co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
tytuły i autorzy książek, które pomagają nam osiągać sukces w życiu i e-biznesie

Dzisiaj byłem w Empiku i kupiłem książkę z serii KŚ Eskpert Biblioteczka Twój Biznes W Internecie Podręcznik E-marketingu. Cena 24,90.

Zanim kupiłem, to przejrzałem oczywiście i stwierdzam, że jest to bardzo przydatna pozycja dla początkujących. Są w niej objaśnione najbardziej potrzebne, podstawowe tematy, które pomogą Ci w rozwoju w e-biznesie. Prawdopodobnie czasami będzie potrzeba poszukania wielu informacji poza tą lekturą, ponieważ wydaje mi się, że nie zawiera ona wszystkiego co do każdego szczegółu, ale to nie znaczy, że nie jest to pozycja godna polecenia. Jak dla mnie raczej idealna chociażby z dwóch powodów - jestem na początku drogi e-biznesowej oraz nie lubię czytać na monitorze, z książką o wiele przyjemniej.

Poniżej spis tematów:

Wprowadzenie do ebiznesu i marketingu

Ekspert przybliża pojęcie e-marketingu, wyjaśnia na czym polega e-biznes. Przedstawia też korzyści płynące z obecności w internecie, strategie korzystania z internetu w firmie. Rodział wprowadza w pojęcia i zasady biznesu internetowego.

AdWords i linki sponsorowane

W tym rozdziale znajdziecie wszystko o systemie AdWords i jego wykorzystaniu do zarabiania w internecie. Ekspert przedstawia zasadę działania i metody wydajnego wykorzystania możliwości, jakie daje to narzędzie Google'a. Dowiemy się też, jak napisać dobrą reklamę, jak korzystać z Google AdSense oraz używać Menedżera konta Google AdWords.

Pozycjonowanie stron WWW

Istnienie serwisu internetowego jest pod znakiem zapytania, jeśli prawdopodobieństwo jego znalezienia przez potencjalnego klienta jest znikome. Marketing internetowy w wyszukiwarkach (Search Engine Marketing - SEM) służy poprawianiu dostępu użytkownika do serwisu poprzez zwiększenie jego widoczności w wyszukiwarkach. Jedną ze składowych SEM jest SEO, czyli pozycjonowanie stron. Ekspert w tym rozdziale pokaże, jak zoptymalizować serwis, by był ceniony przez wyszukiwarki a klienci łatwo trafiali na naszą stronę.

Reklama na Mapach Google

Mapy Google służą do szybkiego wyszukiwania wskazówek dojazdu oraz adresów. Ponad rok temu polscy internauci otrzymali nowe narzędzie oparte na Mapach Google - Centrum Firm Lokalnych. Dowiemy się dlaczego warto umieścić swoją firmę na Mapach Google i jak to zrobić.

Podstawy analityki internetowej

Szeroko pojęta analiza ruchu na witrynie jest niezbędna dla właścicieli sklepów internetowych, portali czy małych przedsiębiorców. Bez wiedzy o tym, co robią użytkownicy na naszej stronie i skąd do nas przychodzą, reklamowanie się jest jak chodzenie w ciemności. Trudno o bardziej dobitne potwierdzenie tezy, że wiek XXI jest wiekiem informacji. W internecie dostępnych jest sporo narzędzi zarówno darmowych, jak i płatnych. Najlepszym jednak bezpłatnym systemem jest Google Analytics i właśnie na nim skupił się Ekspert.

Własny blog w WordPress

Blog jest idealnym narzędziem do budowania pozytywnego wizerunku, a potem zarabiania. Ekspert pokaże jak przygotować profesjonalny blog na bazie systemu systemu WordPress. Razem z Drupalem i Joomlą zdominował on rynek popularnych CMS-ów. Korzystają z niego, takie potęgi medialne, jak CNN, New York Times czy WIRED. WordPress jest darmowy i przyjazny wyszukiwarkom.

Mikroblogi i YouTube

Internet oferuje dziesiątki darmowych usług, które przyciągają użytkowników. Naturalnie dla każdego marketingowca czy biznesmena jest to niepowtarzalna okazja, by dosięgnąć szeroką widownię. Jeśli zrobimy to inteligentnie i ciekawie, użytkownicy potraktują nasz przekaz z życzliwością i nawet pomogą go nam wypromować. Stosowanie virali, czyli reklam wirusowych, i komunikacji z klientami za pomocą portali społecznościowych, to dziś żelazna pozycja w każdej kampanii reklamowej. Ekspert pokazuje, jak używać tych niezwykłych narzędzi z głową.

Podsumowanie i nieco teorii

Reklama internetowa ewoluowała w różnych kierunkach - od krzykliwych form graficznych po ascetyczne w swej formie linki sponsorowane. Najistotniejszy rozwój, który przesądza o skuteczności marketingu w internecie, ma miejsce na polu niewidocznym dla użytkownika, a mianowicie dzieje się w zakresie metod kierowania, modeli rozliczania opłat za reklamę oraz wskaźników umożliwiających mierzalność efektów. Ekspert odsłania w tym rodziale tajemnice e-biznesu i marketingu internetowego od kuchni.

oraz tego, co znajdziemy na płycie:

Image

32 plug-iny do WordPressekspert-bilioteczka-042009-plyta.jpg

30 skórek do WordPress

18 narzędzi do tworzenia animacji Flash

16 aplikacji do edycji grafiki

19 narzędzi ułatwiających tworzenie i edycję stron WWW

12 aplikacji ułatwiających promowanie witryny i prowadzenie statystyk odwiedzin

3 programy ułatwiające sprzedaż przez internet

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Ja też mam i jak dla mnie to jest fajna
Natomiast kupiłem w sklepie internetowym wydawnictwa Axel Springer i obsługa fatalna. Po 3 tygodniach dostałem fakturę, która była opłacona bo płaciłem przelewem przy zakupie a z kolei po kolejnych trzech tygodniach przyszła książka. No ale cóż im nie zależy

autofolie

też mam :P

Postprzez Rocky 4 Cze 2010, o 14:38

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Również posiadam to wydawnictwo, trzeba przyznać, że bardzo ładnie wydane i treściwe. :)

[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam :)[/size]
Rocky

Niezłe

Postprzez mrozik 5 Cze 2010, o 19:59

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Oczywiście pozycja wartościowa, z publikacjami autorów jestem obyty, ale zawsze warto coś więcej poczytać, biblioteczka KŚ jest idealna na początek ;) i to w wielu tematach.

Darmowy raport do pobrania http://raport-turystyczny.pl
mrozik

Wróć do Książki