co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Naming, Allegro, Złote Myśli, optymalne adresy URL –
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
Systemy Obsługi Treści, czyli CMS (Content Management System): Joomla!, WordPress, phpBB i inne

Tak sie sklada ze mam baze danych MySQL :D

I wszystko jest poprawnie wpisane w wp-config

A ten nadal mi pokazuje ze brak nawiazania polaczenia z baza danych...

Janek

na jakim serwerze to stawiasz?? oto moje pierwsze pytanie

która wersja skryptu WP??

Umiejętności: zdolny i chętny, z doświadczeniem w łączeniu wody z ogniem i wykonywaniu niewykonalnego.

Obecnie pracuje na: UBUNTU 10.04 Lucid Lynx

Kontakt:
GG: 4816374
Awatar użytkownika
ugregusa

Miejscowość: Jelenia Góra

Zakładam że masz swój hosting i domen, tak więc,
1. Kopiujesz WP na hosting
2. Tworzysz bazę danych
3. Uruchamiasz instalacje WP poprzez wejście na swoją domenę i postępujesz dalej według kroków.
4. Finalizujesz instalacje.

W tym nie ma nic skomplikowanego - jeśli nie dajesz rady to napisz, zainstaluje Ci WP i będzie po sprawie :)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Miejscowość: Kraków

Drogi kolego
zapraszam Cię tutaj :)

http://wordpress.elogos.com.pl/

Stworzyłem tą publikację dla Ciebie
Wpisz jedynie swojego maila i imię a otrzymasz tą publikację

BTW. Jestem ciekaw twojej opini, dlatego jeżeli ją przeczytasz. napisz do mnie

pozdrawiam serdecznie :)

www.elogos.com.pl
Twój biznes w internecie

Darmowy poradnik wordpress
elogos.com.pl

Zapisałem się na listę - nie akceptując polityki prywatności ;)

Pobieżnie przeczytałem i ogólnie mi się podoba, jednak można się zastanowić czy kilku rzeczy takich jak: cały wstęp po co nam blog, hosting itp. - po prostu nie usunąć (bo to nie jest celem tej publikacji prawda? Jest jeszcze mały błąd otóż nie trzeba wcześniej edytować pliku wp-config - można to zrobić w procesie automatyzacji, co na pewno jest prostsze dla początkującego użytkownika. Całość jest jednak poprawnie stworzona - prosto i przejrzyście - za co należy się pochwała :)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Witam

Publikacje specjalnie podzieliłem na dwie ososbne cześci aby użytkownicy, którzy nie chcą zajmować się teorią mogli dorazu przejść do działania :)

Co do polityki prywatności, zaraz się tym zajmę, dziwi mnie to bardzo gdyż jescze 2 dni temu wszytsko było ok :|

Jeżeli chodzi o "mały błąd", w przeciągu 2 tyg, zakłam nowego bloga, co prawda nie dla mnie ale wówczas przetetsuję wiązanie WP z baza danych przez proces automatyzacji. Jeżeli wszystko będzie OK, dodam tą możliwość do poradnika.

Zastanawiałem się czy przy okazji zakładania bloga nie nagrać całego procesu i zmontować krótki filmik instruktażowy. Czy takie coć będzie potrzebne ?

Dzięki wielkie za rzeczową krytykę, zaraz się zabieram za poprawki :D

www.elogos.com.pl
Twój biznes w internecie

Darmowy poradnik wordpress
elogos.com.pl

Jasne filmiki z komentarzami są ok :) Sam miałem kiedyś taki nagrać ale czasu brak ;p :nazolwiu:

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

a ja mam taki problem ze mam serwer swoj na home.pl i szukajac w internecie jakiegos poradinka to spotykalem sie z samymi negatywnymi opiniami, ze zainstalowanie WordPressa na home.pl to czarna magia. Może ktoś z was instalowal wordpressa na home.pl i moglby mi wyjasnic instalacje tego. a jak nie to jaki jest inny fajny serwer pod wordpressa gdzie problemow nie bedzie?

Łukasz "Traveler" Krawczyk
www.Tajemnica-Zarabiania.pl - wejdź i sprawdź ten Sekret
Awatar użytkownika
Traveler

instalacja WP na home.pl

Postprzez Marcin Godlewski 21 Maj 2010, o 11:20

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Traveler napisał(a):a ja mam taki problem ze mam serwer swoj na home.pl i szukajac w internecie jakiegos poradinka to spotykalem sie z samymi negatywnymi opiniami, ze zainstalowanie WordPressa na home.pl to czarna magia. Może ktoś z was instalowal wordpressa na home.pl i moglby mi wyjasnic instalacje tego. a jak nie to jaki jest inny fajny serwer pod wordpressa gdzie problemow nie bedzie?

Zacznij instalować - jak wyskoczy problem to daj znać - ostatnio home.pl robiło jakieś zmiany więc może coś się zmieniło na lepsze.

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Poprzednia

Wróć do Joomla! i inne CMSy