Rok założenia: 2008Kontakt
łącza, odnośniki, linki - nazwy są różne, rola jedna: pozycjonowanie na wybrane frazy
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

prawda ale...

Postprzez Mariusz 'rokko' Kołacz
napisane: 27 Paź 2011, o 18:08

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

o tyle dzięki LINKOM do strony (a sporo linków jako anchor ma po prostu URL strony głównej

@Pawle, w tej wypowiedzi którą cytujesz odnosiłem się do słów kluczowych w domenie a nie do samych linków. Masz rację ale z tego co wiem dotyczy to domen typu słowo1-słowo2.pl a nie zbitek słów słowo1słowo2.

Ale też dopowiem co nieco, nie napisałeś jednej ważnej rzeczy - nie liczy się ilość linków, liczy się dywersyfikacja linków, z moich testów wynika, że 1000 linków z 20 różnych IP jest o wiele mniej warte niż 200 linków z 200 różnych adresów IP, stąd uważam, że...
1) Należy dywersyfikować źródła.
2) Nie liczy się ilość tylko jakość.
3) Wiek odsyłacza ma ogromne znaczenie.
4) Wiek domeny którą się pozycjonuje również.
5) ...i wiele innych, o których nie ma sensu otwarcie mówić, wiele rzeczy jest w Twoich kursach, ale są też takie, o których wprost nie mówicie, a z testów wynika że są równie istotne ;)

Awatar użytkownika
Mariusz 'rokko' Kołacz

Miejscowość: Myszków

Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):Masz rację ale z tego co wiem dotyczy to domen typu słowo1-słowo2.pl a nie zbitek słów słowo1słowo2.

Dokładnie tak, jak napisałeś. Pisaliśmy o tym w kilku miejscach na Forum.

Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):Ale też dopowiem co nieco, nie napisałeś jednej ważnej rzeczy - nie liczy się ilość linków, liczy się dywersyfikacja linków

Mariuszu, nie jestem w stanie w każdym poście napisać wszystkiego ;-) Oczywiście masz rację.

Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):1000 linków z 20 różnych IP jest o wiele mniej warte niż 200 linków z 200 różnych adresów IP

Dokładnie.

Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):1) Należy dywersyfikować źródła.

Dokładnie. I warto powalczyć o domeny rządowe czy edukacyjne. Na przykład zrobić stronę dla jakiejś instytucji państwowej tylko za to, że na wszystkich podstronach stopka jest nasza.

Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):2) Nie liczy się ilość tylko jakość.

W zasadzie liczy się i to, i to. Jakość to podstawa, ale dywersyfikację mamy m.in. dzięki ilości. Nawet linki z katalogów są ważne z tego punktu widzenia.

Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):3) Wiek odsyłacza ma ogromne znaczenie.

Jasne. I do tego wiek domeny, z której mamy link, jej historię, zaufanie w oczach Google (TR), ilość linków wychodzących z danej podstrony, itd.

Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):4) Wiek domeny którą się pozycjonuje również.

Dodam, że starej domenie trudniej zaszkodzić poprzez techniki depozycjonowania.

Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):i wiele innych, o których nie ma sensu otwarcie mówić

Dlaczego?? Właśnie należy mówić. Jeśli są to legalne techniki, warto się nimi dzielić.

Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):są też takie, o których wprost nie mówicie, a z testów wynika że są równie istotne

Mariuszu, jeśli masz jakieś przemyślenia, doświadczenia, wiedzę, testy, które odkrywają nowe karty z talii algorytmu Google, to podziel się z nami na Forum. Zdobędziesz uznanie wielu osób. Nie tylko moje z pewnością.
Pamiętać należy, że większość wiedzy jest na wyciągnięcie ręki. Na szkoleniach jest ona po prostu świetnie podana na srebrnej tacy. Problem w tym, że większości nie chce się porządnie wziąć za pozycjonowanie, chcą mega szybkich efektów i generalnie są leniwi. Więc nie bój się, że cała Polska zacznie korzystać z technik, które ewentualnie ujawnisz.

Zapisz się na całkowicie bezpłatny kurs pozycjonowania. 14 lekcji, wiele wskazówek, bez lania wody. A jeśli będzie Ci mało, mam dla Ciebie szkolenie odkrywające karty pozycjonowania. Czyli kurs video na DVD o nazwie Tajemnice Pozycjonera.
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Poprzednia

Wróć do Linki