Ela ma rację - filmów zamieszczonych na You Tube nie wolno sprzedawać - jest to w warunkach korzystania YouTube. Oczywiście mowa nawet o własnych filmach!
Zatem pozostaje takie rozwiązanie:
1) darmowe fragmenty filmów, szkoleń wrzucać na YouTube
2) pliki wideo na sprzedaż umieszczać na "własnym" serwerze.
Jest jeszcze opcja wykorzystania serwisów oferujących darmowy hosting plików. Trzeba by to przemyśleć. Choć większość z nich ma różne ograniczenia, typu konieczność zakładania konta i logowania się, limity transferu, wielkości plików itp.
40 posty(ów)
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Jakie darmowe serwery polecacie, aby powrzucać tam pliki typu pdf, pps, mp3?
Ja kiedyś największe trzymałem na zshare.net i rapidshare. Natomiast są tam coraz gorsze warunki (limit na rapidzie, a wiele osob nie potrafi sciagnac z zshare pliku...).
znalazłem jeszcze spis: http://web-hosting.nettop20.com
Ja kiedyś największe trzymałem na zshare.net i rapidshare. Natomiast są tam coraz gorsze warunki (limit na rapidzie, a wiele osob nie potrafi sciagnac z zshare pliku...).
znalazłem jeszcze spis: http://web-hosting.nettop20.com
Zobacz, jak mogę Ci pomóc:
Marcin Kijak Business Education - darmowe kursy internetowe (szybka nauka i czytanie, rozwój osobisty, eMarketing)
Business Support Group - nowa era zarabiania w internecie - wykorzystaj potęgę e-marketingu!
Marcin Kijak Business Education - darmowe kursy internetowe (szybka nauka i czytanie, rozwój osobisty, eMarketing)
Business Support Group - nowa era zarabiania w internecie - wykorzystaj potęgę e-marketingu!
-

Marcin_Kijak - Posty: 35
Jeżeli tani hosting ma oznaczać TANI, to tylko zagraniczny
Ja po paru "przygodach" z rodzimą drożyzną, uznałem że to nie ma sensu i znalazłem sobie hosting zagraniczny. Nie dość że bez limitów pojemności konta i transferu, to jeszcze domenę dorzucają za free! Zero udziwnień czyli klasyczny cPanel, wsparcie dla Joomli, wordpress'a i innych CMS'ów. W końcu się nie wqr... na zwisy serwera czy inne niespodzianki.
Looknijcie, przeliczcie >> hosting.superokazja.biz << i nie traćcie kasy
A cwaniaczkom z polskich firm krojących grubą kase za to, co w cywilizowanych krajach jest za 1/10 ceny [...]
//Część obrażająca osoby z polskich hostingów została usunięta
Paweł
Ja po paru "przygodach" z rodzimą drożyzną, uznałem że to nie ma sensu i znalazłem sobie hosting zagraniczny. Nie dość że bez limitów pojemności konta i transferu, to jeszcze domenę dorzucają za free! Zero udziwnień czyli klasyczny cPanel, wsparcie dla Joomli, wordpress'a i innych CMS'ów. W końcu się nie wqr... na zwisy serwera czy inne niespodzianki.
Looknijcie, przeliczcie >> hosting.superokazja.biz << i nie traćcie kasy
A cwaniaczkom z polskich firm krojących grubą kase za to, co w cywilizowanych krajach jest za 1/10 ceny [...]
//Część obrażająca osoby z polskich hostingów została usunięta
Paweł
- yesh
Wszystko super tylko weź pod uwagę, że nie wszyscy potrzebują takie duże hostingi - części wystarczy niewielki polski hosting, jeśli nie mają dużego ruchu. Po za tym dla wielu angielska obsługa będzie problematyczna w razie pytań i problemów technicznych.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Widzę, że się nie wypowiadałem.
Nie jestem zwolennikiem wielkich hostingów polskich gigantów, co mają kasy jak lodu, że się reklamują w TV przed głównym wydaniem wiadomości... 300zł rocznie za 5GB czy 10, domeny po 1zł... A kontakt miejscami utrudniony, szablonowe odpowiedzi, automatyczne podejście do klienta... ale nie o tym mówimy.
Wiadomo, każdy wybiera co lubi. Mi taki hosting nie jest potrzebny. Tak mniej więcej 4, czy 5 lat temu wykupiłem hosting 200MB w promocji dostałem 400MB i tak do dziś jestem w tej firmie i powiększam trochę pakiet z czasem na większy. Domenę kupiłem za normalną cenę, bo przecież co to za pieniądze, a za rok zapłacę tyle samo, a u "giganta" już więcej... Tak więc za 30-50zł rocznie można mieć dobry hosting, niekoniecznie od razu 10GB, którego w większości nikt nie wykorzystuje, bo stawia małą stronę firmową (nie mówię o wielkich serwisach, ale wtedy bym się połasił na dedyka).
Serwery postawione są w Niemczech i to niektórych może odstraszyć, choć w dobie szybkich łączy, chyba nie jest to najważniejsze. Kontakt extra, rozwiązywanie problemów, jeśli w ogóle się pojawią - też super.
www.host247.pl
Nie jestem zwolennikiem wielkich hostingów polskich gigantów, co mają kasy jak lodu, że się reklamują w TV przed głównym wydaniem wiadomości... 300zł rocznie za 5GB czy 10, domeny po 1zł... A kontakt miejscami utrudniony, szablonowe odpowiedzi, automatyczne podejście do klienta... ale nie o tym mówimy.
Wiadomo, każdy wybiera co lubi. Mi taki hosting nie jest potrzebny. Tak mniej więcej 4, czy 5 lat temu wykupiłem hosting 200MB w promocji dostałem 400MB i tak do dziś jestem w tej firmie i powiększam trochę pakiet z czasem na większy. Domenę kupiłem za normalną cenę, bo przecież co to za pieniądze, a za rok zapłacę tyle samo, a u "giganta" już więcej... Tak więc za 30-50zł rocznie można mieć dobry hosting, niekoniecznie od razu 10GB, którego w większości nikt nie wykorzystuje, bo stawia małą stronę firmową (nie mówię o wielkich serwisach, ale wtedy bym się połasił na dedyka).
Serwery postawione są w Niemczech i to niektórych może odstraszyć, choć w dobie szybkich łączy, chyba nie jest to najważniejsze. Kontakt extra, rozwiązywanie problemów, jeśli w ogóle się pojawią - też super.
www.host247.pl
-

Subduer - Posty: 28
- Miejscowość: Jabłonna
Zapraszam do przetestowania naszych usług. http://glowanet.pl
Nasze zalety:
* 14-dniowy okres testowy bez zobowiązań, na życzenie można nieznacznie wydłużyć
* różne formy płatności od przelewu, przez dotpay po paypal (SMS tylko na http://host-sms.pl)
* wysoki uptime serwerów, przykładowo wg rankingu ISP na WHT.pl uptime glowanet.pl wyniósł 99.997% (monitorowany przez ponad 60 dni)
* promocje przy wyborze wyższych pakietów, np. pendrive gratis
* pakiety od 22zł netto rocznie
* na życzenie tworzymy specjalny pakiet na konkretne potrzeby klienta
* mamy najniższą ceny za odnowienie domeny .pl spośród polskich firm
* serwer w Polsce lub we Francji - do wyboru
* szeroka oferta: serwery wirtualne, dedykowane, domeny, adresy IP dla SEO i kilka innych usług
Nasze zalety:
* 14-dniowy okres testowy bez zobowiązań, na życzenie można nieznacznie wydłużyć
* różne formy płatności od przelewu, przez dotpay po paypal (SMS tylko na http://host-sms.pl)
* wysoki uptime serwerów, przykładowo wg rankingu ISP na WHT.pl uptime glowanet.pl wyniósł 99.997% (monitorowany przez ponad 60 dni)
* promocje przy wyborze wyższych pakietów, np. pendrive gratis
* pakiety od 22zł netto rocznie
* na życzenie tworzymy specjalny pakiet na konkretne potrzeby klienta
* mamy najniższą ceny za odnowienie domeny .pl spośród polskich firm
* serwer w Polsce lub we Francji - do wyboru
* szeroka oferta: serwery wirtualne, dedykowane, domeny, adresy IP dla SEO i kilka innych usług
Pozdrawiam,
Łukasz,
GłowaNET- hosting- hosting bez limitu transferu od 110zł netto/rok, hosting reseller. Najtańsze domeny .PL w kraju!
Łukasz,
GłowaNET- hosting- hosting bez limitu transferu od 110zł netto/rok, hosting reseller. Najtańsze domeny .PL w kraju!
- glowanet
Zależy co rozumiemy pod pojęciem tani. W Polsce jest oczywiście drożej niż poza granicami, ale już za 40-50zł rocznie możemy mieć dobry serwer wirtualny, który jeśli chodzi o jakość zaspokoi nasze potrzeby- jest to jak najbardziej możliwe.
Pozdrawiam,
Łukasz,
Łukasz,
- glowanet
www.skrypty.pro - tutaj sie musze nie zgodzić
Spójrz np. na ITL - Tani, dobry i Polski
Już od 3.29zł miesięcznie
Stabilny - wiem, bo odkąd korzystam jeszcze nie miałem z nim żadnych problemów.
Spójrz np. na ITL - Tani, dobry i Polski
Już od 3.29zł miesięcznie
Stabilny - wiem, bo odkąd korzystam jeszcze nie miałem z nim żadnych problemów.
- raulq7
Ja natomiast ze swojej strony mogę polecić hosting na Linuxpl.com. Mam tam konto i przez pół roku nie miałem żadnych awarii. Co ciekawe, mnie przyciągnęła nieograniczona liczna baz danych oraz nieograniczone możliwości podpięcia domen pod jedno konto 
Krigo.pl
Sekretem biznesu jest wiedzieć to, czego nie wiedzą inni.
Sekretem biznesu jest wiedzieć to, czego nie wiedzą inni.
-

kuba_ziol - Posty: 89
- Miejscowość: Wrocław / Częstochowa
40 posty(ów)
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
-