Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Po pierwsze: przecież MLM to właśnie jeden z rodzajów marketingu, a definicja Pride'a i Ferrei'a kładzie nacisk na aktywność. Dla nich marketing to handel aktywny. Magazyn jest związany z tą tematyką, z tym dyskutować nie można, bo to fakt
Po drugie: to, co dla Ciebie jest 'shitem' nie musi nim być dla innych. Zarzut, że zamieszczają artykuły do przedruku, jest nie na miejscu - znasz jakąś gazetę, która tego nie robi? To zwyczajnie sposób promocji, nic więcej. Zresztą ciekawy artykuł znajdzie tam nie tylko marketingowiec - jeden tekst dotyczy zasad przygotowania dobrej prezentacji, a ich znajomość przyda się każdemu.
Jeżeli już krytykujesz, to niech będzie to krytyka konstruktywna. Peace!
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Polecam książkę "Marketing bez tabu" Richarda Halla - bardzo przystępnie napisana, lekko się czyta, informacje są bardzo przydatne, a zarazem interesujące. Książka przyda się osobom, które zaczynają z marketingiem, ale też dostarczy świeżych, ciekawych informacji także doświadczonym marketerom. Polecam!
- karina999
Wszystkim zainteresowanym tematyką marketingu mogę też polecić nowe czasopismo, które dotyczy właśnie tej branży, a niedawno zadebiutowało: http://www.rankingmlm.com/announcements/pressList.
- Kristofferson
chyba żartujesz
to totalny szajs!!!
Część tej strony to artykuły do przedruku, a inna część to jakieś 'shites'
po za tym definicja 'marketingu' nie jest MLMem. Nie myl pojęć. Mamy też kilkanaście rodzai marketingu, na przykład w MLM - marketing afilacyjny
to totalny szajs!!!Część tej strony to artykuły do przedruku, a inna część to jakieś 'shites'
po za tym definicja 'marketingu' nie jest MLMem. Nie myl pojęć. Mamy też kilkanaście rodzai marketingu, na przykład w MLM - marketing afilacyjny
-

Piaskowski - Posty: 157
Piaskowski napisał(a):chyba żartujeszto totalny szajs!!!
Część tej strony to artykuły do przedruku, a inna część to jakieś 'shites'
Po pierwsze: przecież MLM to właśnie jeden z rodzajów marketingu, a definicja Pride'a i Ferrei'a kładzie nacisk na aktywność. Dla nich marketing to handel aktywny. Magazyn jest związany z tą tematyką, z tym dyskutować nie można, bo to fakt
Po drugie: to, co dla Ciebie jest 'shitem' nie musi nim być dla innych. Zarzut, że zamieszczają artykuły do przedruku, jest nie na miejscu - znasz jakąś gazetę, która tego nie robi? To zwyczajnie sposób promocji, nic więcej. Zresztą ciekawy artykuł znajdzie tam nie tylko marketingowiec - jeden tekst dotyczy zasad przygotowania dobrej prezentacji, a ich znajomość przyda się każdemu.
Jeżeli już krytykujesz, to niech będzie to krytyka konstruktywna. Peace!
- Kristofferson
Ja polecam książki Philipa Kotlera. Są niestety bardzo obszerne, ale napisane przystępnym językiem. Sama nie mając zielonego pojęcia o marketingu, wiele się z nich nauczyłam. Polecam.
- kingakl
@mariusz - pytasz o cenę Kotlera czy Halla?
ja z Kotlera (i współautorów) chciałabym polecić Pięć najważniejszych pytań dotyczących twojej firmy. jeśli chodzi o cenę to jest ok. 60zł, ale z profinfo.pl (jako że to księgarnia woltersa) udało mi się zamówić za niecałe 50 z rabatem z facebooka
ja z Kotlera (i współautorów) chciałabym polecić Pięć najważniejszych pytań dotyczących twojej firmy. jeśli chodzi o cenę to jest ok. 60zł, ale z profinfo.pl (jako że to księgarnia woltersa) udało mi się zamówić za niecałe 50 z rabatem z facebooka
- dkbt
Kotler to klasyka, ale moim zdaniem, bez tego ani rusz. To jest swego rodzaju biblia dla marketingowca. Później dobrze jest przeczytać kilka, jak ja to nazywam "typowych amerykańskich książek", czyli takich nazwijmy to poradników. Niekoniecznie dostarczają wiele merytorycznej wiedzy, ale można sobie prześledzić, jak to wszystko wygląda w praktyce. Kotler również przytacza mnóstwo praktycznych przykładów. Tak więc polecam i życzę wytrwałości, bo to opasłe tomisko, ale naprawdę warto.
- danielziebicki
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-