Rok założenia: 2008Kontakt
tytuły i autorzy książek, które pomagają nam osiągać sukces w życiu i e-biznesie
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Re: Jedna z najlepszych książek w historii...

Postprzez kidzik
napisane: 29 Lip 2009, o 15:23

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

W Sekrecie nie chodzi o to żeby położyć się i myśleć a wszystko o czym się myśli spadnie na nas bez wysiłku. Już sam proces zmiany sposobu myślenia jest ciężką pracą. Jeżeli w ogóle nie najcięższą. Sekret mówi o tym (to moja opinia), że wszystko co chcesz mieć w życiu możesz mieć ale najpierw musisz wizualizować swój cel w głowie i oczywiście... działać bo bez tego myśli pozostaną ... myślami. ;)

Awatar użytkownika
kidzik

Miejscowość: Dzierżoniów (dolnośląskie)

Postprzez kidzik
napisane: 29 Lip 2009, o 15:26

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Nie żartuję. Każdy, kto przeczyta książkę JAK ZDOBYĆ PRZYJACIÓŁ I ZJEDNAĆ SOBIE LUDZI Dale'a CARNEGIE, zapewne to potwierdzi.
Przeczytaj może najpierw recenzję:
http://ebiznesy.pl/ksiazki-e-biznes/61- ... aciol.html

Tak rzeczywiście książka Pana Carnegie jest świetna i można ją polecić każdemu :) przychylam się więc do tej opinii.

Awatar użytkownika
kidzik

Miejscowość: Dzierżoniów (dolnośląskie)

Kochani :D

Nie wiem czy wiedzieliście o tym wcześniej, ale jestem uczniem Amerykańskich odkrywców prawa przyciągania: Esther oraz Jerry Hicks, którzy po raz pierwszy mówili o tym prawie blisko 30 lat temu.

Od tego czasu prawo przyciągania rozlazło się na wszystkie strony świata tak, że ostatecznie z prawa przyciągania zrobiło się w niektórych środowiskach: O! To jakaś sekta.

Poruszyliście tutaj na forum bardzo wiele istotnych kwestii, których nie sposób jednak opisać w jednym komenatarzu. Zajęłoby to bardzo wiele godzin zanim zostałyby rozwiane wszelkie Wasze wątpliwości.

Dlatego też na bieżąco odpowiedzi będą publikowane na moim/naszym blogu. Chcę jednak od razu powiedzieć, że przekaz jakim się posługujemy jest niecodzienny. Otóż jestem przekaźnikiem informacji pomiędzy grupą największych nauczycieli we Wszechświecie a Krzysztof Trybulski Series, którzy przeze mnie przemawiają, przekazując mi najczystszą miłość oraz znaczenie prawa przyciągania, które z kolei ja, mogę przekazać Wam.

Tak więc jeśli prawo przyciągania, rzeczywiście Was interesuje i chce doświadczyć jego olbrzymiego, pozytywnego wpływu, to zajrzyjcie na stronę, której adres znajduje się w stopce. Strona jest w początkowych fazach rozwoju, lecz naszą intencją jest, aby ta szybko się rozwinęła.

Krzysztof 'Junior' Trybulski

Jestem podobnego zdania co przedmówca jeżeli chodzi o The Secret, nie da się czegoś osiągnąć nie robiąc nic. Usiąść na tapczanie siedzieć całymi dniami i myśleć tylko o tym ile to pieniędzy zaraz będę miał na koncie, bo tak chce? Nie to trochę jak dla mnie nagięte, trzeba dać coś od siebie żeby można było coś wziąć. Inwestowanie :) A co do tytułowej książki, zapewne jeszcze przeczytam.

Mateusz Szczęsny

Postprzez PabloM
napisane: 21 Lis 2009, o 16:15

Hellu.

http://www.youtube.com/watch?v=ThRplSGs ... re=related

Tutaj macie film the secret z napisami.

Chciałbym wyrazić moja opinie na temat "prawa przyciągania".

Im więcej się uczę o mózgu, dochodzę do wniosku ze to nie jakieś universum nam coś wysyła, tylko chodzi o to, ze myśląc często o czym, wizualizując to, albo powtarzając dużo razy (było o tym dużo książek przed secretem, secret to tylko chwyt marketingowy) po prostu podświadomość akceptuje to jako coś co mamy, i podpowiada nam jak do tego dojść. Np. w filmie mówią, ze jeśli będziesz powtarzał nie chce tego, to jeszcze więcej tego przyciągniesz bo "universum" nie rozumie zaprzeczeń, to dziwne bo nasza podświadomość tego tez nie rozumie :)

Wiec moim zdaniem, the secret to chwyt marketingowy, i opowiada co już dawno wie dużo ludzi, w inny sposób (ciekawe co tam robi joe vitale, marketing the secret to pewnie jego pomysł:D)

To co mówią, oczywiście dziana, no ale nie w taki sposób jak tam tłumaczą... nasza podświadomość to potęga, posiada pamięć absolutną i wykorzystuje 95% mózgu, a świadomość tylko 5% wiec daj działać twojej podświadomość, wmów jej ze coś masz, a Ona ci to da, nie jakieś universum...

I to naprawdę działa :) Polecam sekret milionera i bogać sie kiedy spisz, opowiadają o tym samym co w the secret, tylko inaczej (lepiej). Polecam tez film co ostatnio dodałem do kategorii "filmy video" tam tlumaczy nam fizyka kwantowa jak myśli oddziaływają, np na wode... a my jesteśmy 90% wodą... pomyślcie wiec jak myśli mogą na nas oddziaływają ;)

PabloM

...

Postprzez danielziebicki
napisane: 28 Lis 2011, o 13:21

"Jak zjednać..." jest rzeczywiście dobra. Przeczytałem nie raz i za każdym razem odkrywałem coś nowego :)

danielziebicki

Książka

Postprzez Jakub Lewek
napisane: 21 Gru 2011, o 22:38

Skoro tak polecasz Pawle, to pewnie trzeba będzie przeczytać. ;)

Awatar użytkownika
Jakub Lewek

Miejscowość: Gorlice

ciekawe

Postprzez miroslaw0000
napisane: 22 Gru 2011, o 09:38

W takim razie ja również będę musiał zainteresować się tą książką. Ogólnie wychodzę z założenia, że większość takich poradników to pisanina dla pisaniny i wyciąganie kasy od naiwnych. Ale spróbuję :)

Dbasz o wizerunek Twojej firmy? - Drukarnia DICON - profesjonalna Poligrafia
miroslaw0000

Miejscowość: Zabrze

przereklamowa

Postprzez szyms88
napisane: 23 Mar 2012, o 20:27

coś za dużo osób się jara tą książką, żeby była wartościowa
ostatnio się przekonuje, że wszystko działa odwrotnie niż w niej pisza
ksiazka dla łosi

szyms88

Jest taka książka

Postprzez Dariusz Tryba
napisane: 24 Mar 2012, o 20:34

Dla mnie taką książką jest The Millionaire Fastlane.

Wymiata wszystkich "guru" od Kiyosakiego po The Sekret pod dywan i proponuje moim zdaniem o wiele lepszą ramę myślenia o biznesie.

Awatar użytkownika
Dariusz Tryba

Miejscowość: Wrocław

Poprzednia

Wróć do Książki