co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
łącza, odnośniki, linki - nazwy są różne, rola jedna: pozycjonowanie na wybrane frazy

Witam

Mam tu ciekawy przypadek jednej z moich stron - niedługo po jej uruchomieniu (w ciągu tygodnia) już jest zaindeksowana w Google - i nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że celowo jej nigdzie nie linkowałem bo chciałem najpierw "wrzucić" trochę więcej treści.

Jedyne co zrobiłem to zainstalowanie AdSense na stronie (nawet bez mojego id) w celu wpasowania reklam w templatkę i treść.

Podejrzewam, że zaindeksował ją przez tego AdSensa... ale kto tam może przewidzieć zachowanie Googla

Awatar użytkownika
swirus71

Re: G. zaindeksował stronę pomimo braku linków ?

Postprzez MateuszKowalski 14 Gru 2009, o 14:29

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Mnie, np. Google zaindeksował przez link nofollow. ;)

MateuszKowalski

Cóż.
Gdzieś czytałem, że wielki brat G nie zawsze przejmuje się "nofollow" czy też ograniczeniami w robots.txt

Awatar użytkownika
swirus71

Mi Google zawsze zaczyna indeksować stronę, jeśli doczepię do niej Analyticsa. Wynika z tego, że jeśli Twoja strona używa jakiegoś narzędzia Google, to dajesz w ten sposób znać robotom o nowej stronie.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Na to by wyszło :) i jeszcze jedno - normalnie używając narzędzi dla webmasterów zdarza się czekać na indeksację 2,3 tygodnie a czasem i dłużej. Natomiast tu nastąpiło to praktycznie w ciągu paru dni.
Może też dlatego, że reklamy były wyświetlane - gdy sprawdzałem jak się "wpasowują" w treść, jak wygląda tekst itd...

Awatar użytkownika
swirus71

Ja miałem przypadek z nowo postawionym wordpressem,który w kilka minut zawitał u brata G :) Okazało się ze miał jakieś pingowanie zainstalowane.

Zapraszam do zespołu- wspólny ebiznes, wspólne cele, wspólna praca...
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
Awatar użytkownika
precelik

W sumie zaczynam się bać, bo jak tak czytam o czasie indeksacji strony, że czasami nawet kilka tygodni mogą się indeksować... brrr. W swojej "karierze" miałem 5-6 stron, i każda była zaindeksowana najpóźniej w kilka dni, maksymalnie do 4. Chociaż domniemam, że przyśpieszyłem ten proces linkując strony w niektórych miejscach.

SMI Elnela - Portal społeczności eMarketingu
Szukasz dobrego tekstu? Copywriter.
Mateusz Szczęsny

Ja po swoich stronach zauważyłem jedno - jeśli tylko zgłoszę stronę w narzędziach G - to może to potrwać nawet do 3 tygodni, jednak jeśli G trafi na stronę po linku (najlepiej z jakiegoś często odwiedzanego portalu) + pingowanie i np adsense to potrafi wrzucić pierwsze strony do indeksu nawet w ciągu paru godzin :D

I jeszcze jedno - mój testowy splog ma nadal tylko 1 podstronę zaindeksowaną... pomimo podlinkowania mapy strony itd - chyba dałem mu za dużo na raz do przełknięcia (parę tysięcy podstron :twisted: )... ale czekam i zobaczę co dalej...

Najwyraźniej G woli znajdować małe stronki na których stopniowo pojawia się treść.

Awatar użytkownika
swirus71

Update: na splogu site podskoczył do 233 :twisted:

Awatar użytkownika
swirus71

update : site sploga 673 :twisted:

Awatar użytkownika
swirus71

Następna

Wróć do Linki