Witam,
Być może jest to post z rodzaju ciekawostek, ale zanim tam trafi zapytam mądrzejszych od siebie.
W trakcie procesu zdobywania linków dopisałem moją stronę do kilkudziesięciu katalogów SEO. Dzisiaj zaglądam w Narzędzia dla webmasterów i co widzę z jednego katalogu google pozbierało mi 277 linków do mojej strony.
Największą ilość miałem z jakiegoś bloga gdzie przy przyroście artykułów "kopiują" się linki z menu i w ciągu 1,5 roku nazbierało mi się tego 190. Tutaj jednym "strzałem" licznik skoczył na 277 co oczywiście jest nienaturalne i boje się o reakcję wielkiego G.
Ktoś miał jakieś doświadczenia? - Oczywiście zdam realcje za kilka dni jak to się odbiło w SERPach, ale do tego czasu czekam na Wasze odpowiedzi (oby uspakajające)
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Oj bardzo sie mylisz.
Mniej czytać o SEŁO
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

zwierz - Posty: 48
- Miejscowość: Poznań
Nie bój żaby, mi kiedyś na 3 miesięczną domenę w parę dni siadło 90 tysięcy linków z jednej domeny (komentarz na dużym blogu pojawił się w widgecie side wide "ostatnio komentowane") i nic się nie stało.
Sprawdź swoją internetową konkurencję aplikacją market samurai
-

Elias - Posty: 93
Potwierdzam.
Napisałem niedawno artykuł, w którym zdradziłem, jak skutecznie wypozycjonować stronę internetową - zapoznaj się z nim, jeśli masz problem z małą oglądalnością Twojej witryny. Nie bój się - doradzam darmowe rozwiązania
Podobnie polecam zainstalowanie darmowej przeglądarki Chrome - instrukcję instalacji i użytkowania znajdziesz w artykule jak przyspieszyć Internet - obiecuję, że poczujesz różnicę w prędkości ładowania i przeglądania stron 
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
przyjmując z punktu widzenia Google, że przyrost może nastąpić w sposób niezależny od właściciela strony, nie mogą za to karać
Oj bardzo sie mylisz.
Masz stronę WWW, ale nie masz odwiedzin? Dowiedz się, jak wypozycjonować stronę internetową małym nakładem kosztów! Aby szybciej osiągnąć efekt, zobacz jak przyspieszyć Internet w taki sposób, by było to wyraźnie odczuwalne!
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
E-kreacja napisał(a):przyjmując z punktu widzenia Google, że przyrost może nastąpić w sposób niezależny od właściciela strony, nie mogą za to karać, za duże ryzyko że skrzywdziliby niewinnego
Mniej czytać o SEŁO
Prawdopodobnie najlepsza pizza w Kielcach. Sprawdź koniecznie niepowtarzalny smak włoskiej pizzy. Moltobene – Pizza Kielce.
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
co innego SWL lub gwałtowny przyrost w katalogach śmieciowych - to rzeczywiście może być różnie
ale pomyślcie, na zdrowy rozum może być sytuacja że info o stronie rozchodzi się błyskawicznie poprzez naturalne linkowanie (np. przez portale społecznościowe), w blogach, miniblogach itpi wtedy admin strony nie ma na to wpływu więc jak go karać? raczej nagradzać trzeba
oczywiście to rozważania hipotetyczne, ale pokazują że Google musi w tym względzie działać uważnie
ale pomyślcie, na zdrowy rozum może być sytuacja że info o stronie rozchodzi się błyskawicznie poprzez naturalne linkowanie (np. przez portale społecznościowe), w blogach, miniblogach itpi wtedy admin strony nie ma na to wpływu więc jak go karać? raczej nagradzać trzeba
oczywiście to rozważania hipotetyczne, ale pokazują że Google musi w tym względzie działać uważnie
Studio E-kreacja świadczy usługi pozycjonowanie Białystok a także projektowanie stron Białystok.
-

E-kreacja - Posty: 24
- Miejscowość: Białystok
Mam 1 radę. Pozycjonuj jedną nową stronę (bez historii) i przywal jej z XR (dowolnego automatu) kilka / kilkanaście kilo linków. Na pewno to jej pomoże uzyskać dobre pozycje 
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
przecież pisałem "co innego SWL lub gwałtowny przyrost w katalogach śmieciowych - to rzeczywiście może być różnie"
Studio E-kreacja świadczy usługi pozycjonowanie Białystok a także projektowanie stron Białystok.
-

E-kreacja - Posty: 24
- Miejscowość: Białystok
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-