Rok założenia: 2008Kontakt
łącza, odnośniki, linki - nazwy są różne, rola jedna: pozycjonowanie na wybrane frazy
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

BackLinks Google i inne BL

Postprzez zwierz
napisane: 4 Lis 2011, o 15:35

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Intryguje mnie temat BackLinków zarówno tych G jak i innych. zatem do rzeczy - Pytania
1. BL Google - Czy to linki zwrotne do naszego serwisu, które zaindeksował G czy też ze serwisów zaindeksowanych przez G? (rozwijając zapytanie: na forum/blogu/w katalogu RobotG znajduje mój link sprawdza czy jest follow trafia do mnie i to jest GoogleBL? Czy RobotG trafia na w/w link i indeksuje daną stronę (witrynę główną) na mój adres http? lub tytuł z anchor?)
2. Jak pytać Google o BL Google? - ja swój BLGoogle wyciągam z SEO Quake
Czym są zapytania w wyszukiwarce? link:(spacja)http://adres ? links:(spacja) http://adres - wyniki dla poszczególnych zapytań dla mojego serwisu są diametralnie różne (dla 1 zapytania About 33,400,000 dla 2 zap. About 10,400,000)
Moja półkula mózgowa wymyśliła, że zapyt1 do ogólna ilość BL a zap.2 to ogólna ilość BL podzielona przez unikalne serwisy - ale czy tak jest?
3. Jeśli mój adres pojawia się w takich ilościach BL dlaczego BL Google dla mojej strony wynosi 0 (zero?)
4. Co zrobić żeby nie było 0 ?
UFF - ile żalu z mojego serca płynie w tym poście i chęci poznania odpowiedzi(aż się sam przeraziłem)
Ale jestem optymistą bo zadaje to pytanie WAM i czekam na odpowiedzi, za które już z góry dziękuję!

Awatar użytkownika
zwierz

Miejscowość: Poznań

.

Postprzez Elias
napisane: 4 Lis 2011, o 18:39

UUu nieźle namieszałeś :)
Po kolei zatem:
1. Generalnie nie ma czegoś takiego jak Google BL , chyba że chodzi ci o zaindeksowane przez Google back linki lub też te widoczne po polecnie link:url . Backlink to back link i pokzać ci go może yahoo, MajesticSEO i pare innych agregatorów. Ew. back linki można podzielić na te zaindeksowane przez Googla (czyli takie po których się przeszły Googleboty) o takie które są fizycznie gdzieś na stronie, ale Google nie ma o nich pojęcia lub nie che mieć :)

2. Nie pytaj Googla, niby jest polecenie "link:url" ale wyniki są totalnie okrojone. Możesz sprawdzić w Google webmaster tools swoją domene jeśli masz ją podpiętą. Inne możliwości to Yahoo Site explorer (np. poprzez seoquake) przy czym to narzędzie też odchodzi do lamusa od przyszłego roku. Najlepiej ściągnij sobie darmową wersję market samurai i tam możesz poszaleć. Opis najważniejszych funkcji w tym analiza backlinków znajdziesz w mojej stopce.

3. Patrz pkt 2.

4. Możesz podpiąć domene pod Google webmaster tools i tam będziesz miał pełniejsze dane odnośnie linków do Twojej strony jakie widzi Google.

Sprawdź swoją internetową konkurencję aplikacją market samurai
Awatar użytkownika
Elias

Linki Google

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 5 Lis 2011, o 11:55

ad 1. Google kroi takie dane. W webmaster tools masz więcej, yahoo, i innych narzędziach.

ad 2. Googla nie pytaj, nie ma sensu. Co do tych zapytań to są to zwykłe frazy i google szuka frazy link i links, dlatego masz takie wyniki. To nie są żadne komendy.

ad 3 Jw. Nie patrz na staty google.

ad 4. Jw.

Zarabianie przez Internet - nie dla leniwców
Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Podziękowania

Postprzez zwierz
napisane: 7 Lis 2011, o 08:42

Dziękuję za konkretne odpowiedzi, przestałem się przejmować ogólnymi statystykami BL.
Faktycznie w Narzędziach Google dokładnie wskazane są BL do mojej witryny.
Pozdrawiam i zamykam temat

goscie.info GOŚCIE Cover Band
Awatar użytkownika
zwierz

Miejscowość: Poznań

Wróć do Linki