co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
czym jest hosting, jaki hosting warto wybrać, porównanie ofert, opinie, porady

Dzięki, już nieaktualne, przejrzałem opinie i dałem szansę wyżej wymienionemu netmarkowi :)

Czekolada i jej sekrety.
Piotr Krzciuk

Miejscowość: Łódź

Bardzo dobry wybór :D Zdawaj na bieżąco swoje relacje :D

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Jesli chodzi o netmark to ja też już mogę sie wypowiedziec w temacie bo niedawno wykupilem tam hosting MICRO.
Jestem zadowolony :P
I jako mało doświadczony webmaster najważniejsze dla mnie jest to, że Pomoc na netmark działa na prawdę dobrze, szybko odpisują na zgłoszenia i świadczą profesjonalną pomoc :P
(...nie żebym cały czas szukał u nich pomocy :mrgreen: )

Awatar użytkownika
Łukasz Dudek

Łukasz Dudek napisał(a):I jako mało doświadczony webmaster najważniejsze dla mnie jest to, że Pomoc na netmark działa na prawdę dobrze, szybko odpisują na zgłoszenia i świadczą profesjonalną pomoc :P

:) :) :)

PS. Wybaczcie głupiego posta :P

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Racja, w nazwa.pl są głupie limity. Większości przeciętnych serwisów nie będą dotyczyły (np. wspomniane maksymalnie 10.000 zapytań MySQL na godzinę). Albo ilość plików na serwerze (chyba 100.000 maksymalnie dla serwera active i 10GB powierzchni). Mi akurat zdarzyło się obydwa ograniczenia poprzekraczać i... wtedy się o nich siłą rzeczy dowiedziałem ;)

Nie zmienia to faktu, że mają na dzień dzisiejszy sprawną pomoc techniczną i bardzo niską awaryjność. No i doskonały panel obsługi. Ja póki co zostaję z jednym z hostingów na nazwa.pl.

A mam jeszcze do Was pytanko.

W bardzo niedługim czasie ruszam ze wspomnianą zapewne kiedyś platformą szkoleń wideo. Zresztą będzie o niej mowa na forum w swoim czasie. No i właśnie o pliki wideo chodzi.
Otóż będą tam do obejrzenia online fragmenty szkoleń. Prawdopodobnie jakieś 5 minut każdego szkolenia dostępne będzie gratis. Jak łatwo się domyślić, chodzi mi o transfer, a raczej o równoczesne przytykanie łącza.
Mam taki pomysł: wywalić wszystkie multimedia na osobny serwer. I z niego będzie wszystko zasysane. Oczywiście można wrzucać niektóre rzeczy na YouTube i problem z głowy (obciążam wtedy serwery Google), ale nie wszystko chcę robić w ten sposób.
Zatem wymagania dla tego serwera na multimedia (głównie filmy) mam następujące:
- nieograniczony transfer miesięczny
- w miarę szybkie łącze
- powiedzmy minimum ze 2GB miejsca na początek (lepiej 5 lub 10GB)
- niezbyt wysoka cena (może nawet darmowy?)
- niska awaryjność
Chyba tyle. Reszta bez znaczenia.

Macie jakieś propozycje? :mrgreen:

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Pewnie Cię nie zdziwię, ale napisz po prostu do netmark.pl. Może coś ciekawego Ci zaproponują :P

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Re: tani, dobry hosting - jaki?

Postprzez nigraS 9 Lip 2009, o 07:45

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Suplement Diety VEMMA
Szalenie zdrowy napój energetyczny VERVE
Awatar użytkownika
nigraS

Ja bym w takiej sytuacji skorzystał z YouTube. Dodatkowo dzięki temu masz darmową promocję - jeśli Cię ona nie interesuje, to możesz zaznaczyć opcję, że Video nie będzie nikomu wyświetlane. Nie wliczając w to Ciebie naturalnie.

Krzysztof 'Junior' Trybulski

Re: tani, dobry hosting - jaki?

Postprzez bartekmedon 13 Lip 2009, o 13:28

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Może jakiś dedyk po prostu ? Wiadomo to już droższa sprawa, ale wtedy masz praktycznie wszystko bez limitu i mógłbyś tam trzymać wszelkie swoje serwisy, pliki i co tylko zechcesz. Dodatkowo ewentualnie jakiś sponsoring dla innych (w zamian za reklamy itp.) albo nawet handle kontami WWW.

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
Awatar użytkownika
bartekmedon

Warto pamiętać, że filmy z you tube'a nie mogą być sprzedawane, więc w płatnych szkoleniach nie można ich wykorzystywać

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hosting