Znacie jakiś skrypt do forum dla Wordpress-a? Taki zintegrowany ze stroną.
Znalazłem ForumServer ale zdaje się nie działać poprawnie, nie wyświetla forum w miejscu wstawienia znacznika (tak jak w dokumentacji).
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
17 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
No ja czymś innym niż bbpress to bym się nie bawił 
http://wpninja.pl/bbpress-czyli-forum-dla-pressowcow/
http://wpninja.pl/instalujemy-bbpress/
Pozdrawiam
http://wpninja.pl/bbpress-czyli-forum-dla-pressowcow/
http://wpninja.pl/instalujemy-bbpress/
Pozdrawiam
-

Mateusz - Posty: 73
A jak jest z integracją? Zależy mi na takim rozwiązaniu że po przejściu na podstronę forum pojawi się forum w szablonie graficznym strony www.
-

Ja znalazłem fajną wtyczkę do PhpBB
Wtyczka sama zakłada temat na forum po dodaniu nowej notki. Nazywa się Wp2BB.
Instalujesz WP, osobno PHPBB, a później tą wtyczkę do WP. Przykład jej działania masz na mojej stronie domowej w dowolnym wpisie na samym dole
Link w stopce 
Instalujesz WP, osobno PHPBB, a później tą wtyczkę do WP. Przykład jej działania masz na mojej stronie domowej w dowolnym wpisie na samym dole
-

dragon86 - Posty: 44
- Miejscowość: Tarnów
Dzięki koledzy, przetestuję obydwie możliwości 
Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
-

Skoro trochę pogrzebałem to napiszę tu parę słów. Może się przyda potomnym.
Parę dni temu chciałem zintegrować forum z Wordpressem. Ok poszedł na pierwszy rzut bbPress. Niestety to nie jest to czego szukałem. To integruje logowania itp. srutki prutki. Z resztą nawet nie udało mi się do końca zainstalować
A mi chodziło o to, aby forum było wbudowane w Wordpressa i było wyświetlane w miejscu wpisów. bbPress tego nie ma. Summa summarum to jest zupełnie samodzielna instalacja.
Znalazłem Simple:Press - sytuacja podobna do bbPress.
Następnie znalazłem wtyczkę do WordPressa Mingle Forum. To jest to czego szukałem. Jest to typowa wtyczka i forum wyświetla się w miejscu wpisu. Nawet SEO linki ma ta wtyczka. Wszystko git tylko jest jeden problem. Wtyczka ta nie współgra z All in One SEO pack. A dokładniej z opcją urli canonical. Jako, że forum to wstawia się poprzez znacznik na dowolnej stronie to przy ustawionych linkach kanonicznych w SEO dodatku forum to nie będzie się indeksować. Wynika to z tego, że wszystkie podstrony forum będą miały ten sam odnośnik canonical. Można jednak wyłączyć linki kanoniczne i byłoby git, ale ja je wolę mieć włączone.
Jednak prawie bym się przekonał do tego dodatku, gdyby nie to że meta tagi poszczególnych wątków nie są takie jakbym chciał. Nie pasuje mi chociażby powtarzający się początek title. Pewnie można by to zrobić modyfikując pliki, ale ja tam jestem niekoder i szkoda mi na takie rzeczy czasu. Poczekam może kiedyś to zrobią w kolejnej aktualizacji.
To tyle
Parę dni temu chciałem zintegrować forum z Wordpressem. Ok poszedł na pierwszy rzut bbPress. Niestety to nie jest to czego szukałem. To integruje logowania itp. srutki prutki. Z resztą nawet nie udało mi się do końca zainstalować
Znalazłem Simple:Press - sytuacja podobna do bbPress.
Następnie znalazłem wtyczkę do WordPressa Mingle Forum. To jest to czego szukałem. Jest to typowa wtyczka i forum wyświetla się w miejscu wpisu. Nawet SEO linki ma ta wtyczka. Wszystko git tylko jest jeden problem. Wtyczka ta nie współgra z All in One SEO pack. A dokładniej z opcją urli canonical. Jako, że forum to wstawia się poprzez znacznik na dowolnej stronie to przy ustawionych linkach kanonicznych w SEO dodatku forum to nie będzie się indeksować. Wynika to z tego, że wszystkie podstrony forum będą miały ten sam odnośnik canonical. Można jednak wyłączyć linki kanoniczne i byłoby git, ale ja je wolę mieć włączone.
Jednak prawie bym się przekonał do tego dodatku, gdyby nie to że meta tagi poszczególnych wątków nie są takie jakbym chciał. Nie pasuje mi chociażby powtarzający się początek title. Pewnie można by to zrobić modyfikując pliki, ale ja tam jestem niekoder i szkoda mi na takie rzeczy czasu. Poczekam może kiedyś to zrobią w kolejnej aktualizacji.
To tyle
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Skrypt forum Vanilla http://vanillaforums.org i plugin do WP http://wordpress.org/extend/plugins/vanilla-forums/ powinien Ci pomóc w osiągnięciu celu.
-

Edwin Lewczuk - Posty: 69
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Przetestuj to rozwiązanie bo naprawdę warto. Lepszego tandemu od Wp +vanilla nie widziałem. Wdrażałem kilka rozwiązań gdzie wyżej wymienione skrypty były podstawą.
-

Edwin Lewczuk - Posty: 69
bbpress 2.0 (jako plugin do WP) zapowiada sie fajnie, ale ma jeszcze sporo bledow. Trzeba mu dac kilka miesiecy, zanim sie zastosuje.
Vanilla - slyszalem dobre info. Testowalem bodaj z 2 lata temu i bylo dosyc skape w modyfikacji, wiec odrzucilem. Pewnie sie juz rozwinelo jak nalezy.
Simple:Press fajne, ale z tego co kojarze, musisz recznie aktualizowac pliki. Ja rozleniwiony przez WP tego juz nie trawie
Mingle chyba testowalem, ale ich szablon byl porazajaco brzydki i nie dal sie latwo zmienic.
Vanilla - slyszalem dobre info. Testowalem bodaj z 2 lata temu i bylo dosyc skape w modyfikacji, wiec odrzucilem. Pewnie sie juz rozwinelo jak nalezy.
Simple:Press fajne, ale z tego co kojarze, musisz recznie aktualizowac pliki. Ja rozleniwiony przez WP tego juz nie trawie
Mingle chyba testowalem, ale ich szablon byl porazajaco brzydki i nie dal sie latwo zmienic.
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
17 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-