Jestem żywym przykładem na to, że "sekret" działa (być może dzieje się to na "zasadzie placebo", ale się dzieje

)
Jakiś czas temu ubiegałem się o zwrot sporej sumy pieniędzy. Długo oczekiwałem na odpowiedź, aż w końcu nadeszła informacja, według której "mogę spisać te pieniądze na straty" - jednym słowem - nie odzyskam ich

Niecały tydzień później dostałem od Przyjaciela film "The Secret", który natychmiast obejrzałem. Pamiętam jak oglądając go pierwszy raz moją szczególną uwagę przykuł David Schirmer, który powiedział:
- Kod: Zaznacz wszystko
Gdy po raz pierwszy zrozumiałem SEKRET dostawałem codziennie mnóstwo rachunków w skrzynce znajdowałem całe paczki rachunków i powiedziałem "jak to zmienić". prawo PRZYCIĄGANIA stanowi że to na czym się skupiasz, to przyciągasz.
Więc wziąłem swoje bankowe zestawienie, zakorektorowałem sumę stanu konta i ..
wypisałem nową kwotę, dokładnie taką jaką chciałem mieć na koncie. Co by się stało gdybym wizualizował czeki przychodzące do mojej skrzynki?Więc wyobraziłem paczkę czeków w mojej skrzynce.W przeciągu 1 miesiąca nastąpiły zmiany i to zadziwiające!! Dziś dostaję czeki a nie rachunki do zapłaty. Dostaję parę rachunków ale więcej jest czeków niż rachunków.
Słuchając tego powiedziałem do siebie - "JA TEŻ CHCĘ OTRZYMYWAĆ POCZTĄ CZEKI" (To była moja "intencja", jakby to powiedział Joe Vitale).
Towarzyszyła temu pewna doza ładunku emocjonalnego - to bardzo ważne, bo wielu ludzi czyta/ogłada THE SECRET i nie zwraca uwagi na najważniejszą kwestię "sekretu" - EMOCJE SĄ WSZYSTKIM - to one są siła sprawczą i motorem napędowym wszystkiego co nas spotyka!
...i co się stało po obejrzeniu filmu??? Następnego dnia dostałem pocztą...CZEK! ten sam czek z pieniędzmi, które tydzień temu miałem spisać na straty!!!
Wierzcie mi lub nie, ale za każdym razem kiedy oglądam "The Secret" dzieją się w moim życiu "cuda". Wam również tego życzę!!!
P.S. Krzywy - jeśli nie masz czasu na przeczytanie książki, to polecam Tobie film pod tym samym tytułem.
Na moim blogu znajdziesz odnośnik do tego filmu, kliknij
http://wan2m.blogspot.com/2008/10/intencja-rzdzi-wiatem.html(podałbym bezpośredni odnośnik, gdybym pamiętał skąd pochodzi ten film

) Film jest po angielsku, ale ja proponuję ściągnąć go z serwera i poszukać napisów, których jest już ogrom w sieci