Witam
Mam tu ciekawy przypadek jednej z moich stron - niedługo po jej uruchomieniu (w ciągu tygodnia) już jest zaindeksowana w Google - i nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że celowo jej nigdzie nie linkowałem bo chciałem najpierw "wrzucić" trochę więcej treści.
Jedyne co zrobiłem to zainstalowanie AdSense na stronie (nawet bez mojego id) w celu wpasowania reklam w templatkę i treść.
Podejrzewam, że zaindeksował ją przez tego AdSensa... ale kto tam może przewidzieć zachowanie Googla
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
- MateuszKowalski
Cóż.
Gdzieś czytałem, że wielki brat G nie zawsze przejmuje się "nofollow" czy też ograniczeniami w robots.txt
Gdzieś czytałem, że wielki brat G nie zawsze przejmuje się "nofollow" czy też ograniczeniami w robots.txt
-

swirus71 - Posty: 279
Mi Google zawsze zaczyna indeksować stronę, jeśli doczepię do niej Analyticsa. Wynika z tego, że jeśli Twoja strona używa jakiegoś narzędzia Google, to dajesz w ten sposób znać robotom o nowej stronie.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Na to by wyszło
i jeszcze jedno - normalnie używając narzędzi dla webmasterów zdarza się czekać na indeksację 2,3 tygodnie a czasem i dłużej. Natomiast tu nastąpiło to praktycznie w ciągu paru dni.
Może też dlatego, że reklamy były wyświetlane - gdy sprawdzałem jak się "wpasowują" w treść, jak wygląda tekst itd...
Może też dlatego, że reklamy były wyświetlane - gdy sprawdzałem jak się "wpasowują" w treść, jak wygląda tekst itd...
-

Ja miałem przypadek z nowo postawionym wordpressem,który w kilka minut zawitał u brata G
Okazało się ze miał jakieś pingowanie zainstalowane.
Zapraszam do zespołu- wspólny ebiznes, wspólne cele, wspólna praca...
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
-

precelik - Posty: 129
W sumie zaczynam się bać, bo jak tak czytam o czasie indeksacji strony, że czasami nawet kilka tygodni mogą się indeksować... brrr. W swojej "karierze" miałem 5-6 stron, i każda była zaindeksowana najpóźniej w kilka dni, maksymalnie do 4. Chociaż domniemam, że przyśpieszyłem ten proces linkując strony w niektórych miejscach.
- Mateusz Szczęsny
Ja po swoich stronach zauważyłem jedno - jeśli tylko zgłoszę stronę w narzędziach G - to może to potrwać nawet do 3 tygodni, jednak jeśli G trafi na stronę po linku (najlepiej z jakiegoś często odwiedzanego portalu) + pingowanie i np adsense to potrafi wrzucić pierwsze strony do indeksu nawet w ciągu paru godzin 
I jeszcze jedno - mój testowy splog ma nadal tylko 1 podstronę zaindeksowaną... pomimo podlinkowania mapy strony itd - chyba dałem mu za dużo na raz do przełknięcia (parę tysięcy podstron
)... ale czekam i zobaczę co dalej...
Najwyraźniej G woli znajdować małe stronki na których stopniowo pojawia się treść.
I jeszcze jedno - mój testowy splog ma nadal tylko 1 podstronę zaindeksowaną... pomimo podlinkowania mapy strony itd - chyba dałem mu za dużo na raz do przełknięcia (parę tysięcy podstron
Najwyraźniej G woli znajdować małe stronki na których stopniowo pojawia się treść.
-

11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-