9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
W jednym z ostatnich odcinków najnowszego kursu Pawła polecona została książka Nie każ mi myśleć! O życiowym podejściu do funkcjonalności stron internetowych. Wydanie II. Chętnie bym ją kupił, ale chciałem się upewnić czy na pewno warto (nie chodzi mi o to, że nie wierzę krzywym słowom, przeciwnie
). W komentarzach po prostu są różne opinie, także te negatywne, że to lanie wody, brak konkretów itd. Możecie coś o niej więcej powiedzieć?
Wchodząc na Silence Forum możesz porozmawiać na dowolny temat
-

Kamil 'seven' Lubelski - Posty: 655
- Miejscowość: Łódź
Ja też planuję ją kupić. Piszę pracę licencjacką na ten temat i jak pytałam znajomych to polecali mi tę książkę, kolega ma niestety całą po angielsku więc muszę kupić nową.
Wydanie 2 jest podobno lepiej przetłumaczone. Wiec nie ma się co brać za pierwsze.
To jest tylko taka poglądowa opinia ze słyszenia
Wydanie 2 jest podobno lepiej przetłumaczone. Wiec nie ma się co brać za pierwsze.
To jest tylko taka poglądowa opinia ze słyszenia
"Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale to osiem godzin czekania na wyjście to już lekka przesada."
-

Agata 'soleil' Rutowicz - Posty: 376
- Miejscowość: Ziębice
Od siebie mogę powiedzieć, że książkę tą polecam.
Jest konkretna, daje sporo ciekawych tipów odnośnie usability stron www.
Warto zainwestować te niespełna 30 pln.
Jest konkretna, daje sporo ciekawych tipów odnośnie usability stron www.
Warto zainwestować te niespełna 30 pln.
-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 220
Ok, dzięki, zamówiona, czyli pewnie we wt powinienem mieć 
-

Parę dni temu popełniłem wpis na ebiznesy.pl recenzując dzieło Kruga.
Zapraszam do lektury recenzji "Nie każ mi myśleć!"
PS. To najlepsza książka o użyteczności, jaką czytałem. Jest doskonała. Jeśli ktoś twierdzi inaczej, mam prośbę: nich mi poda adres swojej strony...
Zapraszam do lektury recenzji "Nie każ mi myśleć!"
PS. To najlepsza książka o użyteczności, jaką czytałem. Jest doskonała. Jeśli ktoś twierdzi inaczej, mam prośbę: nich mi poda adres swojej strony...
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Dzisiaj ją dostałem, postaram się jak najszybciej przeczytać całość 
-

Żeby się nie powtarzać, to skopiuję tutaj moje słowa, które napisałem na ebiznesy.pl
Przeczytałem już jakiś czas temu. Napiszę szczerze – nie jestem nią bardzo oczarowany, nie jest znakomita. Jest po prostu bardzo dobra i to w zupełności wystarczy.
Nie zgadzam się ze wszystkim co napisał autor, ale to może kwestia ponownego przeczytania i zrozumienia. Jest to mega skarbnica praktycznej wiedzy, oparta na podstawie łatwych do zrozumienia przykładów. Jestem pewny, że wielu osobom może ona pomóc. Dam sobie rękę uciąć (), że znajdą się osoby, które święcie przekonane o skuteczności swoich rozwiązań wprowadzonych na stronach, nie wpadną nie niektóre pomysły zaprezentowane przez Steve`a i na to, że mogą być bardziej skuteczne niż ich autorskie.
Książka niezbędna każdemu, kto jest związany w jakikolwiek sposób z projektowaniem stron. Na pewno do przeczytania więcej niż jeden raz, ponieważ za drugim razem wiemy czego się spodziewać i możemy przemyśleć oraz zrozumieć jeszcze raz, lepiej.
A na koniec – testy, testy, testy! Jeden z ważniejszych elementów według autora
-

Ja średnio kumam konkluzję Twoich wywodów, Kamilu.
Wiesz, Kamil, że nie lubię się czepiać, ale... jeśli radzisz tę książkę kupić każdemu, kto jest związany z webmasterstwem, a także, że trzeba ją przeczytać kilka razy, to... jest to raczej znakomita pozycja. Ja książki dobre czytam często częściowo, wybiórczo. Książki bardzo dobre czytam od deski do deski. A tylko do książek doskonałych wracam. Oczywiście jest to związane z zasobami czasowymi: wolałbym te bardzo dobre czytać 2-3 razy.
Swoją drogą, niebawem będę na 2-dniowym szkoleniu z szybkiego czytania, więc zacznie się najpewniej nowy etap w moim życiu: etap pożerania książek!
Kamil 'seven' Lubelski napisał(a): Napiszę szczerze – nie jestem nią bardzo oczarowany, nie jest znakomita.
(...)
Książka niezbędna każdemu, kto jest związany w jakikolwiek sposób z projektowaniem stron. Na pewno do przeczytania więcej niż jeden raz, ponieważ za drugim razem wiemy czego się spodziewać i możemy przemyśleć oraz zrozumieć jeszcze raz, lepiej.
Wiesz, Kamil, że nie lubię się czepiać, ale... jeśli radzisz tę książkę kupić każdemu, kto jest związany z webmasterstwem, a także, że trzeba ją przeczytać kilka razy, to... jest to raczej znakomita pozycja. Ja książki dobre czytam często częściowo, wybiórczo. Książki bardzo dobre czytam od deski do deski. A tylko do książek doskonałych wracam. Oczywiście jest to związane z zasobami czasowymi: wolałbym te bardzo dobre czytać 2-3 razy.
Swoją drogą, niebawem będę na 2-dniowym szkoleniu z szybkiego czytania, więc zacznie się najpewniej nowy etap w moim życiu: etap pożerania książek!
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Napisałem tak, ponieważ przeważnie (zakładając, że książka mnie wciągnęła i jest interesująca) muszę wracać drugi raz do czytania. Wtedy dopiero włącza mi się lepsze myślenie i jeszcze bardziej zapamiętuję fakty, które wcześniej przeoczyłem lub nie zapamiętałem w całości. Dopiero wtedy mogę stwierdzić, że jest to znakomita pozycja 
-

9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość