Rok założenia: 2008Kontakt
czym jest hosting, jaki hosting warto wybrać, porównanie ofert, opinie, porady
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Opinie o Hostingach

Postprzez Jakub Orłowski
napisane: 13 Gru 2009, o 12:07

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam, wiec jako że nie widzę typowego temaciku o Opiniach o hostingach to czas go założyć i zapoczątkować.

Nazwa.pl (Czas korzystania: 6 Miesięcy, Serwer Active)
Ocena w skali 1-10 dał bym 9 dlatego że na wielu stronach pełno jest ich reklam, jeżeli chodzi o sam Hosting to jest on świetny, podczas 6 miesiecy korzystania była jedna awaria która trwała 2h, ogólnie Uptime na poziomie 99,9% był. Wiec hosting godny polecenia, aha kontakt z BOK był szybki i zawsze szybko i mile odpowiadali. Aha bym zapomniał, Serwer Activ miałem w promocji Dla Firm 6 m-ce za Free + Kaspersky, za przedłużenia za rok krzykli sobie 366zł.

Cal.pl (Czas korzystania: 3 Lata i nadal, Serwer Ace Extra)
Ocenę wystawiam 9, czasem są problemy z kontaktem z BOK ale ogólnie obsługa miła, zauważyłem że przez te 3 lata korzystania firma zmienia się na coraz lepsze. Na wakacje mieli jedna awarie która trwała jakieś 7h, w zamian za awarie dostałem 1 miesiąc hostingu gratis, wiec myślę że firma ziania się na lepsze i niech tak będzie, ceny naprawdę przystępna, myślę ze nawet co do cen to lepiej w cal.pl ni w nazwa.pl

A wy w jakich firmach korzystaliście ?

Awatar użytkownika
Jakub Orłowski

Miejscowość: Piława Górna (Dolnosląskie)

Re: Opinie o Hostingach

Postprzez bioevo
napisane: 21 Gru 2009, o 15:51

freehost.pl

Mam u nich wykupiony jeden hosting, co prawda nie są najtańsi, ale jedni z tańszych, w dodatku mają dość stabilny host, oraz w miarę szybki dla polskich internautów.

bioevo

Postprzez Kamil 'seven' Lubelski
napisane: 6 Sty 2010, o 10:06

netmark.pl

Po przeprowadzce z livenet.pl korzystam z usług netmark.pl od ponad 2 lat i są to usługi świadczone na naprawdę dobrym poziomie. Mam aktualnie u nich 4 konta hostingowe (3xMICRO, 1xMIDI) oraz 5 domen (4x.pl, 1x.net).

Zalety:

- bardzo mała awaryjność serwerów (jeżeli coś się stało, to szybko naprawiają i informują o zmianach)
- chętni do pomocy
- dobry kontakt, nawet w godzinach wieczornych
- szybka odpowiedź na pytania klientów
- niskie ceny odnowień domen
- jak na jakość usług oraz możliwości kont, to ich ceny są na odpowiednim poziomie
- ujawniony adres, telefon, NIP oraz REGON
- dobrze przemyślana pomoc FAQ - w podstawowych sprawach nie trzeba pisać do obsługi
- po złożeniu zamówienia na konto na maila momentalnie przychodzą wszelkie niezbędne nam dane
- możliwośc natychmiastowej zapłaty (platnosci.pl)
o pewnie jeszcze znalazłoby się kilka plusów, ale aktualnie nie pamiętam
- bezpłatny okres testowy 7dni, ale to już raczej jest norma
- regularna kopia bezpieczeństwa bazy danych oraz plików
- ilość baz danych MySQL bez limitu - wielkość ograniczona pojemnością konta
- możliwość zapłaty za miesiąc, kwartał, pól roku i rok
- promocje

Wady:

- nie zauważyłem nigdzie żadnego regulaminu

Podsumowując - szczerze polecam i będę polecał, bo jestem bardzo zadowolony :)

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Postprzez lapti
napisane: 6 Sty 2010, o 11:24

Kamil 'seven' Lubelski napisał(a):- nie zauważyłem nigdzie żadnego regulaminu

Kamilu, a patrzyłeś tutaj:
http://www.netmark.pl/regulamin.html

Pozdrawiam
lapti

Awatar użytkownika
lapti

Postprzez Kamil 'seven' Lubelski
napisane: 6 Sty 2010, o 11:27

Oo, dzięki wielkie. Dopiero teraz zajrzałem do stopki :roll: W taki razie nie widzę żadnych większych minusów ;)

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Postprzez precelik
napisane: 6 Sty 2010, o 14:13

nazwa.pl
- zwisy mam dosyć częste choc krótkotrwałe... blokuja pojedyncze skrypty strony itd. Znajomej zwykły oscoomerce przy odpowiedniej liczbie produktów się tam wiesza ze względu na 'długośc wykonywania zapytania do bazy danych'. A każdy taki zwis to godizna przestoju (jakies takie ustawienie mają).

prohost.pl
- wymagania co do procentu wykorzystania procesora przebijają skrypty typu wordpreess... Za to ślicznie informują o przerwach, awariach i modernizcjach nawet bardzo krótkich.

2be.pl
- Szybko i sprawnie, zadowolenie 100%, choć tu mają dziwnie rozwiązaną kwestę subdomen, przy przenosinach musiałem przerabiać skrypt (no ale przy przenosinach z cpanel na directadmin tez musiałem więc to zdaje się normalka).

home.pl
- bez większych minusów, poza tym, że raz trafili z prawie godzinną modernizacją akurat kiedy robiłem aktualizacje i nie poinformowali mnie wcześniej ze chcą robić przerwę. Mam problem w phpmyadmin ze zrobiniem kopii bezpieczeństwa duzej bazy danych... - limit czasu serwera.

ehost.pl
- jak narazie a jestem kilka lat, zadowolenie w 100% Do dziś pamiętam jak w wielką sobotę mi admin pomagał skrypt naprawiac (a było tam zapętlenie zjadające transfer z mojej winy)

webd.pl
- jak za tą cene świetnie działa. Choć dosyć reularne kilkuminutowe przerwy sie zdarzają.

superhost.pl
- wolne... strasznie wolne... limity serwera przebite pryz jednym zapytaniu ściagjącegokopie bazy danych.

iq.pl - ubogi panel admina (choć jest wszystko niezbędne), wszystko sprawnie działa.

linuxpl.com
- Dosyć sprawnie jak na tą cene. Chocmam jedną uwagę już nie do hostingu. Dostałem z hostingiem i domene gratis (krakovo.info), w whois mam dane admina, zamiast swoich :) - dobre jak ktoś chce się ukryć.... choć prawnie zdaje się domena nie jest moja.

Awatar użytkownika
precelik

Postprzez Jakub Orłowski
napisane: 6 Sty 2010, o 17:46

Livenet.pl (Serwer Dedykowany od Maja 2009)
Czytając opinie zniechęcałem się do firmy, ale musiałem zaryzykować bo potrzebowałem taniego dedyka, i taki można zakupić w LV, po przeprowadzce ich z Sosnowca Do Katowic, świadczenie ich usług się poprawiło, szybciej odpowiadają na maile. Z ich hostingu nie korzystałem ale jeżeli chcecie u nich dedyka to spokojnie możecie brać. Wadą Dedyka u nich jest że nie ma zdalnego restartu, trzeba pisać do nich maile....

Jeżeli chcecie taniej kupić u nich cos to piszcie do mnie mam u nich zniżkę -20%

P.s Mam zamiar kupić w Linuxpl.com hosting/vps czy ktos miał lub posiada i może rzucic opinią ?

Awatar użytkownika
Jakub Orłowski

Miejscowość: Piława Górna (Dolnosląskie)

Postprzez precelik
napisane: 20 Sty 2010, o 15:55

Na home.pl mam problem ze zrobieniem kopii bazy danych (ok 50MB - nie spakowana) :) Włącza się limit czasu zapytania.

Postanowiłem sie do nich z tym zgłoscić. Po zapytaniu na czacie co z tym fantem, pan stwierdził ze nie jest mi w stanie pomóc - mam se radzić sam...

cytuje 'jesli chodzi o samodzielny backup- Klient wykonuje go na wlasna reke i trudno jest mi okreslic w jaki spsob moglby tego dokonac'

Pełen profesjonalizm - szkoda tylko że ze strony klienta który se poradzi z tym fantem ;P

btw. Pisze tu bo mam nadzieję ze kiedyś tu zajrzuy jakiś pracownik tegoż hostingu i naprawi sytuacje :)

Awatar użytkownika
precelik

Postprzez Ola Żuławińska
napisane: 22 Sty 2010, o 21:31

Mam hosting w prohost.pl - jeszcze przez jakieś półtora miesiąca. Generalnie byłabym zadowolona, gdyby nie wspomniane przez Tomka limity obciążenia procesora.

Korzystam też z netmark.pl - od pół roku. Nie miałam żadnych problemów.

Wyprowadziłam się z:
- livenet.pl - trudno było się skontaktować z BOK. Technicznie bez większych problemów.
- futuro.pl - beznadziejny panel, cena wysoka, dogadanie się z BOK - bez szans. Po przejęciu przez Netię jest jeszcze gorzej.

Awatar użytkownika
Ola Żuławińska

Miejscowość: Myślenice

Postprzez Edwin Lewczuk
napisane: 23 Sty 2010, o 01:04

precelik napisał(a):Na home.pl mam problem ze zrobieniem kopii bazy danych (ok 50MB - nie spakowana) :) Włącza się limit czasu zapytania.

Możesz podzielić tabele na kilka exportów a później po prostu połączyć to razem.

Druga opcja jest taka: pamiętam że kiedyś dla znajomego rozwiązywałem podobną sprawę (też na home.pl ) ale odbywało się to przez telefon więc trudno mi powiedzieć jak to wygląda od strony serwera ale home.pl i nazwa.pl to autorskie rozwiązania więc wszystko nie raz jest do góry nogami.
Do rzeczy. Po 30 sekundach wyjaśnień o co chodzi i po 15 sekundach prośby o załatwienie na koncie miałem ustawione odpowiednie wartości:
max_execution_time
max_input_time
Bo to właśnie w tym leży problem. Możliwe że na home.pl masz dostęp do własnego pliku php.ini i tam możesz to ustawić ewentualnie możesz to zrobić z własnego panelu zarządzania kontem.

precelik napisał(a):linuxpl.com
- Dosyć sprawnie jak na tą cene. Chocmam jedną uwagę już nie do hostingu. Dostałem z hostingiem i domene gratis (krakovo.info), w whois mam dane admina, zamiast swoich :) - dobre jak ktoś chce się ukryć.... choć prawnie zdaje się domena nie jest moja.

Masz rację domena nie jest twoja należy do linuxpl.com wystarczy że ją opłacisz na następny rok i pojawią się tam twoje dane ;) i będzie to twoja domena.

Awatar użytkownika
Edwin Lewczuk

Następna

Wróć do Hosting