co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
Systemy Obsługi Treści, czyli CMS (Content Management System): Joomla!, WordPress, phpBB i inne

W którym dokładnie miejscu i co muszę wkleić, żeby w polu edycji szukajki domyślnie pokazywał się napis np. "Szukaj na tym blogu!"?
Szukajkę mam w sidebarze za pomocą widgetu.

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Re: Wordpress - napis w polu szukajki

Postprzez ugregusa 11 Mar 2010, o 01:12

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Nie dam Ci ryby ale dam Ci wędke

w Firefoxie zainstaluj sobie dodatek Firebug, pozwala on na edytowanie stron w czasie rzeczywistym, podglądanie kodu i takie tam różne ekscesy, bardzo fajne narzędzie

Po zainstalowaniu tego dodatku, w menu PPM pojawi sie opcja Zbadaj element

Na wybranym elemencie kliknij PPM i wybierz Zbadaj element, wtedy pokaze Ci kod szukajki, później wyszukaj ten kod w plikach php za pomocą przeszukiwania po zawartości z wybranym kodem, Total Commander posiada taka funkcje lub w Notatniku++

przykład takiego tekstu który znika po kliknięciu znajdziesz na moim sklepie który prowadzę czyli http://www.reloj.pl

nie wiem czy w tym widgecie mozna takie cos zrobić z poziomu PA, dlatego pokazuje jak zrobic to z poziomu plików

zapoznaj sie z Firebugiem, naprawde ulatwia prace nad stronami, dodam ze moje srodwisko edytorkie to kED, Notatnik++, Firefox + dodatki (oczywscie inne przegladarki także) i chyba najważniejszy bez ktorego nie podchodze do zadnego komputera to Total Commander Ultima Prime potocznie zwany TC UP, ktory jest masakrycznym zestawem narzedzi nie tylko dla webmastera, ale praktycznie do wszystkiego go uzywam

Umiejętności: zdolny i chętny, z doświadczeniem w łączeniu wody z ogniem i wykonywaniu niewykonalnego.

Obecnie pracuje na: UBUNTU 10.04 Lucid Lynx

Kontakt:
GG: 4816374
Awatar użytkownika
ugregusa

Miejscowość: Jelenia Góra

Wróć do Joomla! i inne CMSy