co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
tytuły i autorzy książek, które pomagają nam osiągać sukces w życiu i e-biznesie

wan2m napisał(a):...ale z drugiej strony, kiedy robisz to co lubisz, robisz to z niekłamaną pasją, entuzjazmem i wkładasz w to całe serce, to czy takie działania też wymagają max siły, energii i zdolności? Chyba raczej nie.

To jest fakt :) Cały dzień coś tu robię, dłubię - działam po prostu. Może dla osoby patrzącej z boku wydawać się, że wypruwam z siebie flaki, ale dla mnie to przyjemność. Mimo, że cały dzień coś robię, to nie czuję zmęczenia, bo to lubię i aż mi się chce dalej działać widząc swoje rezultaty.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Re: Moc przyciągania...

Postprzez wan2m 4 Gru 2008, o 09:59

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

krzywy-admin napisał(a):... ja nie dokończyłem tej książki Joe Vitale. Sorry, ale dla mnie to było "zbyt wiele".
Wiem, że motywacja jest wszystkim. Ale samo myślenie bez działania? Hmm. Dla mnie to niemal sekciarstwo. Ale mogę się mylić, bo mylę się często ;)

Zgadzam się z Tobą w 100%! Zauważ, że nikt nie powiedział: "Myśl w określony sposób, siedź na d... i wszystko będzie cacy" - NIE. Wszyscy, którzy wystąpili w SEKRECIE, czy choćby piszący testimoniale w książce Vitale, to ludzie "czynu i działania" (sporo osób założyło firmy, napisało jakieś publikacje, udzielało się w życiu publicznym). Nie wiodło im się, dopóki nie wzięli się do pracy. Także podpisuję się obiema rękami pod tym co napisałeś!
P.S. Owszem, Vitale zajmuje się różnymi "dziwnymi" duchowymi sprawami, które niekoniecznie muszą do nas przemawiać, niemniej w jego przypadku to działa. Poza tym szanuję gościa, bo jest PRAKTYKIEM z prawdziwego zdarzenia

pozdrawiam serdecznie
Miłosz
www.wan2m.blogspot.com
Awatar użytkownika
wan2m

Gdybym nie cenił Vitale, to bym nie miał większości jego książek na półce w domu ;-)

Jeśli chodzi o samą "Moc przyciągania", to szczerze pisząc była to jedna z pierwszych książek z tego nurtu, na którą trafiłem na początku "mojej drogi ku wielkości". Być może nie byłem na nią gotów. Z pewnością wrócę do niej w niedalekiej przyszłości i być może doznam olśnienia - kto wie... :mrgreen:

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Nie czytałam książki "Sekret", ale oglądałam film i muszę powiedzieć, że wywarł na mnie duże wrażenie. Byłam świadoma, że należy uważać na to, czego się chce - bo czasem może spełnić się zbyt dosłownie..

Ale w "Sekrecie" nacisk położony jest na pełną koncentrację na celu. Na myślenie, działanie i bycie "otwartym na okazję".

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka napisał(a):Nie da sie tego osiągnąć bez wysyłku. Trzeba poswięcić max swoich sił, energii i zdolności, wyrzeczeń żeby spełniać marzenia. W myśl zasady: nic samo nie przychodzi.

Uwierz, są okazje, dary prezenty od losu, uśmiechy fortuny. Jeśli wiesz do czego dążysz i dajesz z siebie wszystko, zdarzają się nieprawdopodobne rzeczy, które pomagają ten cel osiągnąć.

--
pozdrawiam serdecznie
Ola Żuławińska
www.AkademiaMalejKsiegowosci.pl
Ksiegowość Online
Awatar użytkownika
Ola Żuławińska

Miejscowość: Myślenice

Uwierz, są okazje, dary prezenty od losu, uśmiechy fortuny. Jeśli wiesz do czego dążysz i dajesz z siebie wszystko, zdarzają się nieprawdopodobne rzeczy, które pomagają ten cel osiągnąć.

Te okazje i nieprawdopodobne rzeczy dzieją się cały czas, bez względu na to w co wierzysz, ale gdy to o co Ci chodzi ma postać mglistego pragnienia, nie zauważysz tych wszystkich okzaji, po prostu nie będziesz wiedział, że to jest okazja, którą możesz wykorzystać.
Im dokładniej wiesz co to ma być to "szczęście", im konkretniej to sobie sprecyzujesz dobrze będziesz mógł w zdarzeniach zobaczyć okazje i będziesz wiedział jak je wykorzystać, i na dodatek wcale to nie będzie wymagało wysiłku.

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Rzeczywiście dobrze powiedziane. Profesjonalnie. :lol:
Ale chyba faktycznie tak jest, że jak czegoś bardzo pragniesz, to zauważasz rózne szczegóły. Takie, których człowiek nie mający jasnego celu - nie zauważy.
Po prostu jesteś nastawiony na cos , i każda okazja wtedy wydaje się dobra żeby to osiągnąć

Jakby to mozna ująć:

Człowiek mający cel w życiu, to człowiek szczęśliwy !

pozdrówka :roll:

Jest sposób, żeby zwiększyć odwiedziny Twojej strony internetowej!

Wybierz najlepszą domenę!
Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

Myślę że jasno zobrazuje to poniższy króciutki test:

Znajdź w swoim najbliższym otoczeniu 5 rzeczy koloru niebieskiego.

udało się?

Jeżeli wiesz czego szukasz to z łatwością to znajdziesz... i na odwrót :-)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
reimanek

Miejscowość: Krkaów

Jeżeli wiesz czego szukasz to z łatwością to znajdziesz... i na odwrót

Nie wiem czy z łatwością ale jest szansa. Natomiast jak się nie wie czego się szuka, znajduje się całą masę rzeczy, z kórymi nie wiadomo co zrobić.

Masz problem?
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Fakt, nie wyraziłem się zbyt precyzyjnie, bo dużo zależy od tego czego szukamy, np: przysłowiowej igły w stogu siana, wody na pustyni, Marsjan na księżycu itp. czy też może bajkowych okularów Pana Hilarego, pilota od tv itp. :lol:

Wracając do sedna, myślę że wszystkim nam chodzi o tę samą myśl: Nie zauważamy rzeczy które są wokół nas dopóki nie zaczniemy akurat ich szukać ;)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
reimanek

Miejscowość: Krkaów

Zaciekawiło mnie to zdanie jak się zmienia:

Co to w takim razie znaczy "wiedzieć" czego się szuka ;) :?:

Masz problem?
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

PoprzedniaNastępna

Wróć do Książki