Witam
Pozycjonuje swoją stronę http://html-kurs.pl na frazy html kurs i kurs html jeżeli będę posiadał więcej linków niż pierwsza witryna na te hasła, to ja zajmę jej miejsce?
Mam też drugie pytanie czy domena ma znaczenie w pozycjonowaniu? Ostatnio dużo się sprzeczałem na ten temat z kolegą.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Hehe, żeby to było takie proste to nic tylko do ręki parę narzędzi spamerskich i do dzieła
Nie ma tak łatwo, aby osiągnąć pierwszą pozycję należy spełnić wiele warunków, a liczba backlinków nie jest najistotniejsza, tylko ich jakość oraz wiek 
Coraz mniejsze, w tym sensie, że jeśli w domenie nie będziesz miał słów kluczowych a dobrze rozplanujesz i przeprowadzisz strategię budowania linków to i tak przegonisz konkurenta, który ma w domenie owe frazy, na które pozycjonujesz. Kiedyś to był mocny atut, obecnie jest on zmarginalizowany.
A także optymalizacja serwisu. No i humorki google
Istotne jest jeszcze stałe linkowanie, wtedy google widzi że serwis wciąż cieszy się zainteresowaniem - ludzie ciągle do niego linkują.
Nie mogę się z tym zgodzić, Mariuszu.
O ile słowa kluczowe w domenie (w sensie samej domeny) rzeczywiście dają niewiele, o tyle dzięki LINKOM do strony (a sporo linków jako anchor ma po prostu URL strony głównej - tak ludzie często spontanicznie linkują) na frazę z domeny bardzo łatwo jest się wypozycjonować. Rozmawialiśmy już kilkukrotnie na Forum o domenach i pozycjonowaniu.
Za duże uproszczenie
Inne czynniki też mają znaczenie.
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Będziesz wyżej pod warunkiem, że Twoje linki będą z lepszych stron oraz optymalizacja serwisu będzie na równym lub wyższym poziomie.
Co do domeny - Domena ma znaczenie, zarówno nazwa jak i wiek oraz ruch na stronie.
Co do domeny - Domena ma znaczenie, zarówno nazwa jak i wiek oraz ruch na stronie.
Skuteczne pozycjonowanie stron - Kontakt PW
- miloszgadz
linków niż pierwsza witryna na te hasła, to ja zajmę jej miejsce?
Hehe, żeby to było takie proste to nic tylko do ręki parę narzędzi spamerskich i do dzieła
Mam też drugie pytanie czy domena ma znaczenie w pozycjonowaniu?
Coraz mniejsze, w tym sensie, że jeśli w domenie nie będziesz miał słów kluczowych a dobrze rozplanujesz i przeprowadzisz strategię budowania linków to i tak przegonisz konkurenta, który ma w domenie owe frazy, na które pozycjonujesz. Kiedyś to był mocny atut, obecnie jest on zmarginalizowany.
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
michi133 napisał(a):jeżeli będę posiadał więcej linków niż pierwsza witryna na te hasła, to ja zajmę jej miejsce?
Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):a liczba backlinków nie jest najistotniejsza, tylko ich jakość oraz wiek
A także optymalizacja serwisu. No i humorki google
-

JakubCzekaj - Posty: 27
- Miejscowość: Kraków
Wydaje mi się że trochę "spłaszczone" pytanie.
Jest ogromna masa czynników, które wpływają na pozycję (niektóre z nich wymienili już poprzednicy) ale...
Jeśli posiadasz serwis o tematyce, o której piszesz (kurs html) i jesteś specjalistą w tej dziedzinie (posiadasz dużą wiedzę).
Masz wielkie pole do popisu...
1. Ogromna masa forum na ten temat, w których warto umieszczać posty i w stopce zapodać link do strony
2. Możesz zapraszać do swoich artykułów na swojej stronie wklejając linki na forach. (Zbuduj bazę artykułów pomocniczych do których będziesz mógł linkować "za darmo")
3. Dodatkowo szeroka tematyka do robienia "precelków"
a po za zapytaniem radzę:
4. Jeśli jesteś specjalistą w tej branży - niech ludzie Cię takowym poznają (blogi, facebook ect ...)
5. Pozycjonowanie nie jest jedyną rzeczą, która wpływa na ruch na witrynie ....
Polecam kursy sKrzywionego http://krzywy.pl
Mam nadzieje że podpowiedziałem trochę ...
Jest ogromna masa czynników, które wpływają na pozycję (niektóre z nich wymienili już poprzednicy) ale...
Jeśli posiadasz serwis o tematyce, o której piszesz (kurs html) i jesteś specjalistą w tej dziedzinie (posiadasz dużą wiedzę).
Masz wielkie pole do popisu...
1. Ogromna masa forum na ten temat, w których warto umieszczać posty i w stopce zapodać link do strony
2. Możesz zapraszać do swoich artykułów na swojej stronie wklejając linki na forach. (Zbuduj bazę artykułów pomocniczych do których będziesz mógł linkować "za darmo")
3. Dodatkowo szeroka tematyka do robienia "precelków"
a po za zapytaniem radzę:
4. Jeśli jesteś specjalistą w tej branży - niech ludzie Cię takowym poznają (blogi, facebook ect ...)
5. Pozycjonowanie nie jest jedyną rzeczą, która wpływa na ruch na witrynie ....
Mam nadzieje że podpowiedziałem trochę ...
-

zwierz - Posty: 48
- Miejscowość: Poznań
Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):Kiedyś to był mocny atut, obecnie jest on zmarginalizowany.
Nie mogę się z tym zgodzić, Mariuszu.
O ile słowa kluczowe w domenie (w sensie samej domeny) rzeczywiście dają niewiele, o tyle dzięki LINKOM do strony (a sporo linków jako anchor ma po prostu URL strony głównej - tak ludzie często spontanicznie linkują) na frazę z domeny bardzo łatwo jest się wypozycjonować. Rozmawialiśmy już kilkukrotnie na Forum o domenach i pozycjonowaniu.
Zapisz się na całkowicie bezpłatny kurs pozycjonowania stron. 14 lekcji, mnóstwo wskazówek, zero lania wody. A jeśli poczujesz niedosyt, wtedy nie masz wyjścia: szkolenie SEO czeka na Ciebie.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Jeśli witryna na 1 miejscu ma 3 tysiące linków prowadzących do strony o słabej wartości, a strona druga ma 30 linków, lecz o b.dużej mocy, to oczywiste jest, że ta druga strona będzie pierwsza 
--
Jeśli chcesz to osiągnąć, skorzystaj z mocnej listy katalogów z wysokim PR i BL: http://www.katalogi.clpik-studio.com/
--
Jeśli chcesz to osiągnąć, skorzystaj z mocnej listy katalogów z wysokim PR i BL: http://www.katalogi.clpik-studio.com/
-

vanda - Posty: 210
vanda napisał(a):Jeśli witryna na 1 miejscu ma 3 tysiące linków prowadzących do strony o słabej wartości, a strona druga ma 30 linków, lecz o b.dużej mocy, to oczywiste jest, że ta druga strona będzie pierwsza
Za duże uproszczenie
Wskazówki oraz porady seo: robertkociubinski.pl/
-

Robert Kociubinski - Posty: 33
- Miejscowość: Wrocław
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-