Witam,
Robię stronę Koła Naukowego. Skonfigurowałem wp-config, przeniosłem pliki na serwer(przez SFTP) i zainstalowałem WP. Problem polega na tym, że po zalogowaniu się do panelu admina mam pustą białą stronę i nie mogę zarządzać treścią.
Czy ktoś miał może kiedyś podobny problem lub zna rozwiązanie?
Pozdrawiam
binek
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Ja kiedyś miałem podobnie. Miałem serwer na home.pl, który ustawione miał statystki on-line (na końcu całego kodu dopisywał się javascript). Wówczas właśnie po zalogowaniu cały czas miałem białą kartkę.
Rozwiązanie (w moim przypadku):
"Wyłączenie dodawania skryptu statystyk do strony, możliwe jest po zalogowaniu do panelu administracyjnego - należny z poziomu zakładki "Usługi" kliknąć bezpośrednio w nazwę serwera, a następnie w przycisk "Konfiguracja usługi".
W nowo otwartym oknie, w sekcji "Serwisy WWW" widoczny będzie przycisk "Statystyki". Po kliknięciu go z listy domen wybrać należy te, dla której chcą Państwo wprowadzić zmianę i kliknąć przycisk "Wybierz".
Poniżej wystarczy wyłączyć opcje automatycznego dodawania skryptu statystyk i zapisać zmiany."
Rozwiązanie (w moim przypadku):
"Wyłączenie dodawania skryptu statystyk do strony, możliwe jest po zalogowaniu do panelu administracyjnego - należny z poziomu zakładki "Usługi" kliknąć bezpośrednio w nazwę serwera, a następnie w przycisk "Konfiguracja usługi".
W nowo otwartym oknie, w sekcji "Serwisy WWW" widoczny będzie przycisk "Statystyki". Po kliknięciu go z listy domen wybrać należy te, dla której chcą Państwo wprowadzić zmianę i kliknąć przycisk "Wybierz".
Poniżej wystarczy wyłączyć opcje automatycznego dodawania skryptu statystyk i zapisać zmiany."
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

it-spleen - Posty: 702
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Problem w tym, że jest to serwer Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu i wątpię, żeby był tam dodawany jakiś skrypt
-

binek - Posty: 17
- Miejscowość: Wrocław
@binek,
dopisz do pliku .htaccess (w głównym katalogu serwera) polecenie, które włączy wyświetlanie błędów interpretera PHP w przeglądarce:
być może zamiast białej strony zobaczysz komunikat, który naprowadzi Ciebie na właściwy trop.
Po rozwiązaniu problemów zmień wpis na:
Jeśli masz taką możliwość (prawdopodobnie nie będziesz mieć), to sprawdź też log błędów serwera WWW, tam powinna być też zapisana informacja jaki błąd zatrzymuje generowanie strony kokpitu.
dopisz do pliku .htaccess (w głównym katalogu serwera) polecenie, które włączy wyświetlanie błędów interpretera PHP w przeglądarce:
- Kod: Zaznacz wszystko
php_flag display_errors on
być może zamiast białej strony zobaczysz komunikat, który naprowadzi Ciebie na właściwy trop.
Po rozwiązaniu problemów zmień wpis na:
- Kod: Zaznacz wszystko
php_flag display_errors off
Jeśli masz taką możliwość (prawdopodobnie nie będziesz mieć), to sprawdź też log błędów serwera WWW, tam powinna być też zapisana informacja jaki błąd zatrzymuje generowanie strony kokpitu.
Believe the Unbelievable
Optymalizacja stron WWW
Optymalizacja stron WWW
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-