co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
Systemy Obsługi Treści, czyli CMS (Content Management System): Joomla!, WordPress, phpBB i inne

Witam,

przede wszystkim chciałam się przywitać ponieważ dopiero dołączyłam do Was :) wiążę swoją przyszłość z e-biznesem i uważam że znalazłam się w odpowiednim miejscu.

ale do rzeczy...

moja przygoda z tworzeniem stron to html, css, php i trochę swish. Z tym że jestem samoukiem i ciągle się uczę. Temat cms obijał mi się o uszy ale nigdy się w to nie wczytywałam. Dziś postanowiłam zmienić ten stan rzeczy. Jakieś 30 min temu zainstalowałam z powodzeniem WP ale mam pytanie

czy jest jakiś prostszy sposób na dostosowanie wyglądu bloga niż ten, który ja stosuje??

Zorientowałam się gdzie można edytować style. Dokonałam również pierwszych zmian ale strasznie to żmudnie się zapowiada.... :/

konkretniej to chciałabym aby mój blog wyglądał tak: http://nuviotemplates.com/preview.php?t ... uperior-05
no a chyba wszyscy wiedza jak wygląda zaraz po instalacji. Zanim ja odnajdę wszystkie elementy i je podmienię i zmodyfikuje do oczekiwanego stanu to minie wieczność... chyba szybciej sama sobie zrobię panel do bloga w php.

Dlatego zastanawiam się czy ja może o czymś nie wiem? :) może mi podpowiecie jak się zabrać do tej zmiany?

Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Joanna

PIĄTA GŁĘBOKOŚĆ TWOICH FINANSÓW
http://www.Lepsze-Zycie.aq.pl
Awatar użytkownika
yoanna

Miejscowość: Częstochowa

Wybór skórki

Postprzez Kamil 'seven' Lubelski 26 Mar 2010, o 01:25

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Problem jest spowodowany tym, że to nie jest skórka dla Wordpress, tylko zwykły szablon www, nie pasujący do CMS. Po prostu wybrałaś złą kategorię, bo na tej stronie są dwie - Web Templates i WordPress Templates. Musisz przeszukać tą drugą ;) A najlepiej to przejrzyj także stronkę z polskimi motywami do WP oraz np. wszelkie odnośniki z gogli

Jeżeli chcesz zostać na tej stronie, którą podałaś, to kliknij w Download template , ściągnięty motyw rozpakuj, a następnie rozpakowany folder wrzuć/skopiuj na serwer do katalogu wp-content/themes. Potem zaloguj się do panelu admina/kokpitu, przejdź do sekcji Wygląd - Motywy

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Skoro znasz html, css, php to na pewno bezproblemowo dasz sobie radę - chodzi przede wszystkim o edycję styli, ale również możesz tworzyć nowe bloki div itp. itd i wstawiać je do strony (edycja przede wszystkim plików header, footer, sidebar, index, comments - wszystkie oczywiście *.php). Czasem trzeba pogrzebać w funkcjach 'wbudowanych' wordpressa jeśli chce się zrobić pewne rzeczy. Ogólnie jednak Ci powiem, że WP od strony technicznej nie jest zbyt atrakcyjnie napisany, ale na pewno nadrabia swoją prostotą obsługi itp.

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
Awatar użytkownika
bartekmedon

aha, to wiem ze nie jest skorka do wordpress ale właśnie ta mi się bardzo podoba

a te pliki wszystkie sobie edytuje jednak ciężko mi się tam połapać...

no nic rozumiem ze innego sposobu nie ma jak tylko dostosować sobie kod samodzielnie. To przynajmniej teraz wiem na czym stoję. Bo kiedyś próbowałam coś obliczyć w php a na sam koniec jak zapytałam na forum to się okazało ze na to jest funkcja eheh.. dlatego teraz zanim zabiorę się do tworzenia czegoś to wole zapytać :)

Dziękuje pozdrawiam

Awatar użytkownika
yoanna

Jeżeli nie chcesz grzebać w kodzie, to przeszukaj sieć, bo naprawdę jest masa skórek do WP. Chociaż wiadomo, że najlepiej mieć coś swojego, wyjątkowego i niepowtarzalnego :sun:

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

a no właśnie... chociaż to co wybrałam do końca takie niepowtarzalne nie jest bo to też szablon ale troszkę zamierzam go przerobić. Jednak tak bardzo mi się podoba, że jestem skłonna zrezygnować z wordpress, wpisywać na razie artykuły w kodzie a robić sobie pomału konsekwentnie do niego panel :expert:

Awatar użytkownika
yoanna

Wróć do Joomla! i inne CMSy