co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
tytuły i autorzy książek, które pomagają nam osiągać sukces w życiu i e-biznesie

Nie żartuję. Każdy, kto przeczyta książkę JAK ZDOBYĆ PRZYJACIÓŁ I ZJEDNAĆ SOBIE LUDZI Dale'a CARNEGIE, zapewne to potwierdzi.
Przeczytaj może najpierw recenzję:
http://ebiznesy.pl/ksiazki-e-biznes/61- ... aciol.html

Ta książka znacząco wpłynęła na moje życie. Lektura obowiązkowa dla każdego z nas. Każdego. Biznesmena, studenta, gospodyni domowej, kierowcy autobusu... dla każdego z nas :D

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Popieram. A jeszcze lepsza, tego samego autora, która odmieniła moje życie i pewnie nie tylko moje: "Jak przestać się martwić i zacząć żyć". Tutuł z pamięci, mogłem się rąbnąć 8-)

Awatar użytkownika
GreK

Książka świetna :). Bogaty Ojciec Biedny Ojciec też jest genialna - jak się ją przeczyta któryś raz :)

Polecam również książkę The Secret - po prostu nie można się oderwać :)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Cześć Marcin,
Napisz coś o "The Secret", ok?
Słyszałem trochę na jej temat, a nie miałem jeszcze przyjemności przeczytać.
Mam masę lektur do łyknięcia i muszę mocno je selekcjonować :roll: - wszystkich teraz nie przeczytam, taka prawda.

Zachęć więc nas do przeczytania Sekretu!

Awatar użytkownika
Administrator

Jestem żywym przykładem na to, że "sekret" działa (być może dzieje się to na "zasadzie placebo", ale się dzieje :) )
Jakiś czas temu ubiegałem się o zwrot sporej sumy pieniędzy. Długo oczekiwałem na odpowiedź, aż w końcu nadeszła informacja, według której "mogę spisać te pieniądze na straty" - jednym słowem - nie odzyskam ich :(
Niecały tydzień później dostałem od Przyjaciela film "The Secret", który natychmiast obejrzałem. Pamiętam jak oglądając go pierwszy raz moją szczególną uwagę przykuł David Schirmer, który powiedział:
Kod: Zaznacz wszystko
Gdy po raz pierwszy zrozumiałem SEKRET dostawałem codziennie mnóstwo rachunków w skrzynce znajdowałem całe paczki rachunków i powiedziałem "jak to zmienić". prawo PRZYCIĄGANIA stanowi że to na czym się skupiasz, to przyciągasz.
Więc wziąłem swoje bankowe zestawienie, zakorektorowałem sumę stanu konta i ..
wypisałem nową kwotę, dokładnie taką jaką chciałem mieć na koncie. Co by się stało gdybym wizualizował czeki przychodzące do mojej skrzynki?Więc wyobraziłem paczkę czeków w mojej skrzynce.W przeciągu 1 miesiąca nastąpiły zmiany i to zadziwiające!! Dziś dostaję czeki a nie rachunki do zapłaty. Dostaję parę rachunków ale więcej jest czeków niż rachunków.

Słuchając tego powiedziałem do siebie - "JA TEŻ CHCĘ OTRZYMYWAĆ POCZTĄ CZEKI" (To była moja "intencja", jakby to powiedział Joe Vitale).
Towarzyszyła temu pewna doza ładunku emocjonalnego - to bardzo ważne, bo wielu ludzi czyta/ogłada THE SECRET i nie zwraca uwagi na najważniejszą kwestię "sekretu" - EMOCJE SĄ WSZYSTKIM - to one są siła sprawczą i motorem napędowym wszystkiego co nas spotyka!
...i co się stało po obejrzeniu filmu??? Następnego dnia dostałem pocztą...CZEK! ten sam czek z pieniędzmi, które tydzień temu miałem spisać na straty!!!
Wierzcie mi lub nie, ale za każdym razem kiedy oglądam "The Secret" dzieją się w moim życiu "cuda". Wam również tego życzę!!!

P.S. Krzywy - jeśli nie masz czasu na przeczytanie książki, to polecam Tobie film pod tym samym tytułem.
Na moim blogu znajdziesz odnośnik do tego filmu, kliknij http://wan2m.blogspot.com/2008/10/intencja-rzdzi-wiatem.html(podałbym bezpośredni odnośnik, gdybym pamiętał skąd pochodzi ten film :P) Film jest po angielsku, ale ja proponuję ściągnąć go z serwera i poszukać napisów, których jest już ogrom w sieci

pozdrawiam serdecznie
Miłosz
www.wan2m.blogspot.com
Awatar użytkownika
wan2m

Cześc,
Musze przyznać, ze samo przeczytanie krótkiej recenzji tej ksiązki może zachęcić do jej przeczytania.
Chyba właśnie tak jest, że jak czegoś bardzo pragniesz, to to kiedys sie spełni ! Nie zgodziłbym sie tylko z jednym ( cytat poniżej):
"Sekret" jasno tłumaczy Prawo Przyciągania i daje wiedzę, jak osiągnąć - świadomie i bez wysiłku - szczęśliwe życie."
Nie da sie tego osiągnąć bez wysyłku. Trzeba poswięcić max swoich sił, energii i zdolności, wyrzeczeń żeby spełniać marzenia. W myśl zasady: nic samo nie przychodzi.

To takie moje odczucie na gorąco. Książka na pewno warta przeczytania.
pozdr
krzywy-senior

Jest sposób, żeby zwiększyć odwiedziny Twojej strony internetowej!

Wybierz najlepszą domenę!
Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

Na mnie też działa - zawsze mam miejsce do parkowania :) Książka jest fajna - powstał też film :) krzywy-senior - mogę Ci udostępnić :)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

"Sekret" jasno tłumaczy Prawo Przyciągania i daje wiedzę, jak osiągnąć - świadomie i bez wysiłku - szczęśliwe życie."
Nie da sie tego osiągnąć bez wysyłku. Trzeba poswięcić max swoich sił, energii i zdolności, wyrzeczeń żeby spełniać marzenia. W myśl zasady: nic samo nie przychodzi.

To są Twoje przekonania, sam walczę z moimi - wiem, że to trudne.
...ale z drugiej strony, kiedy robisz to co lubisz, robisz to z niekłamaną pasją, entuzjazmem i wkładasz w to całe serce, to czy takie działania też wymagają max siły, energii i zdolności? Chyba raczej nie.
Pamiętajmy o EMOCJACH, bo one są najważniejsze.
W tym miejscu polecam książkę Joe Vitale (występuje w SEKRECIE) pt. "Moc Przyciągania". Książka genialnie podsumowuje i rozwija to co zostało powiedziane w SEKRECIE.

pozdrawiam serdecznie
Miłosz
www.wan2m.blogspot.com
Awatar użytkownika
wan2m

Jako uzupełnienie mojej poprzedniej wypowiedzi przytoczę mój ulubiony cytat autorstwa Henry'ego Ford'a:

"Jeśli wierzysz, że możesz coś zrobić lub jeśli wierzysz, że nie możesz, to w obu przypadkach masz rację"

pozdrawiam serdecznie
Miłosz
www.wan2m.blogspot.com
Awatar użytkownika
wan2m

... ja nie dokończyłem tej książki Joe Vitale. Sorry, ale dla mnie to było "zbyt wiele".
Wiem, że motywacja jest wszystkim. Ale samo myślenie bez działania? Hmm. Dla mnie to niemal sekciarstwo. Ale mogę się mylić, bo mylę się często ;)

Awatar użytkownika
Administrator

Następna

Wróć do Książki