdania: "Albo link do strony, na której znajduje się ten link." - nie potrafię sobie wyobrazić o co chodzi.
Ja kumam, przeważnie domyślnie skórki Wordpress mają tak, że na stronie wpisu tytuł jest podlinkowany do tej (pod)strony właśnie. Moim zdaniem to nie jest dobre, więc ja sobie zawsze to poprawiam.
Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki.
- Rocky
Rocky napisał(a):Ja kumam, przeważnie domyślnie skórki Wordpress mają tak, że na stronie wpisu tytuł jest podlinkowany do tej (pod)strony właśnie. Moim zdaniem to nie jest dobre, więc ja sobie zawsze to poprawiam
Aha, już kumam
-

Z tego co wiem podstrony serwisu mają mniejszą wartość niż strona główna
Tak, ale zauważ, że najlepsze efekty osiąga się kiedy serwis na każdym poziomie jest dobrze podlinkowany, nie tylko strona główna, lecz także artykuły, kategorie a niektórzy nawet linkują tagi czy strony z wynikami wyszukiwań.
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
Jak w temacie
Daleko szukać nie trzeba:
blog Krzywego
opinie
Ps. Oczywiście nie wiem jak będzie po update PR.
blog Krzywego
opinie
Ps. Oczywiście nie wiem jak będzie po update PR.
-

10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-