co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
tytuły i autorzy książek, które pomagają nam osiągać sukces w życiu i e-biznesie

Jak ktoś ma ochotę dokształcić się w finansach, być może zainteresuje go darmowa publikacja (wspierana przez NBP) niejakiego Jesusa Huerta De Soto pt. Pieniądz, kredyt bankowy i cykle koniunkturalne.
Sam nie czytałem tego jeszcze (ponad 700 stron!), ale autor jest dość kontrowersyjny i ma olbrzymią wiedzę (z tego co czytałem po Sieci). Więc jak ktoś ma trochę czasu i go temat interesuje - chyba warto przeczytać.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Hum... kto by pomyślał...

Tutaj jego macie bardzo ciekawy filmik - 10 życiowych rad.
http://www.youtube.com/watch?v=k19wGLhAQJM

Będę się mu musiał bardziej przyjrzeć, dobrze ze znam hiszpański :P

Pozdrawiam.

PabloM

Haha

Nie spodziewalem sie na tym forum znalezc linka do pdf-a tej ksiazki, co za prezent. PDf-owa czy drukowana znajduje sie na mojej liscie "must to read as soon as possible"...

Kontrowersyjny jest profesor na pewno tak jak kazdy pewnie ekonomista tzw. austriackiej szkoly ekonomii. Oni mowia to co po prostu uwazaja za ekonomiczna spoleczna prawde a nie to co jest politycznie poprawne. Troche wspominal o tym na swoim blogu kamil cebulski. Generalnie ciekawe sprawy i bardzo na czasie. Jak sie w to wglebic to ukazuje sie cala obluda dzisiejszego socjalu ( czytaj socjalizmu jesli wolisz). Przykladowo:
-panstwo ( pansto czyli kto? politycy? urzednicy? ) pomaga bezrobotnym rozdajac zasilek -> efekt ludziom sie nie chce pracowac
-panstwo (panstwo czyli w sumie wiadomo kto) podwyzsza srednia krajowa aby ludziom sie zylo lepiej -> efekt osoby o najnizszej pensji( poczatkujacy na rynku pracy, osoby mlode wchodzace dopiero na rynek pracy, ludzie wykonujacy proste malo platne zajecia) traca prace bo wielu pracodawcom bardziej sie oplaca ich zwolnic niz placic wiecej
-panstwo daje dotacje, promujemy przedsiebiorczosc a to sluszna sprawa wiec pomozmy mlodym przedsiebiorcom -> efekt wielu ludzi dostaje tzw. manne z nieba na ktora nie zasluzyli, w efekcie 99% dofinansowanych biznesow upada po roku czy dwoch.

I w tym calym cyrku nikt nie pyta skoro mi dano to komu zabrali? Bo jesli jestem wiezacy i w niedziele w kosciele to dam na tace to pewnie dam ze swojej kieszeni. A jesli panstwo ( ew. unia jesli wolisz, urzednik itp itd ) ci daje to z kogo kieszeni?

Polski internetowy sklep rtv agd.
damians

Miejscowość: Łęczyca Łódź

Wróć do Książki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość