Co sądzicie o książkach Roberta Kiyosaki z serii "Bogaty Ojciec" ?
moim zdaniem są bardzo dobre merytorycznie, potrafią zmotywować do działania i do tego w sposób obiektywny przedstawiaja temat
Minusm małym jak dla mnie jest ciagłe nawiązywanie do swojego dzieciństwa itp przez Roberta
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Ten gość umie pisać, to trzeba przyznać. Umie świetnie tłumaczyć różne tematy - to fakt. Umie się dobrze sprzedać - nie da się ukryć. Robi niemal to samo, co doktor (?) Joe Vitale, czyli jeden temat magluje po 100 razy, żeby zbić jeszcze więcej kasy.
Wniosek? Warto przeczytać jedną książkę Roberta Kiyosakiego. I tyle. Reszta to głównie bicie piany - już i tak ubitej.
Dla jednych jego książki to strata czasu, bo przedstawia rzeczy dla nich oczywiste. Podobnie, jak na przykład "Efekt motyla" Kamila Cebulskiego (świetna pozycja). A dla innych to rzeczy przełomowe, bo niejako na nie podświadomie czekali.
A motywacji każdy z nas potrzebuje. Pytanie tylko, jak każdy z nas indywidualnie lubi ją zdobywać.
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Czytałem sporo Kiyosaki-ego. To bardzo dobre książki motywatorskie jednak praktycznej wiedzy nie możemy od niej oczekiwać. Potrafią dobrze zmotywować do działania, to ich wielki plus.
-

Twenty Eyes - Posty: 6
Mam nieodparte wrażenie - chociaż może się mylę - że najlepszą motywacją we wszelkiego rodzaju biznesach są odpowiednie wynagrodzenia i zyski. Ale jak podkreślam, to moja subiektywna opinia - na mnie tego typu metody nie działają, choć książek Kiyosaki'ego przeczytałem z bólem trzy.
- Kristofferson
- mariusz21zs
kiyosaki jest świetnym pisarzem. Umie w prosty sposób wytłumaczyć trudne sprawy, jednak...
Czytając kolejne książki masz wrażenie, że to już gdzieś słyszałeś. Wiele zdań słyszałem, ze trochę za wiele się powtarza.
Mam podobne odczucia.
Czytając kolejne książki masz wrażenie, że to już gdzieś słyszałeś. Wiele zdań słyszałem, ze trochę za wiele się powtarza.
Mam podobne odczucia.
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
krystian piątek napisał(a):Czytając kolejne książki masz wrażenie, że to już gdzieś słyszałeś.
Ten gość umie pisać, to trzeba przyznać. Umie świetnie tłumaczyć różne tematy - to fakt. Umie się dobrze sprzedać - nie da się ukryć. Robi niemal to samo, co doktor (?) Joe Vitale, czyli jeden temat magluje po 100 razy, żeby zbić jeszcze więcej kasy.
Wniosek? Warto przeczytać jedną książkę Roberta Kiyosakiego. I tyle. Reszta to głównie bicie piany - już i tak ubitej.
Dla jednych jego książki to strata czasu, bo przedstawia rzeczy dla nich oczywiste. Podobnie, jak na przykład "Efekt motyla" Kamila Cebulskiego (świetna pozycja). A dla innych to rzeczy przełomowe, bo niejako na nie podświadomie czekali.
A motywacji każdy z nas potrzebuje. Pytanie tylko, jak każdy z nas indywidualnie lubi ją zdobywać.
Szukasz wiedzy o e-biznesie, e-marketingu, prowadzeniu firmy w Internecie? Zapraszam Cię na blog o e-biznesie.
Wiedzę w Sieci można podzielić na darmową i płatną. Jeśli chodzi o tę pierwszą, to polecam Ci z czystym sercem profesjonalnie przygotowane kursy emailowe.
Wiedzę w Sieci można podzielić na darmową i płatną. Jeśli chodzi o tę pierwszą, to polecam Ci z czystym sercem profesjonalnie przygotowane kursy emailowe.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
-

Jakub Lewek - Posty: 30
- Miejscowość: Gorlice
Przeczytałem kilka książek, do tego zakupiłem cashflow i ogólnie nie żałuję inwestycji , także polecam 
-

adrianbysiak - Posty: 22
- Miejscowość: Kielce
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość