Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
tytuły i autorzy książek, które pomagają nam osiągać sukces w życiu i e-biznesie

W jednym z ostatnich odcinków najnowszego kursu Pawła polecona została książka Nie każ mi myśleć! O życiowym podejściu do funkcjonalności stron internetowych. Wydanie II. Chętnie bym ją kupił, ale chciałem się upewnić czy na pewno warto (nie chodzi mi o to, że nie wierzę krzywym słowom, przeciwnie :mrgreen: ). W komentarzach po prostu są różne opinie, także te negatywne, że to lanie wody, brak konkretów itd. Możecie coś o niej więcej powiedzieć?
Wchodząc na Silence Forum możesz porozmawiać na dowolny temat
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Ja też planuję ją kupić. Piszę pracę licencjacką na ten temat i jak pytałam znajomych to polecali mi tę książkę, kolega ma niestety całą po angielsku więc muszę kupić nową.

Wydanie 2 jest podobno lepiej przetłumaczone. Wiec nie ma się co brać za pierwsze.

To jest tylko taka poglądowa opinia ze słyszenia :-)
"Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale to osiem godzin czekania na wyjście to już lekka przesada."
Awatar użytkownika
Agata 'soleil' Rutowicz

Miejscowość: Ziębice

Od siebie mogę powiedzieć, że książkę tą polecam.
Jest konkretna, daje sporo ciekawych tipów odnośnie usability stron www.
Warto zainwestować te niespełna 30 pln. :D
Jest sposób, żeby zwiększyć odwiedziny Twojej strony internetowej!

Wybierz najlepszą domenę!
Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

Ok, dzięki, zamówiona, czyli pewnie we wt powinienem mieć :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Parę dni temu popełniłem wpis na ebiznesy.pl recenzując dzieło Kruga.
Zapraszam do lektury recenzji "Nie każ mi myśleć!"

PS. To najlepsza książka o użyteczności, jaką czytałem. Jest doskonała. Jeśli ktoś twierdzi inaczej, mam prośbę: nich mi poda adres swojej strony...
Naucz się prowadzić e-biznes i pozycjonować nie wstając od laptopa
ImageImage
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Dzisiaj ją dostałem, postaram się jak najszybciej przeczytać całość :D
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Żeby się nie powtarzać, to skopiuję tutaj moje słowa, które napisałem na ebiznesy.pl

Przeczytałem już jakiś czas temu. Napiszę szczerze – nie jestem nią bardzo oczarowany, nie jest znakomita. Jest po prostu bardzo dobra i to w zupełności wystarczy.

Nie zgadzam się ze wszystkim co napisał autor, ale to może kwestia ponownego przeczytania i zrozumienia. Jest to mega skarbnica praktycznej wiedzy, oparta na podstawie łatwych do zrozumienia przykładów. Jestem pewny, że wielu osobom może ona pomóc. Dam sobie rękę uciąć ( ;) ), że znajdą się osoby, które święcie przekonane o skuteczności swoich rozwiązań wprowadzonych na stronach, nie wpadną nie niektóre pomysły zaprezentowane przez Steve`a i na to, że mogą być bardziej skuteczne niż ich autorskie.

Książka niezbędna każdemu, kto jest związany w jakikolwiek sposób z projektowaniem stron. Na pewno do przeczytania więcej niż jeden raz, ponieważ za drugim razem wiemy czego się spodziewać i możemy przemyśleć oraz zrozumieć jeszcze raz, lepiej.
A na koniec – testy, testy, testy! Jeden z ważniejszych elementów według autora :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Ja średnio kumam konkluzję Twoich wywodów, Kamilu.
Kamil 'seven' Lubelski napisał(a): Napiszę szczerze – nie jestem nią bardzo oczarowany, nie jest znakomita.
(...)
Książka niezbędna każdemu, kto jest związany w jakikolwiek sposób z projektowaniem stron. Na pewno do przeczytania więcej niż jeden raz, ponieważ za drugim razem wiemy czego się spodziewać i możemy przemyśleć oraz zrozumieć jeszcze raz, lepiej.

Wiesz, Kamil, że nie lubię się czepiać, ale... jeśli radzisz tę książkę kupić każdemu, kto jest związany z webmasterstwem, a także, że trzeba ją przeczytać kilka razy, to... jest to raczej znakomita pozycja. Ja książki dobre czytam często częściowo, wybiórczo. Książki bardzo dobre czytam od deski do deski. A tylko do książek doskonałych wracam. Oczywiście jest to związane z zasobami czasowymi: wolałbym te bardzo dobre czytać 2-3 razy.
Swoją drogą, niebawem będę na 2-dniowym szkoleniu z szybkiego czytania, więc zacznie się najpewniej nowy etap w moim życiu: etap pożerania książek!
Naucz się prowadzić e-biznes i pozycjonować nie wstając od laptopa
ImageImage
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Napisałem tak, ponieważ przeważnie (zakładając, że książka mnie wciągnęła i jest interesująca) muszę wracać drugi raz do czytania. Wtedy dopiero włącza mi się lepsze myślenie i jeszcze bardziej zapamiętuję fakty, które wcześniej przeoczyłem lub nie zapamiętałem w całości. Dopiero wtedy mogę stwierdzić, że jest to znakomita pozycja ;)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Wróć do Książki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość