Rok założenia: 2008Kontakt
Systemy Obsługi Treści, czyli CMS (Content Management System): Joomla!, WordPress, phpBB i inne
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Problem z WP

Postprzez binek
napisane: 13 Lis 2011, o 15:38

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam,

Robię stronę Koła Naukowego. Skonfigurowałem wp-config, przeniosłem pliki na serwer(przez SFTP) i zainstalowałem WP. Problem polega na tym, że po zalogowaniu się do panelu admina mam pustą białą stronę i nie mogę zarządzać treścią.

Czy ktoś miał może kiedyś podobny problem lub zna rozwiązanie?

Pozdrawiam
binek

Awatar użytkownika
binek

Miejscowość: Wrocław

hmm

Postprzez it-spleen
napisane: 13 Lis 2011, o 16:42

Ja kiedyś miałem podobnie. Miałem serwer na home.pl, który ustawione miał statystki on-line (na końcu całego kodu dopisywał się javascript). Wówczas właśnie po zalogowaniu cały czas miałem białą kartkę.
Rozwiązanie (w moim przypadku):
"Wyłączenie dodawania skryptu statystyk do strony, możliwe jest po zalogowaniu do panelu administracyjnego - należny z poziomu zakładki "Usługi" kliknąć bezpośrednio w nazwę serwera, a następnie w przycisk "Konfiguracja usługi".
W nowo otwartym oknie, w sekcji "Serwisy WWW" widoczny będzie przycisk "Statystyki". Po kliknięciu go z listy domen wybrać należy te, dla której chcą Państwo wprowadzić zmianę i kliknąć przycisk "Wybierz".
Poniżej wystarczy wyłączyć opcje automatycznego dodawania skryptu statystyk i zapisać zmiany."

T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
Awatar użytkownika
it-spleen

Miejscowość: Tarnowskie Góry

Problem z WP

Postprzez binek
napisane: 13 Lis 2011, o 17:17

Problem w tym, że jest to serwer Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu i wątpię, żeby był tam dodawany jakiś skrypt

Awatar użytkownika
binek

Miejscowość: Wrocław

@binek,

dopisz do pliku .htaccess (w głównym katalogu serwera) polecenie, które włączy wyświetlanie błędów interpretera PHP w przeglądarce:
Kod: Zaznacz wszystko
php_flag display_errors on

być może zamiast białej strony zobaczysz komunikat, który naprowadzi Ciebie na właściwy trop.

Po rozwiązaniu problemów zmień wpis na:
Kod: Zaznacz wszystko
php_flag display_errors off

Jeśli masz taką możliwość (prawdopodobnie nie będziesz mieć), to sprawdź też log błędów serwera WWW, tam powinna być też zapisana informacja jaki błąd zatrzymuje generowanie strony kokpitu.

Believe the Unbelievable
Optymalizacja stron WWW
Awatar użytkownika
Tomasz Fabiszak

Miejscowość: Poznań

Wróć do Joomla! i inne CMSy