Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):Masz rację ale z tego co wiem dotyczy to domen typu słowo1-słowo2.pl a nie zbitek słów słowo1słowo2.
Dokładnie tak, jak napisałeś. Pisaliśmy o tym w kilku miejscach na Forum.
Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):Ale też dopowiem co nieco, nie napisałeś jednej ważnej rzeczy - nie liczy się ilość linków, liczy się dywersyfikacja linków
Mariuszu, nie jestem w stanie w każdym poście napisać wszystkiego

Oczywiście masz rację.
Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):1000 linków z 20 różnych IP jest o wiele mniej warte niż 200 linków z 200 różnych adresów IP
Dokładnie.
Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):1) Należy dywersyfikować źródła.
Dokładnie. I warto powalczyć o domeny rządowe czy edukacyjne. Na przykład zrobić stronę dla jakiejś instytucji państwowej tylko za to, że na wszystkich podstronach stopka jest nasza.
Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):2) Nie liczy się ilość tylko jakość.
W zasadzie liczy się i to, i to. Jakość to podstawa, ale dywersyfikację mamy m.in. dzięki ilości. Nawet linki z katalogów są ważne z tego punktu widzenia.
Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):3) Wiek odsyłacza ma ogromne znaczenie.
Jasne. I do tego wiek domeny, z której mamy link, jej historię, zaufanie w oczach Google (TR), ilość linków wychodzących z danej podstrony, itd.
Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):4) Wiek domeny którą się pozycjonuje również.
Dodam, że starej domenie trudniej zaszkodzić poprzez techniki depozycjonowania.
Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):i wiele innych, o których nie ma sensu otwarcie mówić
Dlaczego?? Właśnie należy mówić. Jeśli są to legalne techniki, warto się nimi dzielić.
Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):są też takie, o których wprost nie mówicie, a z testów wynika że są równie istotne
Mariuszu, jeśli masz jakieś przemyślenia, doświadczenia, wiedzę, testy, które odkrywają nowe karty z talii algorytmu Google, to podziel się z nami na Forum. Zdobędziesz uznanie wielu osób. Nie tylko moje z pewnością.
Pamiętać należy, że większość wiedzy jest na wyciągnięcie ręki. Na szkoleniach jest ona po prostu świetnie podana na srebrnej tacy. Problem w tym, że większości nie chce się porządnie wziąć za pozycjonowanie, chcą mega szybkich efektów i generalnie są leniwi. Więc nie bój się, że cała Polska zacznie korzystać z technik, które ewentualnie ujawnisz.