co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
Systemy Obsługi Treści, czyli CMS (Content Management System): Joomla!, WordPress, phpBB i inne

Hej. Czy nie orientujecie się może w kwestii poruszonej w temacie? Nie chodzi mi o wklejenie mapy z Googli z zaznaczonym jednym miejscem (np siedzibą firmy) przykładowo na stronę firmową, a coś bardziej w stylu mini, uproszczone Zumi ;) Nie wiem czy wysławiam się dostatecznie jasno więc podam bardziej praktyczny przykład.

Załóżmy, że mam sieć pizzerii i kebabów w całej Polsce, przykładowo 75 restauracji. Chciałbym, żeby na stronie głównej była wyszukiwarka i mapa Polski. Jeżeli ktoś by wpisywał do wyszukiwarki przykładowo "kebab poznań" albo "pizza gdańsk" to system z małej bazy danych złożonych z moich placówek wyświetlał by wyniki na te zapytania z mapą Googli i zaznaczonymi na niej znaczkami, gdzie znajduje się wspomniana kebabiarnia w poznaniu ;).

Czy są do tego jakieś narzędzia? Da się skonstruować taką stronę na WP czy Joomli? :?:

[size=100]http://Tylko-Kibice.pl
Z pasji do futbolu![/size]
Awatar użytkownika
Jarek87

Miejscowość: Warszawa

Zobacz komponent sobi2 do Joomli - jest on przeznaczony na katalogi firm wraz z integracją z Google Maps i wyszukiwaniem.

M.

Michał Otroszczenko

Miejscowość: Warszawa

Sobi2 w joomli

Postprzez elementh 2 Gru 2011, o 09:55

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Sobi 2 w joomli jest niezły - robiłem na nim magazyn z rzeczy na stanie, które można sprzedać taniej. Niezła sprawa. Widzę, że temat dość stary to trochę odkopuję ;-)

Awatar użytkownika
elementh

Wróć do Joomla! i inne CMSy