co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
Systemy Obsługi Treści, czyli CMS (Content Management System): Joomla!, WordPress, phpBB i inne

Krótko. Na stronie edycji wpisu, nad polem edycji, jest tekst:

Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /home/lubelski/public_html/blog/wp-includes/post.php on line 1980

Gdy klikam na Opublikuj lub Zaktualizuj, to po chwili pokazuje się biała strona z tekstem:

Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /home/lubelski/public_html/blog/wp-includes/post.php on line 1980

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/lubelski/public_html/blog/wp-includes/post.php:1980) in /home/lubelski/public_html/blog/wp-includes/pluggable.php on line 868

UWAGA - mimo tego wpis zostaje prawidłowo zaktualizowany/opublikowany.

Co może być tego powodem i jak temu zaradzić? Wgrałem jeszcze raz plik post.php z domyślnego paczki WP, ale to nic nie pomogło.

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Przypomnij sobie czy nie włączałeś ostatnio jakiejś wtyczki? A nawet jeśli nie bym spróbował je powyłączać i zobaczył czy wszystko oki.

Aktualizowałeś może bloga? Masz wtyczkę do cache - ja bym najpierw spróbował?

Sprawdź date modyfikacji plików? Ja na wordpresie kiedyś miałem włamanie i doklejkę do pliku config

Zapraszam do zespołu- wspólny ebiznes, wspólne cele, wspólna praca...
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
Awatar użytkownika
precelik

Nie do końca to rozumiem, ale wyłączyłem wszystkie wtyczki, a potem stopniowo, jedna po drugiej je włączałem i sprawdzałem czy nie ma błędu. Błędu nie było i nadal nie ma, więc jest ok. Dzięki za sugestię :P

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Problem znowu się pojawił :( Nie wiem czemu. Jeżeli znowu wyłączę wtyczki i włączę, to będzie ok, ale potem znowu będzie źle.

Zauważyłem, że błąd pojawia się tylko podczas edycji stron. Edycja wpisów jest bezproblemowa.

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Sprawdź chmody - i ewentualnie przeinstaluj WP - automatycznie. Najczęściej takie problemy powodują niekompatybilne wtyczki.

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Miejscowość: Kraków

Postprzez Kamil 'seven' Lubelski 6 Mar 2010, o 17:54

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

CHMODy, według wtyczki WP - Security Scan, są poprawnie ustawione, więc to raczej nie jest ich wina.
Gdzieś w tym temacie wyżej pisałem już, że błąd przestał się pojawiać po wyłączeniu wszystkich wtyczek i ponownym ich włączeniu. Niestety, po pewnym czasie znowu powrócił. Wychodzi na to, że jakaś wtyczka to powoduje, tylko która? Cieżko będzie to wyłapać, jeżeli błąd najpierw się nie pojawia, tylko wraca po pewnym czasie.

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Wróć do Joomla! i inne CMSy