Myslałam że Wordpress to pewniak i nic się nigdy nie dzieje!. Do czasu.
Ostatnio padły mi 2 blogi i nie wiem dlaczego. Szukałam rozwiązania w goole ale bez skutku.
Blog 1.
http://blog.zdrowienatopie.pl/
pojawia się informacja na stronie:
Błąd kodowania zawartości
Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji.
Należy poinformować właścicieli witryny o tym problemie.
przy logowaniu za każdym razem muszę odnawiać hasło bo stare hasło nie działa. Jak się zaloguję, blog działa poprawnie i wszystko jest ok. Jak się wyloguje, jest to samo!!!
Blog 2.
Był pod subdomeną http://blog.kocidom.waw.pl
ale ludzi mówia, że kocidom to nieprofesjonalnie wiec postanowiłam zmienić subdomenę na taką
http://chcesierozwijac.zdrowienatopie.pl/
jakiś czas blog działał na 2 adresach, ale nie jest to dobre bo adresy przeskakują i oglądający może się zgubić gdzie jest.
Podkusiło mnie aby nowy adres subdomeny wpisać w ustawieniach, Ogólne, adres URL bloga - w 2 miejscach.
W tym momencie blog padl. Wyświetla sie ale jakby bez arkusza stylów i nie mogę się zalogować.
czy ktoś mi moze pradzic co zrobić?
Czy to są ataki hakerów? Wirus?
Szukałam porad w google ale nic nie ma na ten temat, przynajmniej jeśli chodzi o WP.
napialam na paru forach ale nikt nic nie wie.
napisałam do firmy hostingowej ale podejrzewam że to nie problem serwera więc mi nie pomogą.
Czy da sie jakoś uruchomić te blogi i przywrócić do poprzedniego stanu? Czy jedynym wyjściem jest zrobienie nowych blogów i odtworzenie wpisów z kopii zapasowej?
to są blogi mniej ważne, gdzie dawno nic nie robiłam. Ale tworzy się blogi, linkuje je między sobą, a potem jeden czy dwa pada i jak mam teraz wszystkie te linki poprawiać?????
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
problem n2
wykazałam się debilizmem i wpisałam adres bloga z literówką do ustawien.
Czyli juz wiadomo co się stało.
Czy da sie to jakoś poprawić jeśli nie mogę się zalogować do panelu bloga?
No cóż jeśli nie da się to założę ten blog od nowa z kopii zapasowej.
Jeszcze został problem nr. 1
wykazałam się debilizmem i wpisałam adres bloga z literówką do ustawien.
Czyli juz wiadomo co się stało.
Czy da sie to jakoś poprawić jeśli nie mogę się zalogować do panelu bloga?
No cóż jeśli nie da się to założę ten blog od nowa z kopii zapasowej.
Jeszcze został problem nr. 1
- gosia.kocidom
Jak dla mnie to te blogi działają. Musiałabyś tylko zrobić przekierowanie w .htaccess z bloga kocidom na chcesierozwijac - aby ten sam blog nie stał w różnych miejscach. Wpisz w wyszukiwarkę forumową "przekierowanie htaccess" to na pewno znajdziesz co nieco na ten temat.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-