Kocham książki. Są dla mnie najtańszą, ale najcenniejszą formą zdobywania wiedzy. Kilka książek sporo pomogło mi w życiu. W sumie teraz to już dla mnie norma, że gdy chcę się porządnie zagłębić w jakimś temacie - kupuję książkę.
Mam oczywiście kilka swoich ulubionych, które polecam każdemu.
Należą do nich:
Jack Canfield, Janet Switzer Zasady Canfielda
Anthony Robbins, Obudź w sobie olbrzyma
Joe Vitale, Hipnotyczny Marketing
Joe Vitale, Moc przyciągania
Joe Vitale, Jak wprowadzić klienta w trans kupowania
klasyki, czyli Dale Carnegie Jak zdobyć przyjaciół i zjednywać sobie ludzi
i Napoleon Hill, Myśl i bogać się
Jeśli chodzi o e-biznes to Czas na e-biznes Piotra Majewskiego
A jakie są według Was najlepsze książki jakie przeczytaliście?
31 posty(ów)
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Sklepy internetowe Zaawansowany system do tworzenia sklepów internetowych.
Social Media wszystko o mediach społecznościowych.
-

Ewelina Golba - Posty: 53
- Miejscowość: Kraków
Przeczytałem parę książek motywacyjnych jednak zdecydowanie polecam tą na I miejscu
Miliarderzy-Kariery najbogatszych ludzi świata
Charles Albert Poissant
Gdzie szukać bogactwa
Najprostsza droga do fortuny
Naucz sie pracować efektywniej
Steven Spilberg,Rockefeller,Walt Disney
itd...
Teraz wpadła mi w ręce rewelacja Roberta Kyosakiego - trylogia o bogatym i biednym ojcu . Super , super , super - Czy wiecie że 90 procent bogactwa wszystkich ludzi posiada 10 ich procent . Fajniejsza jednak dla nas - przyszłych milionerów rzecz brzmi - 80 procent sukcesu jest wynikiem 20 procent naszego wysiłku .
Polecam , przeczytajcie .
Miliarderzy-Kariery najbogatszych ludzi świata
Charles Albert Poissant
Gdzie szukać bogactwa
Najprostsza droga do fortuny
Naucz sie pracować efektywniej
Steven Spilberg,Rockefeller,Walt Disney
itd...
Teraz wpadła mi w ręce rewelacja Roberta Kyosakiego - trylogia o bogatym i biednym ojcu . Super , super , super - Czy wiecie że 90 procent bogactwa wszystkich ludzi posiada 10 ich procent . Fajniejsza jednak dla nas - przyszłych milionerów rzecz brzmi - 80 procent sukcesu jest wynikiem 20 procent naszego wysiłku .
Polecam , przeczytajcie .
-

Tomasz Damian - Posty: 157
- Miejscowość: Kostrzyn nad Odrą
Kyosakiego przeczytałam już prawie wszystko, również polecam - motywuje do mądrego gospodarowania pieniędzmi i inwestowania. Z tej serii jest jeszcze "Bogata kobieta" napisana przez żonę Roberta - Kim. Tego jednak nie polecam - mało konkretów, dużo tekstów w stylu "kobieto powinnaś mieć swoje pieniądze" i podobne bzdety. Największe wrażenie zrobiła klasyczna "Bogaty ojciec (...)"
Ale tą
chętnie przeczytam
Ale tą
Tomasz Damian napisał(a):Miliarderzy-Kariery najbogatszych ludzi świata
Charles Albert Poissant
chętnie przeczytam
Sklepy internetowe Zaawansowany system do tworzenia sklepów internetowych.
-

Ewelina Golba - Posty: 53
Te książki, które wymieniliście - ja również uwielbiam. Tzn. większość z nich, bo kilku nie czytałem jeszcze.
Ja dorzucę książkę, która potrafi wzbudzić natchnienie, podziw, wenę i szacunek do ludzi biznesu / sukcesu. Mówię o książce o twórcach Google, czyli: Szukaj. Jak Google i konkurencja wywołali biznesową i kulturową rewolucję
Polecam każdemu, kto zagląda na nasze forum.
Ja dorzucę książkę, która potrafi wzbudzić natchnienie, podziw, wenę i szacunek do ludzi biznesu / sukcesu. Mówię o książce o twórcach Google, czyli: Szukaj. Jak Google i konkurencja wywołali biznesową i kulturową rewolucję
Polecam każdemu, kto zagląda na nasze forum.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
-Mam tą książkę Dale Carnegi o której pisał "boss"
"Jak zdjedać sobie ludzi"... przeczytałem kiedyś i nic nie zapamietałem wiec chyba nie była jakaś specjalna.
-Mam też książkę Antonego Robinsa "Obudź w sobie olbrzyma"- też nic specjalnego książką za długa za bardzo rozwleczona mało konkretów za dużo przypowiesici bajeki cytatów z życia robinnsa czy zasłyszanych przez niego opowieści = nie polecam
-Kiyosaki- Kiyosaki jest ciekawszy ale jego koncepcja dochodu pasywanego wogle nie trzyma sie kupy. Coś takiego jak dochód pasywny moim zdaniem nie istnieje. Nawet częściowo oddlegegowany biznes trzeba ciągle doglądać bo w takim razie po co właściciel
. pozatym Kiyosaki kłamie i jest krętaczem w wielu sprawach . Więcej wyjaśnień tutaj http://www.johntreed.com/Kiyosaki.html
Przechodzę do meritum. Za najciekawszego autora z dziedziń biznesu, motywacji czy rozwoju osobistego uważam Briana Tracy. Radzę każdemu zainteresować się tym autorem. Jest dużo filmów na youtube z jego wystąpienimi a w każdej wieksze księgarni masa jego książek. Jego książki nie są może grube ale jest tam esencja. Wszystko to co potrzebujecie. Naprawdę ważne rzeczy. Zero ściemniania bajek , wypełniaczy tekstu żeby nabić wierszówkę. Jego rady możecie od razu wcielać w życie.
Ja czytałem jego książkę "eat that frog". Ale on zajmuje się wieloma dziedzinami. Sprzedaż , zarządzanie czasem, rozwój osbisty itp. wiec jego książek jest wiele. Polecam każdemu tego autora.
-Mam też książkę Antonego Robinsa "Obudź w sobie olbrzyma"- też nic specjalnego książką za długa za bardzo rozwleczona mało konkretów za dużo przypowiesici bajeki cytatów z życia robinnsa czy zasłyszanych przez niego opowieści = nie polecam
-Kiyosaki- Kiyosaki jest ciekawszy ale jego koncepcja dochodu pasywanego wogle nie trzyma sie kupy. Coś takiego jak dochód pasywny moim zdaniem nie istnieje. Nawet częściowo oddlegegowany biznes trzeba ciągle doglądać bo w takim razie po co właściciel
Przechodzę do meritum. Za najciekawszego autora z dziedziń biznesu, motywacji czy rozwoju osobistego uważam Briana Tracy. Radzę każdemu zainteresować się tym autorem. Jest dużo filmów na youtube z jego wystąpienimi a w każdej wieksze księgarni masa jego książek. Jego książki nie są może grube ale jest tam esencja. Wszystko to co potrzebujecie. Naprawdę ważne rzeczy. Zero ściemniania bajek , wypełniaczy tekstu żeby nabić wierszówkę. Jego rady możecie od razu wcielać w życie.
Ja czytałem jego książkę "eat that frog". Ale on zajmuje się wieloma dziedzinami. Sprzedaż , zarządzanie czasem, rozwój osbisty itp. wiec jego książek jest wiele. Polecam każdemu tego autora.
Radek Olszak
- radek97
Cześć
Ja bym się z Tobą nie zgodził Radku. Jeśli napiszesz 10 ksiazek / ebooków i oddasz je do wydawnictwa, to będziesz miał typowo pasywny dochód. Nie musisz nawet myśleć o tym ile tam Ci kapie z tej sprzedaży. Raz w miesiącu sprawdzisz z ciekwości stan konta w wydawnictwie, i tyle.
Natomiast odnoście ulubionych pozycji - to również lubię B.Tracy'ego , Kiyosakiego i Dale'a Carnegie także.
Obecnie czytam "Szukaj". Kto interesuje się głębiej historią Wujka G. - powinien łyknąć tę pozycję.
Znalazłem też to. o czym pisze Mateusz:
http://www.petlaczasu.pl/b00022196
Już sam opis mnie zaciekawił. Chyba niezła pozycja.
Coś takiego jak dochód pasywny moim zdaniem nie istnieje.
Ja bym się z Tobą nie zgodził Radku. Jeśli napiszesz 10 ksiazek / ebooków i oddasz je do wydawnictwa, to będziesz miał typowo pasywny dochód. Nie musisz nawet myśleć o tym ile tam Ci kapie z tej sprzedaży. Raz w miesiącu sprawdzisz z ciekwości stan konta w wydawnictwie, i tyle.
Natomiast odnoście ulubionych pozycji - to również lubię B.Tracy'ego , Kiyosakiego i Dale'a Carnegie także.
Obecnie czytam "Szukaj". Kto interesuje się głębiej historią Wujka G. - powinien łyknąć tę pozycję.
Znalazłem też to. o czym pisze Mateusz:
http://www.petlaczasu.pl/b00022196
Już sam opis mnie zaciekawił. Chyba niezła pozycja.
-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 311
Tej książki raczej się już nie dostanie normalnie. Na stronie, którą podałeś, jest napisane: "Książka prawdopodobnie niedostępna". Gdyby ktoś z Was dorwał tą pozycją, niech koniecznie do mnie napisze. 100zł płacę od ręki, a gdyby ktoś nie chciał sprzedać i tak niech napisze. Jakoś się dogadamy.
Chodzi mi o wersję polską, bo angielską to też mogą sobie zamówić na Amazonie.
- MateuszKowalski
osobiście polecam :
1. Sztuka podstępu. Łamałem ludzi, nie hasła
2. Czas na e-biznes
3. Projektowanie stron internetowych. Przewodnik dla początkujących webmasterów po (X)HTML, CSS i grafice
4.Efekt Motyla
1. Sztuka podstępu. Łamałem ludzi, nie hasła
2. Czas na e-biznes
3. Projektowanie stron internetowych. Przewodnik dla początkujących webmasterów po (X)HTML, CSS i grafice
4.Efekt Motyla
- da-wid
Przeczytalam wiekszosc wymienionych przez Was ksiazek. Dale Carnegie obowiazkowo ale to juz dawno bylo
Czytalam m.in. Napoleona Hilla, Johna Witale, Witolda Wójtowicza i Kamila Cebulskiego. Mialam okres wielkiego uwielbienia tego typu pozycji i zachwytu nimi
Ostatnio zaczelam jednak odchodzic od literatury czysto - psychologiczo - motywacyjnej. To tak by sie skupic bardziej na dzialniu niz czytaniu
Ksiazka motywacyjna to taki sam produkt na rynku jak kazdy inny. Wychodzacy na zapotrzebowanie ludzi, którzy przeciez maja problemy zyciowe i poszukuja rozwiazania. Do tego dochodzi przekaz, ze musisz sie rozwijac wiec inwestuj w ksiazki. Poza tym w zyciu na jest tak latwo, nie wystarczy tylko chciec i przyciagac. Tymczasowe wsparcie emocjonalne jakie daje motywacja w ksiazkach to za malo. Teraz siegam po takie dajace wiecej konkretów, a nawet mówiace prawde, ze latwo nie jest ale trzeba pracowac, uczyc sie i nie poddawac.
Wczoraj recenzowalam na moim blogu ksiazke Patrycji Kierzkowskiej "E-biznes relacje z klientem".
http://piszerecenzje.pl/2011/04/14/e-biznes-relacje-z-klientem-patrycja-kierzkowska-moja-recenzja/
Jest ona na tematy poruszane na forum i jedna z lepszych jakie przeczytalam. Do tego, jak na ksiazke o poradach technicznych pisana fajnym "ludzkim" jezykiem, co chyba kilka lat temu nie bylo tak powszechne.
Ale obecnie coraz wiecej doradców tez potrafi ciekawie dobrac slowa i pisac interesujaco
Pozdrawiam
Ostatnio zaczelam jednak odchodzic od literatury czysto - psychologiczo - motywacyjnej. To tak by sie skupic bardziej na dzialniu niz czytaniu
Wczoraj recenzowalam na moim blogu ksiazke Patrycji Kierzkowskiej "E-biznes relacje z klientem".
http://piszerecenzje.pl/2011/04/14/e-biznes-relacje-z-klientem-patrycja-kierzkowska-moja-recenzja/
Jest ona na tematy poruszane na forum i jedna z lepszych jakie przeczytalam. Do tego, jak na ksiazke o poradach technicznych pisana fajnym "ludzkim" jezykiem, co chyba kilka lat temu nie bylo tak powszechne.
Ale obecnie coraz wiecej doradców tez potrafi ciekawie dobrac slowa i pisac interesujaco
Pozdrawiam
-

dorkita - Posty: 19
- Miejscowość: Koszalin / Granada
31 posty(ów)
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
-