Witaj Karol
Ja bym na Twoim miejscu zrobił przekierowanie 301 (w którą stronę to już Twoja sprawa). Linkami się nie przejmuj - jeśli domena jest stara to na pewno nie zaszkodzą.
Pozdrawiam
Wojtek
18 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ok, dzisiaj doszedłem do wniosku że jednak zrobię to przekierowanie, na strone z "www".
Ale wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł. Lepiej zrobić takie przekierowanie 301, czy linkować ze strony bez www do strony z "www bez przekierowania?
Wydaje mi się że lepiej zrobić przekierowanie ale warto poznać opinie kogoś bardziej obeznanego.
Aha, gdzieś czytałem że google traktuje strony z "www" jako subdomeny stron bez"www".
Zamierzam używać strony z "www" czy nie będzie ona traktowana jako strona drugiej (gorszej) kategorii
Ale wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł. Lepiej zrobić takie przekierowanie 301, czy linkować ze strony bez www do strony z "www bez przekierowania?
Wydaje mi się że lepiej zrobić przekierowanie ale warto poznać opinie kogoś bardziej obeznanego.
Aha, gdzieś czytałem że google traktuje strony z "www" jako subdomeny stron bez"www".
Zamierzam używać strony z "www" czy nie będzie ona traktowana jako strona drugiej (gorszej) kategorii
Masażysta wykonujący MASAŻ RADOM może ci pomóc (wstawiłem jakiś tekst aby link był bardziej wiarygodny
)
-

Karol Ż - Posty: 76
Chyba trochę nie za bardzo to wszystko rozumiesz.
Nie idzie linkować z www do bez www. To jest jedna i ta sama strona (chodzi o zawartość) jednak dwie różne domeny.
A przekierowanie jest konieczne dlatego, że jeśli go nie będzie to googiel może potraktować to jako powielaną treść.
Po przekierowaniu nie ma znacznie czy będziesz pozycjonował z www czy bez.
Nie idzie linkować z www do bez www. To jest jedna i ta sama strona (chodzi o zawartość) jednak dwie różne domeny.
A przekierowanie jest konieczne dlatego, że jeśli go nie będzie to googiel może potraktować to jako powielaną treść.
Po przekierowaniu nie ma znacznie czy będziesz pozycjonował z www czy bez.
[size=150]KONKURS - najlepsza nazwa dla cmsa[/size]
- miloszgadz
Aha więc teraz to rozumiem 
Na początku nie wiedziałem o co kaman z tymi z "www" i bez.
Teraz wiem że strona jest ta sama, tylko inna domena.
Chociaż muszę przyznać że jestem dość pojętny, to i tak nie rozumiem tego jak strona możne mieć dwie różne domeny.
Na początku nie wiedziałem o co kaman z tymi z "www" i bez.
Teraz wiem że strona jest ta sama, tylko inna domena.
Chociaż muszę przyznać że jestem dość pojętny, to i tak nie rozumiem tego jak strona możne mieć dwie różne domeny.
Masażysta wykonujący MASAŻ RADOM może ci pomóc (wstawiłem jakiś tekst aby link był bardziej wiarygodny
)
-

ano tak to jest (to www to skrót od World Wide Web) i kiedyś były tylko strony z www a z czasem się to zmieniło i teraz funkcjonują obie wersje. Osobiście wolę bez www i na taką robię przekierowania.
-

swirus71 - Posty: 279
Jeśli nie umiesz tego pojąć to wyobraź sobie, że ja mam na imię Miłosz moje drugie imię to Mikołaj a trzecie Michał.
Tak samo strona może mieć kilka różnych domen (nazw)
Korzystam tylko z jednego imienia dla ułatwienia. Gdyby chciał być popularniejszy i przedstawiał się innym za
pomocą trzech różnych imion to moja popularność rosła by wolniej niż w przypadku przedstawiania się jednym
imieniem.
Tzn. cześć osób znała by mnie pod jednym imieniem a inna cześć pod drugim itp.
Zdobywając pozycje stron linkując kilka domen zdobywasz powoli pozycje. Ale jeśli zrobisz przekierowanie 301
wszystkie link znają Twoja stroną jako jedną domene. W przełożeniu ma mój przykład. Osoby którym przedstawiałem się pod
imieniem Miłosz, Mikołaj, Michał dowiedziały się, że moja główne imię to Miłosz.
Prościej nie umiem wytłumaczyć:P
Tak samo strona może mieć kilka różnych domen (nazw)
Korzystam tylko z jednego imienia dla ułatwienia. Gdyby chciał być popularniejszy i przedstawiał się innym za
pomocą trzech różnych imion to moja popularność rosła by wolniej niż w przypadku przedstawiania się jednym
imieniem.
Tzn. cześć osób znała by mnie pod jednym imieniem a inna cześć pod drugim itp.
Zdobywając pozycje stron linkując kilka domen zdobywasz powoli pozycje. Ale jeśli zrobisz przekierowanie 301
wszystkie link znają Twoja stroną jako jedną domene. W przełożeniu ma mój przykład. Osoby którym przedstawiałem się pod
imieniem Miłosz, Mikołaj, Michał dowiedziały się, że moja główne imię to Miłosz.
Prościej nie umiem wytłumaczyć:P
[size=150]KONKURS - najlepsza nazwa dla cmsa[/size]
- miloszgadz
Dzięki za wytłumaczenie 

)
-

18 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-