40 posty(ów)
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Dzięki, już nieaktualne, przejrzałem opinie i dałem szansę wyżej wymienionemu netmarkowi 
Czekolada i jej sekrety.
- Piotr Krzciuk
- Miejscowość: Łódź
-

Kamil 'seven' Lubelski - Posty: 681
Jesli chodzi o netmark to ja też już mogę sie wypowiedziec w temacie bo niedawno wykupilem tam hosting MICRO.
Jestem zadowolony
I jako mało doświadczony webmaster najważniejsze dla mnie jest to, że Pomoc na netmark działa na prawdę dobrze, szybko odpisują na zgłoszenia i świadczą profesjonalną pomoc
(...nie żebym cały czas szukał u nich pomocy
)
Jestem zadowolony
I jako mało doświadczony webmaster najważniejsze dla mnie jest to, że Pomoc na netmark działa na prawdę dobrze, szybko odpisują na zgłoszenia i świadczą profesjonalną pomoc
(...nie żebym cały czas szukał u nich pomocy
-

Łukasz Dudek - Posty: 51
Łukasz Dudek napisał(a):I jako mało doświadczony webmaster najważniejsze dla mnie jest to, że Pomoc na netmark działa na prawdę dobrze, szybko odpisują na zgłoszenia i świadczą profesjonalną pomoc
PS. Wybaczcie głupiego posta
Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi 
-

Racja, w nazwa.pl są głupie limity. Większości przeciętnych serwisów nie będą dotyczyły (np. wspomniane maksymalnie 10.000 zapytań MySQL na godzinę). Albo ilość plików na serwerze (chyba 100.000 maksymalnie dla serwera active i 10GB powierzchni). Mi akurat zdarzyło się obydwa ograniczenia poprzekraczać i... wtedy się o nich siłą rzeczy dowiedziałem
Nie zmienia to faktu, że mają na dzień dzisiejszy sprawną pomoc techniczną i bardzo niską awaryjność. No i doskonały panel obsługi. Ja póki co zostaję z jednym z hostingów na nazwa.pl.
A mam jeszcze do Was pytanko.
W bardzo niedługim czasie ruszam ze wspomnianą zapewne kiedyś platformą szkoleń wideo. Zresztą będzie o niej mowa na forum w swoim czasie. No i właśnie o pliki wideo chodzi.
Otóż będą tam do obejrzenia online fragmenty szkoleń. Prawdopodobnie jakieś 5 minut każdego szkolenia dostępne będzie gratis. Jak łatwo się domyślić, chodzi mi o transfer, a raczej o równoczesne przytykanie łącza.
Mam taki pomysł: wywalić wszystkie multimedia na osobny serwer. I z niego będzie wszystko zasysane. Oczywiście można wrzucać niektóre rzeczy na YouTube i problem z głowy (obciążam wtedy serwery Google), ale nie wszystko chcę robić w ten sposób.
Zatem wymagania dla tego serwera na multimedia (głównie filmy) mam następujące:
- nieograniczony transfer miesięczny
- w miarę szybkie łącze
- powiedzmy minimum ze 2GB miejsca na początek (lepiej 5 lub 10GB)
- niezbyt wysoka cena (może nawet darmowy?)
- niska awaryjność
Chyba tyle. Reszta bez znaczenia.
Macie jakieś propozycje?
Nie zmienia to faktu, że mają na dzień dzisiejszy sprawną pomoc techniczną i bardzo niską awaryjność. No i doskonały panel obsługi. Ja póki co zostaję z jednym z hostingów na nazwa.pl.
A mam jeszcze do Was pytanko.
W bardzo niedługim czasie ruszam ze wspomnianą zapewne kiedyś platformą szkoleń wideo. Zresztą będzie o niej mowa na forum w swoim czasie. No i właśnie o pliki wideo chodzi.
Otóż będą tam do obejrzenia online fragmenty szkoleń. Prawdopodobnie jakieś 5 minut każdego szkolenia dostępne będzie gratis. Jak łatwo się domyślić, chodzi mi o transfer, a raczej o równoczesne przytykanie łącza.
Mam taki pomysł: wywalić wszystkie multimedia na osobny serwer. I z niego będzie wszystko zasysane. Oczywiście można wrzucać niektóre rzeczy na YouTube i problem z głowy (obciążam wtedy serwery Google), ale nie wszystko chcę robić w ten sposób.
Zatem wymagania dla tego serwera na multimedia (głównie filmy) mam następujące:
- nieograniczony transfer miesięczny
- w miarę szybkie łącze
- powiedzmy minimum ze 2GB miejsca na początek (lepiej 5 lub 10GB)
- niezbyt wysoka cena (może nawet darmowy?)
- niska awaryjność
Chyba tyle. Reszta bez znaczenia.
Macie jakieś propozycje?
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Pewnie Cię nie zdziwię, ale napisz po prostu do netmark.pl. Może coś ciekawego Ci zaproponują 
Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi 
-

Ja bym w takiej sytuacji skorzystał z YouTube. Dodatkowo dzięki temu masz darmową promocję - jeśli Cię ona nie interesuje, to możesz zaznaczyć opcję, że Video nie będzie nikomu wyświetlane. Nie wliczając w to Ciebie naturalnie.
- Krzysztof 'Junior' Trybulski
Może jakiś dedyk po prostu ? Wiadomo to już droższa sprawa, ale wtedy masz praktycznie wszystko bez limitu i mógłbyś tam trzymać wszelkie swoje serwisy, pliki i co tylko zechcesz. Dodatkowo ewentualnie jakiś sponsoring dla innych (w zamian za reklamy itp.) albo nawet handle kontami WWW.
Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
-

bartekmedon - Posty: 718
Warto pamiętać, że filmy z you tube'a nie mogą być sprzedawane, więc w płatnych szkoleniach nie można ich wykorzystywać
Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
-

Elżbieta Kalinowska - Posty: 591
- Miejscowość: Warszawa
40 posty(ów)
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
-