Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
18 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ja ostatnio przerzuciłem się na FireFTP - dodatek do FireFoxa - szybszy w obsłudze (zwłaszcza cały proces uruchamiania i łączenia) niż Total Commander. Jedyne co mnie drażni to fakt, że nie widać na serwerze plików typu .htaccess, a to by mi się przydało.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Ja mam pytanie jaki to jest serwer? Osobiście używam filezilli. I teraz tak: jeżeli chcesz wrzucić pliki wordpressa przez filezille poczyń takie kroki:
1. Ściągnij filezilla z tej strony http://filezilla-project.org/download.php i zainstaluj na dysku.
2. Skonfiguruj filezille wpisując 3 rzeczy a) nazwę serwera, b) nazwę użytkownika, c) hasło.
3. Kliknij połącz z serwerem i po połączeniu pojawią Ci się katalogi które masz na serwerze - wybierz ten do którego chcesz wrzucić pliki wordpressa (jeżeli jeszcze nie masz katalogu utwórz go ),
4. Ze swojego komputera kliknij zaznaczając wszystkie pliki wordpressa (ctrl+a) i przenieś do otwartego katalogu po drugiej stronie filezilli. To wszystko.
5. Aby dokończyć instalację wordpressa musisz jeszcze utworzyć specjalny plik wp-config oraz przekierować domenę jaką będziesz chciała używać do tego bloga na dany serwer oraz katalog.
6. Postawić mi drinka za pomoc
a gdyby było trzeba wsparcia dodatkowego polecam się na skype tomasz.damian79 .
1. Ściągnij filezilla z tej strony http://filezilla-project.org/download.php i zainstaluj na dysku.
2. Skonfiguruj filezille wpisując 3 rzeczy a) nazwę serwera, b) nazwę użytkownika, c) hasło.
3. Kliknij połącz z serwerem i po połączeniu pojawią Ci się katalogi które masz na serwerze - wybierz ten do którego chcesz wrzucić pliki wordpressa (jeżeli jeszcze nie masz katalogu utwórz go ),
4. Ze swojego komputera kliknij zaznaczając wszystkie pliki wordpressa (ctrl+a) i przenieś do otwartego katalogu po drugiej stronie filezilli. To wszystko.
5. Aby dokończyć instalację wordpressa musisz jeszcze utworzyć specjalny plik wp-config oraz przekierować domenę jaką będziesz chciała używać do tego bloga na dany serwer oraz katalog.
6. Postawić mi drinka za pomoc
a gdyby było trzeba wsparcia dodatkowego polecam się na skype tomasz.damian79 .-

Tomasz Damian - Posty: 162
- Miejscowość: Kostrzyn nad Odrą
-

Trochę poużywałem FireFTP i mogę z czystym sumieniem odradzić stanowczo ten dodatek do liska. Dlaczego? Nie widać w nim pliku .htaccess na serwerze (.htpasswd pewnie też, ale jego nie używam). Raz chciałem skasować wszystkie pliki z serwera to części nie mogłem - nie mam pojęcia czemu (musiałem Total Commandera odpalić na drugim lapie). A teraz już definitywnie mnie zdenerwował ten dodatek - wrzuciłem pliki graficzne poprzez niego, które nie wyświetlały się. Okazało się, że ten dodatek zmieniał te pliki i nie można było ich odczytać (wielkość pliku też zmieniła się). To już przeważyło szalę. Wracam do Total Commandera.
-

A ja przez Total Commandera miałem zawirusowane wszystkie serwery, nawet darmowe konto na republice, hehe.
Wszystko dlatego, że przechowywałem hasła w Pamięci TC.
Obecnie używam FileZilli, bez problemów.
Wszystko dlatego, że przechowywałem hasła w Pamięci TC.
Obecnie używam FileZilli, bez problemów.
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
Niezależnie od programu nie warto zapisywać, np. część z naszych klientów miała ten sam problem, co ty z TC, ale z Filezillą, więc nie zależy to w żaden sposób od programu. Oczywiście im bardziej popularny, tym więcej złośliwego oprogramowania pod niego. 
- glowanet
Hmmm, może spróbuję w takim razie Filezilli?
Choć z TC dobrze mi. A hasła nie mam zapamiętane w programie tylko wpisuję zawsze przy połączeniu.
-

18 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-