co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
łącza, odnośniki, linki - nazwy są różne, rola jedna: pozycjonowanie na wybrane frazy

Ktoś mi dodał stronę do SWL!

Postprzez Karol Ż 24 Lut 2010, o 12:00

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Wczoraj patrzyłem moja strona miała ok 130 lików dziś ma ok 1600. Sprawdzałem yahoo. Czy ktoś chce aby moja strona dostała filtr? Czy jest jakiś sposób aby to cofnąć? Bo to na pewno nie odbije się dobrze na pozycjonowaniu, taki skok ze 130 do 1600. Na pewno ja ani nikt z moich współpracowników tego nie zrobił. Podpowiecie mi co ja mogę z tym zrobić teraz? Nie chce mieć SLW, a już na pewno nie w taki sposób.

Pomóżcie bo chodzę jak na szpilkach

Masażysta wykonujący MASAŻ RADOM może ci pomóc (wstawiłem jakiś tekst aby link był bardziej wiarygodny :) )
Awatar użytkownika
Karol Ż

Re: KTOŚ MI DODAŁ STRONE DO SLW!

Postprzez Karol Ż 24 Lut 2010, o 12:14

Niesamowite! Teraz patrze, a moja strona ma 117 linków. Czy to jest normalne, co sie dzieje? Być może za mało znam się na tym pozycjonowaniu, ale to chyba nie jest standardowe zjawisko. Może jakiś pozycjoner konkurencji się pomylił i omyłkowo dodał moją stronę do SLW a później się z tego wycofał

Masażysta wykonujący MASAŻ RADOM może ci pomóc (wstawiłem jakiś tekst aby link był bardziej wiarygodny :) )
Awatar użytkownika
Karol Ż

Nie wiem jak można dodać czyjąś stronę do SWL...

Z tego co wiem to trzeba mieć dostęp do serwera i trzeba też zamieścić odpowiedni kod na stronie.

Więc jak może to zrobić ktoś z zewnątrz :?:

Twoja darmowa bramka sms - wysyłaj sms-y za free.
Naprawdę łatwy zarobek w zasięgu Twojej ręki.
Awatar użytkownika
MichaelloClass

Miejscowość: Łódź

Postprzez Karol Ż 24 Lut 2010, o 16:01

Heh to mnie trochę uspokoiłeś, bo myślałem że można zapisac tam strone od tak sobie. Jeżeli trzeba wstawić kod na stronę to chyba moge spać spokojnie. Powiem szczerze że aż tak bardzo nie zagłębiałem się w SLW i nie wiedziałem w jaki sposób przystępuje się do systemu.
Ale jedno jest pewne, mam SeoQuake i tam wyświetliło się ok 1660 linków. Kliknąłem ten przycisk aby przyjrzeć się linkom. I zobaczyłem masę jakiś śmieciowych stron (teksty piosenek, akcesoria GSM, i inne duperele) nawet nie wiedziałem tam linka do swojej strony (był ukryty?). Było troche stron tematycznych, ileśtam stron powtarzało się ok 50 razy ale na niektórych byłu linki i anchor teksty na których mi zależy m.in. szamba betonowe, szambo betonowe. Myślałem że zrobił to człowiek który "kiedyś" miał mi pomagać w pozycjonowaniu, ale po rozmowie z nim wyszło że nie. Mówił że kiedyś dawno temu zapisał strone do LinkMe ale punkty z tego systemu dawno już wygasły.

Teraz patrze znowu ponad 1600 linków! Za parę minut 117 linków. Naprawdę nie wiem o co kaman. Dzisiaj przestał działać ADDER (ogólnie i tak go nie używałem jak narazie). Addera instaluje się na serwerze domeny, może od tego te zawirowania?

Awatar użytkownika
Karol Ż

Postprzez miloszgadz 24 Lut 2010, o 16:26

Można dodawać linki z SWL do stron nie wklejając kodu.

Jeśli jest to młoda strona to może mieć to negatywny wpływ jednak jeśli jest wiekowa to się nie ma co martwić.

miloszgadz

Postprzez Karol Ż 24 Lut 2010, o 16:35

Zauważyłem coś nowego.
Wchodze na http://www.szambo.go3.pl i widze 117 linków (dzisiaj jak wchodziłem na ten adres pokazywało 1634, ale raz jest tak a raz tak). Wchodzę na http://www.szambo.go3.pl/adder i pokazuje 1634 linki. Póżniej wracam na http://www.szambo.go3.pl i stan linków jest nadal 1634. Klikam w yahoo site explorer i widze że na wielu stronach sa linki z anchor tekstami do mnie.
Prawdę powiedziawszy zainstalowałem addera i nic z nim nie robiłem (miałem tylko miksować artykuły) ale może on pododawał tam linki do strony. Wprawdzie wątpie aby tak było, no bo chyba to dodawanie trzeba jakoś uruchomić. Zreszta zobaczcie sami.
Linki po wejściu na http://www.szambo.go3.pl - http://siteexplorer.search.yahoo.com/ad ... o=d&bwmf=s

Linki po wejściu na http://www.szambo.go3.pl/adder - http://siteexplorer.search.yahoo.com/se ... bwmo=d&b=1

Strona istnieje od 2004 roku

Awatar użytkownika
Karol Ż

Dwie wersje strony

Postprzez Paweł Landzberg 25 Lut 2010, o 12:40

Zauważyłem również coś. Masz domenę dostępną "z www" i bez. I tu masz rozbieżność. Z www masz mało linków a bez www masz masę linków, często bezwartościowych, ale kilka z brzegu sprawdziłem i właściwie nie zawsze jest link do Twojej strony, mimo iż Yahoo pokazuje, że na danej stronie jest.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Re: Ktoś mi dodał stronę do SWL!

Postprzez Karol Ż 25 Lut 2010, o 15:56

Aha, rzeczywiście masz racje. Czyli pewnie te linki istnieją już od dawna więc nie ma się co przejmować (tak mi się wydaje). To pewnie pozostałości po "specjaliście" od pozycjonowania.
Mam nadzieje że nie przeszkodzi mi to w normalnym etycznym pozycjonowaniu. Jak myślicie?

Druga sprawa to, to że na większości stron, nie ma linka do mojej strony, o co chodzi? Czu yahoo pokazuje ze tam jest mój link?

Trzecia sprawa to w jaki sposób tam moje linki się znalazły? Nie interesowałem się zbytnio systemem wymiany linków, ale słyszałem o wymianie linków stałych, może to, to. A jeżeli nie to w jaki sposób ktoś poumieszczał na tych stronach moje linki?

Właśnie sprawdziłem w narzędziach dla webmastera google strone szambo.go3.pl (nie wiedziałem że bez www, to coś innego).
I z posrud 1600 linków, mam tylko 66. Czyli na reszcie stron mojego linka chyba nie ma zakładając że te linki moja strona ma od dawna. Bo jeżeli nie ma od dawna (czego nie potrafiłbym wytłumaczyć) to powiedzmy że google tych linków jeszcze nie odnalazła.

Tak na marginesie yahho wskazuje 117 linków na moja strone (z www) a narzędzie dla webmastera 44. Chodzi o to że google nie znalazło jeszcze tych linków. Dodaje je w sumie powoli, więc sam juz nie wiem

Awatar użytkownika
Karol Ż

Kilka kwestii

Postprzez Paweł Landzberg 26 Lut 2010, o 11:56

Ja bym na Twoim miejscu zrobił przekierowanie strony. Tylko nie jestem pewien czy te śmieciowe linki nie zaszkodzą Ci. Chociaż już Twoja domena jest dosyć stara, co jest pozytywne. Po chwili namysły dochodzę do wniosku, że tak czy siak powinieneś mieć dostępną stronę pod jednym wariantem (domniemam, że będzie to "z www").

To, że yahoo pokazuje stronę na której nie ma linka to po prostu sprawdziłem wchodząc na daną stronę. Wszedłem na kilka losowych stron i na niektórych był link do Twojej strony, a na niektórych nie. Być może kiedyś na tych stronach były linki do Twojej strony, ale już ich nie ma.

Być może Twój poprzedni pozycjoner wrzucił stronę do SWLi. A to, że na niektórych z tych stron nie ma linku do Ciebie to może dlatego, że są to rotacyjne linki. Nie wytłumaczę dokładniej, bo się zbytnio SWLami nie interesuję.

Jeśli chodzi o ilość linków pokazywanych przez Google i Yahoo to jest ona zawsze inna. W Google jest zawsze mniej. Z tego co zauważyłem to Google wyświetla strony bardziej wartościowe, a Yahoo praktycznie wszystkie, w tym takie śmieciowe jak widzisz. Zauważyłem również, że Yahoo pokazuje linki z atrybutem nofollow.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Re: Ktoś mi dodał stronę do SWL!

Postprzez Karol Ż 26 Lut 2010, o 16:10

Czyli można powiedzieć że linki które prowadza do strony bez "www" nie dotyczą tej z "www"? Czy to są dwie różne domeny? Bo mam taki plan, że tą domene bez "www" oleje i tyle. Czy może podjąć jakieś kroki?
Bo te linki Z SLW mnie nie interesują. Może w przyszłości będę chciał wejść w system wymiany linków, ale na razie nie.

Awatar użytkownika
Karol Ż

Następna

Wróć do Linki